Monica Cismaru ∙ July 3, 2020 ∙ 3 min read

alimente anti-ageing

Mâncarea este cel mai important element din arsenalul anti-ageing, deoarece astfel se hrănește fiecare celulă a corpului. Iar când organismul e alimentat corespunzător, se activează și duce la bun sfârșit funcțiile vitale și își menține pe cont propriu procesul de anti-îmbătrânire. O alimentație corectă sprijină sinteza colagenului, cel care luptă împotriva apariției ridurilor și pastrează fermitatea tenului, sprijină hidratarea care oferă un aspect luminos și elasticitatea, iar rezultatul final este o stare generală de vitalitate și de acuitate mentală.

Iată care sunt cele cinci alimente care susțin procesul anti-ageing, pentru menținerea tinereții pentru cât mai mult timp.

Avocado

Avocado este fructul-legumă bogat în antioxidantul vitamina E și reduce efectele negative ale razelor UV, ceea ce face pielea rezistentă în fața acestora. Avocado reduce nivelul colesterolului LDL, crește nivelul HDL și reduce trigliceridele. Consumul regulat de avocado reduce cu 50% riscul de a dezvolta sindromul metabolic – responsabil de apariția bolilor cardiovasculare, a accidentului vascular cerebral (AVC) și de diabet de tip 2. 

Somonul

Somonul este bogat în acizi grași omega-3, care reduc inflamațiile, previn uscarea pielii și reduc riscul apariției cancerului. De asemenea, somonul conține vitamina E, care acționează ca un scut protector împotriva îmbătrânirii pielii din cauza expunerii la soare.

Beneficiile includerii somonului în alimentație merg dincolo de avanatjul unui ten radiant. Cu conținut redus de carbohidrați și abundență de vitamina B, de potasiu și de seleniu, somonul ajută și la ameliorarea durerilor articulare și la recuperarea musculară.

Broccoli

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai recomandate alimente în reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare, broccoli activează procesul de detoxifiere, prin rejuvenarea celulară. De asemenea, broccoli conține luteină, un carotenoid care protejează sănătatea ochilor și care ajută buna funcționare a creierului.

Fructele de pădure

Căpșunele, afinele, zmeura și afinele asigură un conținut optim de fibre, de fitonutrienți și de antioxidanți care contribuie la rejuvenerea generală a organismului. Fiecare tip de fruct în parte conține diverși compuși care ajută la sănătatea cardiovasculară și la reducerera riscului de apariție a cancerului. În plus, fructele de pădure conțin vitamina C, cea care menține nivelul optim de colagen din piele.

Anghinarea

Poate nu e prima opțiune când te gandești la o gustare sănătoasă, dar această legumă-minune e o sursă bogată de fibre solubile și mai ales de prebiotice, esențiale pentru sănătatea florei stomacului. 80% din sistemul imunitar se bazează pe buna funcționare a stomacului, astfel că anghinarea ajută imunitatea, metabolismul și, în general, buna dispoziție. De asemenea, anghinarea asigură și necesarul de nutrienți esențiali, inclusiv minerale (sodiu, potasiu și magneziu) și este bogată în antioxidanți și vitamina C și sprijină producerea de colagen și întârzie îmbătrânirea.

Foto: Stepan Babanin, Annie Spratt, Alice Pasqual, Jeremy Ricketts, Magdalena Raczka/ Unsplash 

Related Posts

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…