Monica Cismaru ∙ February 22, 2022 ∙ 4 min read

Parfumul poate deveni semnătura celei care îl poartă și poate ține loc de o ținută șic, de un machiaj sau de o coafură studiate. Un parfum îmbietor și  seducător face cât 10 produse de styling și vorbește pentru persoana care îl poartă. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate parfumuri ale tuturor timpurilor, care par că nu se vor demoda niciodată. Care e preferatul tău?

No. 5 – Chanel

chanel no 5

În fruntea listei nu putea sta altceva decât Chanel No. 5, cel mai cunoscut parfum al tuturor timpurilor. Se fabrică fără încetare încă din 1921, când Gabrielle Chanel l-a rugat pe parfumierul Ernest Beaux să-i creeze un parfum artificial, care să nu aducă a aromă de flori, cea mai populară la acea vreme. Chanel No. 5 e compus din 80 de arome și a pus bazele parfumurilor moderne. Formula sa a rămas neschimbată până astăzi, iar unele dintre materiile prime provin din zona de tradiție a parfumurilor din Franța, Grasse.

Shalimar – Guerlain

shalimar

Shalimar a fost creat în 1925 și seduce încă de la prima aplicare prin aroma sa carnală, exotică, dată de vanilie și parcă surprinde într-o sticluță efervescența anilor ’20. Anumite ingrediente au fost înlăturate pentru formula actuală, care rămâne la fel de apreciată.

Miss Dior – Dior

miss dior

Miss Dior a fost creat ca o extensie a siluetei propuse de creatorul de modă Christian Dior, care a vrut un parfum care să completeze ținutele sale haute-couture cu o aromă pe măsură. Este un parfum sofisticat, creat în 1947, care și-a propus să devină întruchiparea olfactivă a ”noului look”. În formula actuală, Miss Dior conține note de trandafir, iris, bujor, mărgăritare, care compun un buchet viu și catifelat.

L’Interdit-Givenchy

Parfumul a fost creat în 1957 ca un tribut adus de Hubert de Givenchy muzei sale, Audrey Hepburn. Doi ani mai târziu, parfumul a fost scos pe piață și a sedus cu buchetul său pudrat. Parfumul a fost relansat în 2018 cu o formulă compusă din notele date de florile albe și de aroma de vetiver și de patchouli.

Opium – Yves Saint Laurent

Opium a fost lansat în 1977 și este un mix oriental care a fost interzis în mai multe țări din cauza denumirii sale explicite. În ciuda acestui aspect, parfumul a fost un succes care a întrecut orice așteptări în vânzările sale.

Angel-Thierry Mugler

Este primul parfum creat de răposatul Thierry Mugler și datează din 1992. Angel este un parfum gurmand, cu note orientale, de patchouli, ciocolată, vanilie, caramel și conține un ingredient care nu mai fusese folosit pâna la crearea sa- ethyl-maltol. Formula sa a rămas neschimbată până astăzi.

La Vie est Belle – Lancôme

A fost nevoie de 5521 de versiuni și de trei ani de muncă pentru obținerea acestui parfum lansat în 2012, care a sedus milioane de femei datorită compoziției sale de iris, patchouli, vanilie. La Vie est Belle a doborât toate recordurile de vânzări în Franța. Esența originală a rămas intactă – una fresh/florală.

Related Posts

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Primul concurs de frumusețe dedicat femeilor generate de inteligența artificială

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI-…

Fundația Renașterea a dat START înscrierilor la cursa caritabilă – Race for the Cure Romania – ediția a 10-a, din 8 iunie

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie ediția aniversară a 10-a a Race for the Cure Romania- Cursa de…

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…

Prințesa de Monaco, surpriza tradiționalului Bal de la Rose

Sâmbată trecută, cu strălucirea unui glob disco conceput pentru această a 68-a ediție de Christian Louboutin,  Prințesa Charlène…

Trei evenimente despre artă și frumos care ne-au atras atenția

În această săptămână, avem o expoziție în premieră, o lansare de carte și un mare artist premiat. O…

Ce artiști vin la Summer Well în 2024?

În perioada 9-11 august 2024 are loc cea de-a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura…

Amalia Enache: 10 locuri din București care-mi plac

Am rugat-o pe prezentatoarea Știrilor PRO TV de noapte să ne vorbească despre București și despre locurile care…

Mădălina Ghenea a dat lovitura cu filmul produs de ea, Deep Fear

Mădălina Ghenea, model și actriță, e în al nouălea cer de fericire. Vedeta a dat lovitura cu cel…