Adriana Moscu ∙ December 16, 2020 ∙ 4 min read

 

Anul 2019 a fost cel în care a realizat că are o misiune: aceea de a-i învăţa şi pe alţii, în mod susţinut şi organizat, cum să iasă din zona de confort şi să nu mai amâne schimbarea.

Totul a început cu o perioadă de frământări personale, urmată de o decizie extremă: aceea de a se regăsi pe sine, izolându-se de lume pentru trei luni, în tempele budiste din Asia. Înapoi în viața reală, Ruxette, care până atunci lucrase în domeniul artei, a pus bazele programului de coaching The Manifesto, prin care poți afla cum să-ți transformi visurile în realitate. Și, deși ea susține că e vorba de magie, e mai aproape de adevăr faptul că magia suntem chiar noi și voința noastră de a trăi în prezent.

Anul acesta ai conceput un program nou. Povestește-ne despre el.

Așa este! Anul acesta am început Magia. Pentru că The Manifesto este despre magie, despre povestea unei reușite personale care merită împărtășită. The Manifesto s-a născut din dorința de a reda forța și speranța celor care au uitat să viseze, de a împărtăși cu cât mai mulți oameni că totul este posibil atunci când te ridici.

Am observat că se întâmplă un lucru interesant cu noi, oamenii. După ce atingem anumite realizări personale sau profesionale, pur și simplu uităm să privim cu entuziasm înspre viitor. Ne raportăm la trecut ca la un lucru definitoriu pentru prezentul și viitorul nostru. Ori viața merită trăită cu plăcere și entuziasm, cu dorința de a face și de a nu pica în letargie.

Din păcate, experiența personală, dar și cea pe care am dobândit-o lucrând cu clienții mei, mi-a arătat că lucrurile nu stau așa. De aceea a apărut The Manifesto. Oamenii intră în posesia unei formule magice pe care încep s-o aplice în viața de zi cu zi și realitatea lor capătă o altă formă.

Citesc zilnic poveștile de succes ale celor care au parcurs integral The Manifesto și de fiecare data zâmbesc cu mulțumire. Programul creat de mine se adresează celor care sunt pregătiți să dea frâu liber visurilor și apoi să le transforme în realitate. Celor care sunt gata să facă transformarea aceea de care este nevoie pentru a-și atinge adevăratul potențial.

Programul tău a dat naștere unei emisiuni TV.

Fac parte cu drag din proiectul Eu pot! Difuzat de TVR 1, apărut din dorința unei participante care a finalizat programul The Manifesto de a fi moderatoare TV. Scopul emisiunii este de a arăta cum punem în armonie ce gândim cu ce spunem, simțim și facem. Eu pot! este o emisiune care predă o materie fundamentală și complexă: relaționarea. E un curs condensat despre liniște și fericire. Pentru că, da, fericirea este noua formă de succes!

Sesiunile tale de coaching includ și rezolvări legate de problemele clientelor dezvoltate în pandemie?

Am constatat că nu există atât de multe probleme dezvoltate în pandemie, ci mai degrabă o acutizare a problemelor din trecut care au fost ignorate. Bineînțeles, nu mă refer aici la cele de ordin financiar.Cu toții avem un bagaj emoțional pe care îl cărăm prin viață fără să fim conștienți sau, pur și simplu, ignorându-l. Pandemia a scos la iveală aceste probleme care prin sesiunile de coaching au fost, ușor, ușor, rezolvate. Pot să spun că, din punctul acesta de vedere, toată situația curentă a fost în favoarea celor care au fost dispuși să stea față în față cu adevărata lor identitate.

Care este rețeta pentru ca viața noastră să arate așa cum ne dorim? Care este drumul de la vorbe, la fapte?

Durerea. Este esențial să conștientizăm că ceea ce suntem în prezent ne va afecta peste cinci ani și să înțelegem că acum este momentul propice pentru schimbare. Nu mâine. Acum. Acum trebuie să luam frâiele în mâini, să identificăm ce facem greșit și să rupem obiceiurile proaste introducând unele noi, mai bune. Întotdeauna mă întreb cum va arăta viața mea dacă continui să fac ceea ce fac acum. Dacă rezultatul îmi place și nu mă îndurerează, înseamnă că sunt pe drumul cel bun.

Foto: Getty Images

Related Posts

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…

Modă cu impact social: C&A colaborează cu femeile artizan din India pentru o colecție cu broderii manuale

Când într-o mare de piese colorate pentru vară îți atrag atenția niște piese alb-negru, cu broderii superbe, lucrate…

Cornel Ilie (VUNK)- ”Dacă eu cu mine nu sunt fericit, nu voi putea fi nici lângă altă persoană”

Trupa VUNK a lansat recent cel de-al zecelea album din carieră, intitulat ”De luni până duminică”. Cornel Ilie,…

Cristina Tudor: Ca părinte, planificarea financiară e esențială

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele…