A List Magazine ∙ October 17, 2023 ∙ 2 min read

Pianista Sînziana Mircea, alături de violonistul Alexandru Tomescu, deschid o serie de evenimente muzicale la Castelul Mikes, ”Zabola Estate Transylvania”, pe 18 noiembrie 2023, cu un concert de muzică clasică.

Înaintea concertului, partenerii sunt invitați la un cocktail comun cu cei doi artiști, în Salonul Regal, iar la finalul acestuia, la o serie de fotografii și autografe, însoțite de o degustare de vin și brânzeturi.

Sînziana Mircea și Alexandru Tomescu sunt ambasadori activi ai festivalului de muzică ”Instrumental Festival”, care urmează să aibă loc în aceeași locație, în perioada 9-11 august 2024, alături de alți artiști de mare notorietate, precum: Dragoș Ilie, Robert Sinha, Sarkozy Lajos, Erika Miklosa, Ștefan Cazacu, Felix Lajko.

Evenimentul își propune să aducă laolaltă un spectru de muzică integrată, de la muzică lăutărească autentică, la folclor, până la muzică clasică, bazat pe ideea de multiculturalitate și valori comune. În cadrul festivalului au loc și activități de workshop cu artiști și lutieri, prezentări și expoziție de instrumente muzicale. De asemenea, evenimentul integrează ideea de creație prin cultură, sub mai multe forme: muzica, manufactura, gastronomia, degustarea de vinuri și alte băuturi artizanale.

Pianista Sănziana Mircea, se bucură de o carieră muzicală fascinantă, clădită în urma celor peste 20 de ani de studiu, repetiții, concerte, turnee și festivaluri, cu reprezentații în locuri cu totul speciale din lumea largă, precum: România, Italia, Suedia, Irlanda, Estonia, Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Germania, Cehia, Spania, Austria, China și Japonia. 

Celebrul violonist contemporan, Alexandru Tomescu, întruneşte în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi a unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită pentru a le traduce în faptae şi, în plus, cu şansa de a interpreta la vioara ”Stradivarius Elder Voicu”, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur.  De la vârsta de şase ani, cântă acompaniat de tatăl său, pianistul Adrian Tomescu, participând la numeroase evenimente şi concursuri muzicale.  Alexandru Tomescu este și generatorul ”Turneului Internațional Stradivarius”, datorită căruia muzica clasică a ajuns la sute de mii de oameni, în România și în lumea largă, sub parteneriate diverse cu artiști desăvârșiți.

Related Posts

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă pentru toată familia, între 6-22 decembrie, la Art Safari Christmas Edition

Palatul Dacia-România de pe Lipscani se transformă în casa lui Moș Crăciun și găzduiește cel mai distractiv eveniment…