Monica Cismaru ∙ April 19, 2021 ∙ 5 min read

tudor chirila vama

Tudor Chirilă, alături de trupa sa, VAMA, revine în Vama Veche pe 23 și pe 24 aprilie cu două concerte- unul la apus, de la ora 20.00 și unul la răsărit, de la ora 6.00 dimineața. Evenimentele vor fi transmise online și se vor deosebi și prin faptul că la apus se va cânta electric, în timp ce la răsărit trupa se va juca cu un concert acustic. Tudor Chirilă povestește care este relația sa actuală cu Vama Veche și ce sentimente îl încearca odată cu revenirea lui aici.

Ni s-a părut important să nu mai facem încă un concert din studio. Să le oferim fanilor noștri și o altă perspectivă în marea asta de transmisii online cu fundaluri artificiale pe spate. Așa că ne-a venit ideea să cântăm de pe plaja din Vama Veche înainte de deschiderea sezonului oficial, când Vama e mai aproape de cum am cunoscut-o noi și de poveștile care au făcut-o celebră. Ne-ar plăcea să putem transmite oamenilor care ne vor privi un pic din ce a simțit oricine a ajuns măcar o dată în Vamă și a prins un răsărit. Vom face un playlist generos, cu multe cântece despre mare din ambele perioade muzicale, VAMA și Vama Veche. Concertul ăsta dublu e un medicament, mai ales pentru noi: după tot anul ăsta nebun ce poate fi mai bine decât să ne trezim la răsărit după ce am cântat la apus, să avem marea în spate și să cântăm Undeva în Vamă acompaniați de liniștea mării. Sperăm doar să nu fie înnorat 🙂 Și sperăm să fiți alături de noi, fie și doar virtual”, spune Tudor Chirilă, liderul trupei VAMA. 

Concertele vor fi transmise online de pe platforma streamerse.net, de unde fanii pot achiziționa trei categorii de bilete: bilet la ambele concerte sau pot alege între apus și răsărit. 5 zile este perioada de presale în care poți beneficia de un discount de 15%. Aici link-ul de bilete al evenimentului.

La ora acestui comunicat, situația epidemiologică și restricțiile aplicate evenimentelor în aer liber nu permit prezența fizică a publicului la concert. Eventualele schimbări vor fi anunțate ulterior. 

E primul vostru concert în Vama Veche, fără public. E dulce-amară această modalitate de a le oferi fanilor voștri o reprezentație VAMA… un preambul de 1 mai fără oameni pe plajă, la mare….

 E adevărat, dar tot este mai bine decât nimic. E o periodă în care noi, ca artiști, avem nevoie să simțim că ne apropiem de normalitate. Și singurul lucru care ne dă acest sentiment e să ne facem profesia, să cântăm, chiar și fără public în fața noastră. 

tudor chirila vama

Pot fi văzute aceste două concerte de la apus și de la răsărit ca reprezentări ale ciclului prin care trecem de un an și ceva? Am trecut printr-un apus al trăirilor și se întrevede o lumină, undeva, care sigur va apărea, doar că nu știm exact când…

Mai, ție-ți place poezia. E frumos felul în care ai interpretat. Noi ne-am gândit să captăm cele mai importante, după noi, momente din Vama Veche, apusul, când oamenii deja se pregătesc de noaptea care speră să le aducă fericire, și răsăritul care este cumva unul din momentele cheie, când de la Ovidiu se aude ușor boleroul și lumea  care supraviețuiește nopții intră într-un soi de relație intimă cu soarele. Să putem transmite asta oamenilor de acasă ni se pare un privilegiu.

Ce a amintiri recurente ai/aveți din Vama Veche? Ce nu se șterge niciodată din minte și din suflet?

Of, am amintiri pe care le păstrez pentru mine și le vizitez din când în când, multe legate de iubiri sau îndrăgostiri, apoi am amintiri cu colegii mei din fosta mea trupă cu care am cântat de atatea ori în Vamă. Am amintiri de la chefuri memorabile sau îmi vin în minte tot felul de imagini fără legătură între ele, frozen moments. Duc cu mine un bagaj mare de amintiri. 

Poti să scoți omul din Vama Veche, dar nu poți scoate Vama Veche din om. Ce reprezintă Vama Veche pentru voi acum?

Eu nu mai merg în Vama zilelor noastre. E prea asaltată de comerț, s-a construit haotic și mai ales fără gust, mi se pare și foarte murdară,  nu mai găsești un loc fără liniște în ea. Mă duc în Vamă iarna sau primăvara înainte de 1 mai. Ca și acum, pe 23  și 24 aprilie. Așa reușesc să regăsesc câte ceva din Vama care m-a făcut pe mine fericit. Dar asta nu înseamnă că spiritul Vămii Vechi nu mai e de găsit. Cred doar că trebuie să cauți mult după el.

Mai poate constitui o sursă de inspirație pentru trăiri artistice?

Da, orice loc poate inspira pe oricine. E farmecul unicității oamenilor. Calitatea noastră de a vedea diferit l ocuri asemănătoare sau de a găsi inspirație acolo unde celeălalt nu vede nimic. 


Intenționați să reveniți aici și după ce vom fi scăpat de pandemie? Sa vă luați revanșa cu un concert cu public?


Pandemia ne învață să nu mai planificăm (râde).

Un mesaj pentru cei care ar vrea să fie acolo, alături de voi, pe plajă, dar vă vor urmări online?

 E foarte important pentu noi că se vor uita la noi. Știm că vor fi mulți și îi asigurăm că ne e mai dor de ei decât și-ar putea imagina. Le promitem că vom încerca să cântăm ca și cum ar fi în fața noastră. 

Related Posts

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…

Modă cu impact social: C&A colaborează cu femeile artizan din India pentru o colecție cu broderii manuale

Când într-o mare de piese colorate pentru vară îți atrag atenția niște piese alb-negru, cu broderii superbe, lucrate…

Cornel Ilie (VUNK)- ”Dacă eu cu mine nu sunt fericit, nu voi putea fi nici lângă altă persoană”

Trupa VUNK a lansat recent cel de-al zecelea album din carieră, intitulat ”De luni până duminică”. Cornel Ilie,…

Cristina Tudor: Ca părinte, planificarea financiară e esențială

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele…

Cătălina Buliga: „Investesc în mine mai întâi”

Fiecare dintre noi definim în mod diferit echilibrul, indiferent că ne raportăm la viața profesională, cea de familie…

Cristina Preda: „Sănătatea financiară trebuie antrenată”

Întâlnim adesea tineri dornici să-și contureze un viitor financiar solid, iar Cristina Preda, o masterandă determinată, ne inspiră…

Flavia Andrei a renunțat la shoppingul compulsiv

Fiecare călătorie pe care o facem, fiecare conversație purtată și fiecare decizie luată aduce cu sine momente de…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

Mirona Radu: „Festivalurile de film sunt un spațiu ideal pentru a încuraja interacțiunea și dialogul între generații”

Am vorbit cu Mirona Radu, directoarea și inițiatoarea Film O’Clock International Festival, despre ediția din acest an, care…