Nicoleta Nicolae ∙ April 29, 2020 ∙ 5 min read

Oana Tache, unul dintre cei mai cunoscuți DJ de la noi este gravidă în luna a 6-a și așteaptă venirea pe lume a unui băiețel. Între timp, ne-a povestit cum decurge viața de gravidă în vremea coronavirusului, cum ține legătura cu medicul care o supraveghează și cum s-a adaptat acestei perioade din viața sa.

Dragă Oana, în primul rând, felicitări! Cum e să fii gravidă în această perioadă în care toată lumea e îngrijorată de coronavirus?     

Mulțumesc frumos! E minunat să fii o gravidă norocoasă ca mine, în orice perioadă. J Mă bucur de o sarcină ușoară, de 6 luni trăiesc la intensitate maximă fiecare zi, mă bucur de fiecare mișcare a viitorului meu băiețel. Ba chiar, pot spune că sunt 100% convinsă, la ce program „de dans” are în fiecare noapte,  că bebe va fi la fel de pasionat ca mama lui de muzică, festivaluri, concerte și party-uri. Cine știe?! Poate chiar își va dori să devină DJ. J Eu l-am „hrănit” deja cu o porție sănătoasă de hituri dance în loc de muzică clasică și sunt convinsă că va fi partenerul meu la toate evenimentele care vor urma după terminarea pandemiei.

Cum ții legătura cu medicul care te monitorizează?

E o perioadă care ne-a „lovit” pe toți și ne-a provocat să ne regândim stilul de viață, de la distanțarea socială până la digitalizarea peste noapte a mai tuturor sectoarelor de activitate, totul a intrat într-o nouă etapă. Am fost la medic doar pentru controalele esențiale, cele care nu suportau amânare, cât despre comunicarea cu dr. Oana Dorobanțu, care se ocupă de mine și de sarcina, am ținut permanent legătura și pe social media. Am vizitat clinica doar de două ori și de fiecare mi s-a luat și temperatura și am dat declarații care să ateste că nu am intrat în contact cu persoane suspecte de coronavirus sau că nu am călătorit în străinătate în ultima perioadă. Dar, cum spuneam, totul e digitalizat, de la comunicare până la check-in-ul online pe care îl faci singur pentru consult, iar pe mine mă bucură pentru că, cu ajutorul tehnologiei, suntem mai în siguranță în vremurile astea.

Ce măsuri speciale de protecție îți iei?

Nu am mai călătorit și am redus complet deplasările care nu sunt obligatorii. Nici măcar cu mama nu m-am mai văzut în ultimele 7 săptămâni și trebuie să recunosc că sufăr că în perioada asta nu mă pot bucura cu toată familia de fiecare etapă a sarcinii. E mai sănătos așa, însă. Ies în schimb să fac mișcare și să mă plimb câte o oră în fiecare zi în jurul casei. Mă „înarmez” cu mască, vizieră, mănuși. Am la mine spirt, șervețele umede, dezinfectant și am grijă când mă întorc acasă să mă descalț la ușă și să dau cu spirt și pe tălpile încălțărilor. E un întreg proces și mi-e dor de vremurile când nu ne feream atât și ieșeam afară oricând, oricum.

Cum te-ai adaptat acestei situații, având în vedere că trebuie să stai izolată, atât de mult timp în casă?

Cu greu… Sunt o persoană extreme de activă, sunt obișnuită să interacționez direct cu oamenii, sunt genul de om care trăiește fiecare moment. În ultimii 2 ani nu am stat mai mult de 3 săptămâni în Bucureșți sau în țară, așa că mă simt de parcă mi s-au tăiat aripile. Simt însă că îmi cresc altele la loc, odată cu sarcina și cu bucuria pe care o simt în fiecare zi, ca viitoare mămică.

Cum te simți? Cum a fost sarcina ta până acum?

Am mai multă energie ca oricând. Nu credeam că se poate, dar se întâmplă. În primul trimestru nu mi-a fost rău aproape deloc, a trecut totul foarte repede și abia dacă am conștientizat că sunt însărcinată. Am fost în vacanțe la schi și la concerte și nu m-a împiedicat nimic să îmi continui activitatea. În trimestrul al doilea la fel, plus burtică. Sunt foarte norocoasă și promit să dezvolt toată experiența într-o serie de articole pe www.oanatache.ro.

Ce-ți lipsește cel mai mult în această perioadă?

Îmi lipsesc serile cu prietenii la povești sau muzica live. Mi-e dor de deplasările în afara țării și de zborurile cu avionul. Din păcate, cred că va trece o vreme până când ne vom reveni. În rest, nu îmi lipsește nimic. Petrec mult mai mult timp cu soțul meu chiar dacă suntem amândoi acasă pe „work from home mode” și mă bucur de ritualul pe care am început să îl am cu bebe – muzică, filme și ce îi mai citesc. Am observat că reacționează la Smiley, Dua Lipa, Armin van Buuren și Metallica și sunt foarte curioasă ce muzică va prefera când se va naște.

Ați stabilit deja numele bebelușului? Care este povestea lui?

Am ales și eu și Filip câte un nume încă dinainte să știm ce va fi. Nu ne-am certat nici în privința asta, eram pregătiți și pentru varianta fetiță și pentru varianta băiețel și tot ce pot spune e că bebe va fi tare ca piatra, cu picioarele pe pământ, dar și cu capul în nori.  Rațional și creativ. J

Cum stați cu pregătirile? Ați aranjat deja camera copilului?

Ne-a pus bețe-n roate pandemia, dar ne vom mobiliza în perioada următoare. Încă dezbatem culori și forme pentru camera lui, gadget-uri și accesorii. Cu siguranță, va avea multă personalitate totul, deși deocamdată camera lui e încă studioul meu din care pregătesc un nou proiect digital – Lumea lu’ Tache.

Related Posts

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…

Modă cu impact social: C&A colaborează cu femeile artizan din India pentru o colecție cu broderii manuale

Când într-o mare de piese colorate pentru vară îți atrag atenția niște piese alb-negru, cu broderii superbe, lucrate…

Cornel Ilie (VUNK)- ”Dacă eu cu mine nu sunt fericit, nu voi putea fi nici lângă altă persoană”

Trupa VUNK a lansat recent cel de-al zecelea album din carieră, intitulat ”De luni până duminică”. Cornel Ilie,…

Cristina Tudor: Ca părinte, planificarea financiară e esențială

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele…