Monica Cismaru ∙ January 11, 2022 ∙ 3 min read

audrey hepburn rooney mara

Rooney Mara (36 de ani) va produce și va interpreta rolul principal într-o nouă ecranizare biografică a lui Audrey Hepburn, una dintre cele mai mari staruri de la Hollywood. Filmul va fi difuzat de canalul de streaming Apple și va fi regizat de Luca Guadagnino, cel care și-a pus amprenta și pe producția de succes Call Me by Your Name.

Audrey Hepburn (1929-1993) a fost una dintre cele mai apreciate actrițe ale generației sale și a câștigat statutul EGOT de-a lungul carierei sale, acronimul de la Emmy, Grammy, Oscar și Tony Awards – cele mai importante recunoașteri din industria cinematografică.

Aceasta și-a făcut intrarea în lumea bună a filmului în 1953, când a jucat în filmul Vacanță la Roma, pentru care a primit un premiu Oscar. Apoi au urmat numeroase producții de succes, cum ar fi Breakfast at Tiffany’s, My Fair Lady, Sabrina sau Funny Face. 

audrey hepburn
Audrey Hepburn

Pe lânga performanțele sale cinamtografice, Audrey Hepburn a devenit și un adevărat fashion-icon și i-a servit ca muză lui Hubert de Givenchy, cel care i-a creat numeroase costume de film, dar și ținute pentru covorul roșu.

audrey hepburn

În ultimii ani de viață, Audrey Hepburn și-a îndreptat atenția către organizițiile de caritate și a devenit Ambasador al bunăvoinței UNICEF, lucru ce i-a adus în 1992 Medalia prezidențială a libertății, o recunoaștere acordată de președintele Statelor Unite persoanelor care au depus eforturi și au adus o contribuție deosebită în domenii precum pacea mondială, cultură sau în derularea de programe caritabile. Actrița a primit postum și premiul Jean Hersholt Humanitarian Award pentru ințiativele sale umanitare. Audrey Hepburn a murit în Elveția în 1993, la vârsta de 63 de ani.

rooney mara
Rooney Mara

Aceasta nu este prima producție care reflectă viața celebrei acrtrițe. În trecut, au mai fost realizate filme inspirate de parcurusul deosebit al lui Hepburn, cum ar fi producția de televiziune din 2000 – The Audrey Hepburn Story, în care rolul ei a fost interpretat de Jennifer Love Hewitt, iar versiunile sale mai tinere au fost preluate de actrițe precum Emmy Rossum și Sarah Hyland.

Asemănarea fizică dintre Rooney Mara și Audrey Hepburn este evidentă și rămâne de văzut cât de bine va intra tânăra actriță în pielea legendei hollywoodiene. Rooney Mara are la activ doua nominalizări la Oscar pentru rolurile sale din The Girl With the Dragon Tattoo (2011) și Carol (2015).

Foto: Hepta

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…