A List Magazine ∙ September 7, 2022 ∙ 2 min read

İlker Kahramanoğlu este specialist în chirurgia oncologică ginecologică și împreună cu o echipă foarte bine pregătită operează cele mai dificile cazuri de cancer. A publicat 66 de articole în publicații medicale din Europa despre afecțiunile oncologice din sfera ginecologică.

La invitația doctorului İlker Kahramanoğlu, am ajuns în Turcia, în cea mai nouă clinică specializată în chirurgia oncologică ginecologică. Am profitat de ocazie și am aflat câteva lucruri interesante de la specialist.

Cancerul de ovare este cel mai periculos, pentru că nu dă semnale

Sângerarea între menstre sau după actul sexual este primul semnal că ceva nu funcționează cum ar trebui, este de părere specialistul. Mâncărimi, dureri, senzații de balonare. Din păcate cacerul de ovae este cel mai periculos pentru că nu dă semnale. Iar aunci când apar primele semne este deja metastazat. Pentru că se pare că multe femei ignoră semnalele pe care le dă organismul. Sângerarea e considerată normală. Și amână cât pot de mult aceste analize și consultații. mai spune dr. İlker Kahramanoğlu.

40 de ani este vârsta critică a femeii pentru declanșarea multor afecțiuni din cauza dezechilibrelor hormonale.

Studiile au arătat că vaccinarea este eficientă dacă se face cât mai la debutul vieții sexuale. HPV-ul este un virus incriminat în declanșarea multor tipuri de cancer: oral, anal, cervical deci dacă se dorește o vaccinare mai târzie, este bine-venită.

Recomandarea mea, pentru o protecție maximă, ar fi ca toate femeile să se vaccineze, chiar de la o vârstă cât mai mică, spune specialistul din Turcia care de curând și-a deschis propria clinică specializată în ginecologie și oncologie ginecologică.

Vaccinul anti-Covid – declanșatorul unor dereglări a ciclului menstrual?

Nu există studii concludente care să sprijine această afirmație. Nimeni nu poate da deocamdată un răpuns clar: este foarte devreme. Dar, personal, nu cred că vaccinul anti-Covid poate deregla menstruația, ci mai degrabă stresul., declară dr. İlker Kahramanoğlu.

Care sunt genotiparele de HPV cele mai periculoase?

HPV are multe genotipare, dar două dintre ele se cunosc a fi foarte periculoase: 75% dintre aceste cancere sunt cauzate de aceste două genotipae. Aceste genotipare sunt 16 și 18. Ele sunt cele mai periculoase, iar vaccinul este foarte eficient împotriva lor., conchide dr. İlker Kahramanoğlu.

Related Posts

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…

Prințul George a împlinit 11 ani

Prințul George, primul născut al Prințului și Prințesei de Wales, William și Kate, a împlinit pe 22 iulie…

Cum și-a făcut apariția Sharon Stone la Taormina Film Festival

Recent a avut loc cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Taormina. Printre invitații de…

Prințesa Charlene de Monaco, superbă la Balul Crucii Roșii

Prințul Albert și Prințesa Charlene, însoțiți de fiica Prințesei Stephanie, Camille Gottlieb, au prezidat cea de-a 75-a gală…

Ana Dumbravă, jucătoare profesionistă de Counter-Strike: „Am întâmpinat anumite obstacole doar pentru simplul fapt că sunt fată, dar acest lucru nu m-a oprit din a-mi îndeplini visul!”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Horoscopul săptămânii 22-28 iulie 2024

Urmează o săptămână cu noi provocări pentru unele zodii. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie…

Jocurile Olimpice de la Paris: Cine reprezintă România?

Jocurile Olimpice se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Cine reprezintă România? Analizează Andru Nenciu, jurnalist sportiv….

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi dacă ți-a plăcut The Devil Wears Prada

Mai multe publicații internaționale au confirmat în ultima vreme că Disney lucrează la un sequel pentru mult iubitul…