A List Magazine ∙ March 8, 2024 ∙ 3 min read

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele viitoare, precum grădinița și școala, devine esențială, în acest context, pentru stabilitatea financiară a familiei.

Anul trecut, Cristina Tudor, pe atunci viitoare mămică, spunea că în lumea finanțelor nu există o sumă prea mică sau prea mare pentru a fi investită, iar construirea unei relații sănătoase cu banii este esențială, pentru că aceștia reprezintă nu doar cheltuieli, ci și oportunități. 

Astăzi, la distanță de un an și după ce a avut timp să testeze pe propria piele sfaturile primite în cadrul sesiunii de financial coaching de la BCR, ea a adoptat practici financiare inteligente, pe care dorește să le împărtășească cu fiecare femeie, viitoare sau actuală mămică. 

Un cuvânt pentru viitorul tău financiar… predictibilitatea

Cristina este o adeptă convinsă a organizării și planificării atente a finanțelor personale. Asta se întinde de la predictibilitatea în gestionarea bugetului, la planificarea cheltuielilor pentru viitorul familiei.

Ea crede în necesitatea de a echilibra nevoile reale ale familiei cu dorințele personale. Această abordare a ajutat-o să facă față cu brio provocărilor financiare aduse de venirea copilului și să se asigure că fiecare leu este cheltuit cu înțelepciune. „Ne-am pus în balanță exact care este nevoia versus care ar fi dorințele în așa fel încât să putem echilibra bugetele.”

Pentru Cristina (39 de ani), educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele viitoare, precum grădinița și școala, este esențială pentru stabilitatea financiară a familiei.

Ce faci cu 1 milion de euro? 

Dacă ar primi instant un milion de euro, nu i-ar fi greu să-l gestioneze. În primul rând, ar utiliza o parte din această sumă pentru achitarea creditului ipotecar, urmând apoi să se concentreze mai atent asupra visului de a avea o casă cu grădină. Cu suma rămasă, ar investi în fonduri mutuale și acțiuni. În plus, pentru că 30% merg tot timpul pentru dorințe, ar începe să pună pe roate acea afacere în domeniul aranjamentelor florale pe care o are în lista cu visuri de mult timp, iar cu restul – ar descoperi lumea. 

Cel mai bun sfat pentru un prieten? Asigurarea de sănătate.

O asigurare de sănătate este esențială pentru acoperirea situațiilor neprevăzute, iar economiile și pregătirea financiară înainte de a avea un copil sunt fundamentale pentru o viață financiară echilibrată și sigură, crede Cristina. Prin exemplul său și prin sfaturile sale utile, aceasta demonstrează că o abordare atentă și bine planificată a finanțelor poate aduce stabilitate și prosperitate în orice etapă a vieții. (P)

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…