Monica Cismaru ∙ February 22, 2022 ∙ 4 min read

Parfumul poate deveni semnătura celei care îl poartă și poate ține loc de o ținută șic, de un machiaj sau de o coafură studiate. Un parfum îmbietor și  seducător face cât 10 produse de styling și vorbește pentru persoana care îl poartă. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate parfumuri ale tuturor timpurilor, care par că nu se vor demoda niciodată. Care e preferatul tău?

No. 5 – Chanel

chanel no 5

În fruntea listei nu putea sta altceva decât Chanel No. 5, cel mai cunoscut parfum al tuturor timpurilor. Se fabrică fără încetare încă din 1921, când Gabrielle Chanel l-a rugat pe parfumierul Ernest Beaux să-i creeze un parfum artificial, care să nu aducă a aromă de flori, cea mai populară la acea vreme. Chanel No. 5 e compus din 80 de arome și a pus bazele parfumurilor moderne. Formula sa a rămas neschimbată până astăzi, iar unele dintre materiile prime provin din zona de tradiție a parfumurilor din Franța, Grasse.

Shalimar – Guerlain

shalimar

Shalimar a fost creat în 1925 și seduce încă de la prima aplicare prin aroma sa carnală, exotică, dată de vanilie și parcă surprinde într-o sticluță efervescența anilor ’20. Anumite ingrediente au fost înlăturate pentru formula actuală, care rămâne la fel de apreciată.

Miss Dior – Dior

miss dior

Miss Dior a fost creat ca o extensie a siluetei propuse de creatorul de modă Christian Dior, care a vrut un parfum care să completeze ținutele sale haute-couture cu o aromă pe măsură. Este un parfum sofisticat, creat în 1947, care și-a propus să devină întruchiparea olfactivă a ”noului look”. În formula actuală, Miss Dior conține note de trandafir, iris, bujor, mărgăritare, care compun un buchet viu și catifelat.

L’Interdit-Givenchy

Parfumul a fost creat în 1957 ca un tribut adus de Hubert de Givenchy muzei sale, Audrey Hepburn. Doi ani mai târziu, parfumul a fost scos pe piață și a sedus cu buchetul său pudrat. Parfumul a fost relansat în 2018 cu o formulă compusă din notele date de florile albe și de aroma de vetiver și de patchouli.

Opium – Yves Saint Laurent

Opium a fost lansat în 1977 și este un mix oriental care a fost interzis în mai multe țări din cauza denumirii sale explicite. În ciuda acestui aspect, parfumul a fost un succes care a întrecut orice așteptări în vânzările sale.

Angel-Thierry Mugler

Este primul parfum creat de răposatul Thierry Mugler și datează din 1992. Angel este un parfum gurmand, cu note orientale, de patchouli, ciocolată, vanilie, caramel și conține un ingredient care nu mai fusese folosit pâna la crearea sa- ethyl-maltol. Formula sa a rămas neschimbată până astăzi.

La Vie est Belle – Lancôme

A fost nevoie de 5521 de versiuni și de trei ani de muncă pentru obținerea acestui parfum lansat în 2012, care a sedus milioane de femei datorită compoziției sale de iris, patchouli, vanilie. La Vie est Belle a doborât toate recordurile de vânzări în Franța. Esența originală a rămas intactă – una fresh/florală.

Related Posts

Horoscopul lunii iunie cu Roxana Hulpe

Am invitat-o pe Roxana Hulpe de la PRO TV (născută în luna iunie) să ne prezinte în propria…

Savarine însiropate, cu cremă fină de mascarpone

Chef Adrian Hădean ne recomandă în acest weekend un desert clasic și delicat. Iată care sunt ingredientele de…

6 cărți de vară numai bune pentru bagajul de vacanță

Vara este la doi pași, planurile de vacanță au început deja să se contureze, iar noi deja ne…

Serena Williams și obiceiurile sale alimentare

Serena Williams este considerată cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor. Sportiva a dezvăluit de curând…

Patru români în juriul de la Cannes

Dana Bulat, Alina Damaschin, Alexandru Teodorescu și Radu Pilat reprezintă România în juriul Festivalului Internaţional de Creativitate Cannes Lions 2022,…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Bucură-te de soare…

Catalina Cara lansează Kronendach The Garden Sessions și intră și pe piața europeană

Catalina Cara a lansat Kronendach The Garden Sessions, varianta live a EP-ului său de debut, Leap Year Baby….

9 culori de păr care vor face furori în această vară

Multe femei preferă să rămână fidelor la culorilor și nuanțelor clasice de păr, în timp ce altele fac…

Horoscopul lunii mai cu Diana Enache (VIDEO)

Am invitat-o pe Diana Enache (născută în luna mai) să ne prezinte în propria ei manieră horoscopul pentru…

Olga Juverdeanu: Puterea de a te adapta la schimbare este foarte importantă pentru a face performanță în business, în orice domeniu.

Dorința de a construi lucruri noi, de a depăși limite și de fi în fiecare zi o variantă…