Monica Cismaru ∙ March 18, 2024 ∙ 6 min read

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în peisajul muzical, mai ales datorită platformelor de social media, precum Tik Tok? A fost de ajuns un singur videoclip filmat într-o baie, cântând, pentru că Acoustic Boyz să fie ”next best thing” din muzica românească. Cei trei elevi talentați au răspuns și invitației A List Magazine de a cânta în tramvaiul ”Te iubesc!”, la începutul lunii martie, iar maniera lor unică de a interpreta melodii atât din repetoriul românesc cât ți internațional i-a scos imediat din rând. Fiți cu ochii pe ei!

Cine sunt Acoustic Boyz, puteți să vă prezentați fiecare în câteva cuvinte?

Bună! Eu sunt Denis, solistul trupei, am 18 ani și, pe lângă viața normală de elev, cânt împreună cu cei mai buni prieteni ai mei. Bună, A List! Eu sunt Pacu, chitaristul trupei, am 17 ani și în afară de pasiunea pentru muzică, încerc să nu-mi supăr profesorii și părinții că uneori mai trebuie să plec de la liceu pentru a onora cântările Acoustic Boyz. Bună, eu sunt Paul, toboșarul trupei, am 17 ani și, de când proiectul Acoustic Boyz s-a născut, am realizat că Denis și Pacu sunt prietenii mei adevărați.

acoustic boyz

Cum s-a format trupa voastră, în ce context, când? De unde ați pornit și unde ați spune că sunteți acum?

Am filmat un Tik-Tok într-o baie, care peste noapte s-a viralizat (a făcut pâna în ziua de azi undeva la 10 milioane de vizualizări), am decis să ne începem cariera de artiști în formula de astăzi. Am pornit de pe stradă, acolo având în primul an cele mai multe concerte, iar astăzi putem spune că ne aflăm și noi acolo, într-un colț, în industria muzicală.

V-ați făcut remarcați imediat, mai ales online. Care a fost declicul care v-a făcut celebri și cât de tare v-a suprins succesul vostru? Sau era așteptat, prevăzut?

Nu ne-am așteptat deloc la succes, din acest motiv tot ce am făcut si tot ce o sa facem în continuare se bazează strict pe pasiunea noastră pentru muzică. Contul nostru a luat amploare în momentul în care am postat prima manea interpretata în stilul nostru, creând, fără să vrem, și catch-phrase-ul trupei, care a și rămas: “Aici, la studio, cu baietii, nu trap, manele, PULL UP”.

Cum ați făcut față valului de popularitate care v-a cuprins? V-ați obișnuit cu acest statut, de vedete?

Nu ne considerăm deocamdată vedete. Mai avem mult de lucrat și de muncit, dar ne bucurăm foarte mult de succesul pe care îl avem. S-a mai întâmplat să ne plimbăm prin diferite locuri și lumea să strige după noi “Pull Up”. Este cel mai frumos sentiment.

acoustic boyz

Care a fost cea mai amuzantă, inedită reacție la ceea ce faceți voi? Ce vă spune lumea cel mai des?

Lumea tinde, deseori, să ne confunde și pentru noi e foarte amuzant. S-a întâmplat deseori să-l întrebe pe Denis (Sax) de unde își cumpără corzile de la chitară. Ne mai asociază lumea cu diferite personaje din lumea mondenă la evenimente și, de asemenea, e foarte amuzant. Ne distrăm împreună cu oamenii.

Cum ar fi arătat Acoustic Boyz într-o eră în care platformele de social media n-ar fi existat? Puteți face acest exercițiu de imaginație?

Categoric nu am fi făcut Tik-Tok-uri, dar suntem convinși că am fi cântat manele pentru cei mici pe stradă, până când ne-ar fi remarcat o casă de discuri. Rolul artistului, indiferent de canalele de promovare, este de a se remarca în industrie și de a se promova cât se poate de mult. Cântăm pentru public, nu pentru noi.

Ce vă spun prietenii, părinții?

Părinții noștri sunt foarte mândri și bucuroși că ne urmărim visul și că facem ceea ce ne place. Ne spun mereu să avem grija de școală și să n-o neglijăm, dar asta este sacrificiul pe care îl facem, ca să putem să construim o carieră cu Acoustic Boyz.

Aveți un repertoriu omogen, la ce nu s-ar gândi nimeni că ați putea interpreta?

Suntem cu toții elevi la Liceul de Muzică, putem să cântăm absolut orice, având în vedere că la liceu studiem doar muzica clasică. Ar fi interesant să interpretăm în stilul Acoustic Boyz o operă clasică.

Dacă v-ați descrie viața din momentul de față prin intermediul unei melodii, care ar fi aceea?

Cred că cea mai bună melodie care ar putea reprezenta viața noastră în momentul acesta ar fi “Trenulețul” de la Zdob si Zdub, este un vers în piesă “Pleacă trenul, unde ești, Chișinau în București”. Avem foarte multe evenimente în toată România și acest lucru ne bucură foarte mult. Am realizat câte comori ascunse sunt în țara noastră.

Alături de ce artist român v-ați dori să cântați o melodie?

Îi suntem foarte recunoscători lui Theo Rose că ne-a oferit oportunitatea de a cânta împreună cu noi o piesă. Nu ne așteptam să ne răspundă provocării, dar a făcut-o și nu o sa uităm niciodată că Theo a fost primul nostru featuring. Dacă am avea oportunitatea de a cânta o melodie împreună cu un alt artist român, ne-am dori foarte mult să cântăm o piesă cu fiecare artist din România.

Care sunt aspirațiile voastre legate de muzica voastră și cum ar suna ea peste câțiva ani?

Ne dorim foarte mult să umple stadioane, cred că asta își dorește orice artist. Să îi fie ascultată muzica de cât mai mulți oameni. Muzica noastră nu va suna diferit în viitor, deoarece considerăm că ne-am găsit sunetul “Acoustic Boyz”, poate se va adapta la trendurile din viitor, dar nu ne vom modifica stilul prea mult.

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…