Monica Cismaru ∙ February 22, 2022 ∙ 4 min read

Parfumul poate deveni semnătura celei care îl poartă și poate ține loc de o ținută șic, de un machiaj sau de o coafură studiate. Un parfum îmbietor și  seducător face cât 10 produse de styling și vorbește pentru persoana care îl poartă. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate parfumuri ale tuturor timpurilor, care par că nu se vor demoda niciodată. Care e preferatul tău?

No. 5 – Chanel

chanel no 5

În fruntea listei nu putea sta altceva decât Chanel No. 5, cel mai cunoscut parfum al tuturor timpurilor. Se fabrică fără încetare încă din 1921, când Gabrielle Chanel l-a rugat pe parfumierul Ernest Beaux să-i creeze un parfum artificial, care să nu aducă a aromă de flori, cea mai populară la acea vreme. Chanel No. 5 e compus din 80 de arome și a pus bazele parfumurilor moderne. Formula sa a rămas neschimbată până astăzi, iar unele dintre materiile prime provin din zona de tradiție a parfumurilor din Franța, Grasse.

Shalimar – Guerlain

shalimar

Shalimar a fost creat în 1925 și seduce încă de la prima aplicare prin aroma sa carnală, exotică, dată de vanilie și parcă surprinde într-o sticluță efervescența anilor ’20. Anumite ingrediente au fost înlăturate pentru formula actuală, care rămâne la fel de apreciată.

Miss Dior – Dior

miss dior

Miss Dior a fost creat ca o extensie a siluetei propuse de creatorul de modă Christian Dior, care a vrut un parfum care să completeze ținutele sale haute-couture cu o aromă pe măsură. Este un parfum sofisticat, creat în 1947, care și-a propus să devină întruchiparea olfactivă a ”noului look”. În formula actuală, Miss Dior conține note de trandafir, iris, bujor, mărgăritare, care compun un buchet viu și catifelat.

L’Interdit-Givenchy

Parfumul a fost creat în 1957 ca un tribut adus de Hubert de Givenchy muzei sale, Audrey Hepburn. Doi ani mai târziu, parfumul a fost scos pe piață și a sedus cu buchetul său pudrat. Parfumul a fost relansat în 2018 cu o formulă compusă din notele date de florile albe și de aroma de vetiver și de patchouli.

Opium – Yves Saint Laurent

Opium a fost lansat în 1977 și este un mix oriental care a fost interzis în mai multe țări din cauza denumirii sale explicite. În ciuda acestui aspect, parfumul a fost un succes care a întrecut orice așteptări în vânzările sale.

Angel-Thierry Mugler

Este primul parfum creat de răposatul Thierry Mugler și datează din 1992. Angel este un parfum gurmand, cu note orientale, de patchouli, ciocolată, vanilie, caramel și conține un ingredient care nu mai fusese folosit pâna la crearea sa- ethyl-maltol. Formula sa a rămas neschimbată până astăzi.

La Vie est Belle – Lancôme

A fost nevoie de 5521 de versiuni și de trei ani de muncă pentru obținerea acestui parfum lansat în 2012, care a sedus milioane de femei datorită compoziției sale de iris, patchouli, vanilie. La Vie est Belle a doborât toate recordurile de vânzări în Franța. Esența originală a rămas intactă – una fresh/florală.

Related Posts

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…

Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris -sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie,…

The royal style: Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai rafinate prezențe ale lumii. Ceva mai puțin discutată decât…

Lichiu cu prune – o rețetă recomandată de Adi Hădean

Lichiul sau hencleșul are origini săsești, iar în aceste zone se pune deasupra prunelor cremă de smântână sau…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă horoscopul în săptămâna…

Andra&Smiley lansează prima piesa împreună: „Doar vina ta”

Andra și Smiley au lansat prima lor piesă împreună, intitulată ”Doar vina ta”. Melodia este însoțită și de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

ANSON’S: Eleganță și calitate în stil masculin

De aproape un an pe piața din România, ANSON’S te invită să descoperi într-o atmosferă aparte cele mai…

Ce să cumpărăm toamna aceasta de la Half is free

Mâine are loc ediția de toamnă a îndrăgitului târg Half is free. Dacă nu vrei să ratezi cele…