A List Magazine ∙ May 2, 2024 ∙ 5 min read

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice călător, indiferent că adoră drumețiile la munte sau relaxarea la malul mării.

Andreea Esca recomandă… Oberwood (@oberwood_porumbacu_de_sus). În satul Porumbacu de Sus, de la poalele Negoiului, Țara Făgărașului, există locul ideal pentru iubitorii de natură și de experiențe rurale autentice. Te vei îndrăgosti de cele 5 căsuțe adorabile din lemn, vechi de 200 de ani, așezate într-o curte mare, lângă râu. Ele s-au păstrat aproape intacte la exterior, dar au fost restaurate în interior. Practic sunteți la Muzeul Satului, dar puteți și locui acolo. Activități? Puteți începe dimineață cu un mic dejun cu produse locale, continuați cu plajă pe malul râului, drumeții pe munte sau vă plimbați cu bicicleta. Seara, musai să ieșiți „la talpiță” ca să vedeți cum vine ciurda de bivolițe și vaci pe care, dacă aveți curiozitatea, le puteți și mulge. Dacă vreți să învățați și cum se face brânza pe care o mâncați dimineață… și asta se poate.

Magda Mușat recomandă… Alma Health Spa & Retreat (@almasparetreat). E un loc perfect pentru cei care vor să facă recuperare medicală, dar se potrivește și celor care vor să se bucure de toate avantajele unui centru balnear wellness & spa ultramodern, ce folosește nămolul sapropelic și apa hipersalină din Lacul Sărat. Resortul are o plajă privată, perfectă pentru zilele cu soare, aquapark și piscine exterioare cu apă sărată și dulce, dar și un restaurant cu un meniu delicios. Abia aștept să încerc zona wellness & spa, saune uscatele și umede, camera salină cu sare de Himalaya, Hammam, dușul Vichy sau patul Dry floating, camerele de terapii și masaj.

Nicoleta Nicolae recomandă… Euforia Retreat & Spa (@euforia). Este cel mai nou hotel boutique SPA, deschis anul trecut la Marea Neagră. Există locuri unde se pune accent atât pe sănătate, cât și pe relaxarea la malul mării, iar Euforia este un astfel de loc. Are un centru spa, cabinete de masaj și proceduri balneare, piscină interioară, sală de sport și kinetoterapie, saună, uscată și cu ozon, jacuzzi, și este foarte aproape de mare. În plus, Euforia Retreat & Spa are un design aparte ce cucerește orice musafir care-i trece pragul, cu un stil minimalist cald, o reinterpretare contemporană a esteticii wabi-sabi, în care găsești bucurie și pasiune.

Raluca Leafu recomandă… Iki Măgura (@iki.magura). Situată în Măgura, în inima Munților Carpați, în cadrul Rezervației Naturale Piatra Craiului, IKI Măgura Retreat este o oază de liniște. Mi-au plăcut mult camerele cu un design sustenabil, minimalist, perfect pentru cei care doresc să lase în urmă stresul vieții de zi cu zi. Filosofia de design minimalist se reflectă și în liniile curate ale construcției, paleta de culori neutre și spațiile neaglomerate, care îți permiti să te concentrezi asupra splendorii naturale chiar dincolo de ferestrele enorme, prin care poți admira priveliștea senină a munților.

Claudia Panțuroiu recomandă… Castelul Bethlen-Haller (@jidveiromania). Simbol al vinurilor Jidvei, Castelul Bethlen-Haller îmbină noblețea aristocrației de altădată cu autenticitatea satului transilvănean. Castelul a fost construit de tatăl cancelarului Transilvaniei, Miklos Bethlen, între anii 1560-1624 în stil renascentist și a fost readus la lumină printr-un amplu proces de restaurare. Abia aștept să mă cazez într-una din cele 10 camere superbe și să descopăr, pe îndelete, povestea vinurilor Jidvei. Am pus pe listă și lecții de echitație, o plimbare cu trăsura, tir cu arcul, dar și vizitarea cramelor Jidvei și un picnic în vie cu bucatele delicioase pentru care se folosesc ingrediente de la fermele proprii. Rovena Andrei recomandă… Haita Land (@haita_land).Un loc minunat pe care l-am descoperit în Țara Dornelor în Rezervația Călimani, cu peisaje montane superbe, multă natură sălbatică şi linişte. O locație ideală pentru iubitorii de natură, pentru trasee cu bicicleta sau pentru cei care vor sa savureze lentoarea timpului şi să contemple succesiunea momentelor din zi sau a anotimpurilor.

Foto: PR, arhivă.

Articol publicat în A List Magazine (30).

Related Posts

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul din România

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…