7 alimente pe care trebuie să le consumi vara

Există câteva alimente pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău, pentru a avea o imunitate bună și pentru a-ți ajuta organismul să funcționeze la cote maxime. Iată o listă a fructelor și legumelor care stimulează imunitatea și care merită consumate, mai ales vara!

Avocado

Avocado este cel mai sănătos fruct. Bogat în vitamine și microelemente care te mențin sănătoasă, s-a demonstrat că avocado scade riscul de infarct.

Spanac

Această legumă verde conține o cantitate enormă de luteină. Spanacul ajută la întărirea sistemului imunitar și a vederii, iar luteina joacă un rol major în ovulație și este recomandat mai ales femeilor care vor să devină mame.

Pepene

Pepenele conține 92% apă și ajută la menținerea greutății ideale. S-a demonstrat că alimentele care hidrateaza sunt benefice pentru organism și sunt  recomandate mai ales vara și în curele de slăbire. Pepenele este foarte bun și în scăderea tensiunii arteriale foarte crescute.

Roșii

Diferitele tipuri de roșii sunt minunate în lupta împotriva celulelor canceroase. Ele oferă corpului tău ingredientele necesare pentru îmbogățirea sîngelui. Fiecare persoană ar trebui să consume cel puțin o roșie mare pe săptămână.

Fructe de pădure

Este recomandat să consumăm fructele de pădure în sezonul estival, dar și cele congelate sunt o alternativă bună. Atenție însă! Atunci când fructele sunt gătite își pierd aproape toate proprietățile.

Cireșe

Aceste fructe minunate conțin doi antioxidanți puternici care luptă împotriva cancerului și a bolilor de inimă: quercetina si antocianina. Ciresele mai conțin, în mod natural, melatonina sau hormonul tinereții, care te ajută să ai un somn liniștit.

Vinete

Vinetele sunt bogate în fibre și antioxidanți și ajută la reducerea colesterolului. Tot ele protejează organismul împotriva bolilor de inima. Sunt sărace în calorii, dacă sunt consumate pe grătar sau la cuptor și recomandate în curele de slăbire.

Categorii Lifestyle