Elle MacPherson – supranumită și The Body, vorbește despre tinerețe fără bătrânețe la 56 de ani

elle macpherson the body

Unul dintre cele mai de succes modele ale anilor ’80-’90, australianca Elle MacPherson, supranumită și The Body datorită formelor ei perfecte, își amintește despre vremurile de început într-ale modellingului, când ținea diete ”demoralizatoare”, dormea puțin și ducea, în general, o viață dezordonată. Acum, fostul model e împăcat cu trecerea timpului și vorbește despre frumusețea vârstei de 56 de ani. 

Elle MacPherson, supermodelul care încă se poate mândri cu un corp perfect la 56 de ani, spune că a descoperit traiul cu adevărat sănătos când s-a apropiat de vârsta de 50 de ani. Dacă până atunci ducea o viață dezordonată, cu diete restrictive, program haotic și alimentație asemenea, modelul spune că și-a dat seama că nu se poate baza la nesfărșit pe genetică pentru o sănătate bună și un aspect armonios și că trebuie să aibă grijă de persoana ei, atât pe interior, cât și la exterior.

elle macpherson the body

Genetica te ajută doar până la un punct. Când atingi vârsta de 50 de ani, îți dai seama că e foarte important să ai grijă de corpul tău, să-ți monitorizezi nivelul de vitalitate pentru a putea face tot ce-ți dorești. Am încercat la viața mea tot felul de diete și de exerciții fizice, dar acum, multe dintre lucrurile pe care le făceam la 30 sau la 40 de ani nu mai funcționează pentru mine. Credeam că e în regulă să dorm doar câte trei ore pe noapte și să supraviețuiesc doar cu cafea.

elle macpherson the body

”În ochii celorlalți, bănuiesc că arătam bine, dar eu nu mă simțeam bine. Era un lucru demoralizator pentru mine, nu aveam vitalitate, nu mă simțeam eu însămi, mă simțeam… cumva ruptă în bucăți. Nu cred că eram foarte atentă cu mine însămi când eram mai tânără, mai ales când venea vorba despre unicitatea mea. Din punct de vedere fizic, aveam umerii lați, eram atletică, aveam o structură care nu prea era la modă în acele vremuri. Mi-au trebuit câțiva ani să-mi accept individualitatea pînă la urmă, să fiu mai permisivă cu mine însămi și să iau în propriile mele mâini afacerile și demersul meu într-ale fitnessului. Și încă lucrez la asta!”, se destăinuie Elle MacPherson în paginile publicației Red Magazine, unde a mai adăugat: ”Trecerea timpului înseamnă că sunt acum mama a doi bărbați adulți și e minunat! Nu sunt îngrijorată de faptul că îmbătrânesc.”

Elle MacPherson, alături de primul ei soț, Arpad Busson 

elle macpherson the body

Elle MacPherson, alături de fiul ei, Arpad Flynn

Elle McPherson are doi fii, Arpad Flynn, de 22 de ani, și Aurelius Cy, de 17 ani, al caror tată este finanțatorul francez Arpad Busson, de care fostul model s-a despărțit în 2005.

În urmă cu doi ani, Elle MacPherson a divorțat și de cel de-al doilea soț, miliardarul Jeffrey Soffer și a fost implicată apoi într-o relație cu un medic controversat, Andrew Wakefield, căruia i s-a retras dreptul de a profesa în sistemul medical.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle