Monica Cismaru ∙ January 11, 2022 ∙ 3 min read

audrey hepburn rooney mara

Rooney Mara (36 de ani) va produce și va interpreta rolul principal într-o nouă ecranizare biografică a lui Audrey Hepburn, una dintre cele mai mari staruri de la Hollywood. Filmul va fi difuzat de canalul de streaming Apple și va fi regizat de Luca Guadagnino, cel care și-a pus amprenta și pe producția de succes Call Me by Your Name.

Audrey Hepburn (1929-1993) a fost una dintre cele mai apreciate actrițe ale generației sale și a câștigat statutul EGOT de-a lungul carierei sale, acronimul de la Emmy, Grammy, Oscar și Tony Awards – cele mai importante recunoașteri din industria cinematografică.

Aceasta și-a făcut intrarea în lumea bună a filmului în 1953, când a jucat în filmul Vacanță la Roma, pentru care a primit un premiu Oscar. Apoi au urmat numeroase producții de succes, cum ar fi Breakfast at Tiffany’s, My Fair Lady, Sabrina sau Funny Face. 

audrey hepburn
Audrey Hepburn

Pe lânga performanțele sale cinamtografice, Audrey Hepburn a devenit și un adevărat fashion-icon și i-a servit ca muză lui Hubert de Givenchy, cel care i-a creat numeroase costume de film, dar și ținute pentru covorul roșu.

audrey hepburn

În ultimii ani de viață, Audrey Hepburn și-a îndreptat atenția către organizițiile de caritate și a devenit Ambasador al bunăvoinței UNICEF, lucru ce i-a adus în 1992 Medalia prezidențială a libertății, o recunoaștere acordată de președintele Statelor Unite persoanelor care au depus eforturi și au adus o contribuție deosebită în domenii precum pacea mondială, cultură sau în derularea de programe caritabile. Actrița a primit postum și premiul Jean Hersholt Humanitarian Award pentru ințiativele sale umanitare. Audrey Hepburn a murit în Elveția în 1993, la vârsta de 63 de ani.

rooney mara
Rooney Mara

Aceasta nu este prima producție care reflectă viața celebrei acrtrițe. În trecut, au mai fost realizate filme inspirate de parcurusul deosebit al lui Hepburn, cum ar fi producția de televiziune din 2000 – The Audrey Hepburn Story, în care rolul ei a fost interpretat de Jennifer Love Hewitt, iar versiunile sale mai tinere au fost preluate de actrițe precum Emmy Rossum și Sarah Hyland.

Asemănarea fizică dintre Rooney Mara și Audrey Hepburn este evidentă și rămâne de văzut cât de bine va intra tânăra actriță în pielea legendei hollywoodiene. Rooney Mara are la activ doua nominalizări la Oscar pentru rolurile sale din The Girl With the Dragon Tattoo (2011) și Carol (2015).

Foto: Hepta

Related Posts

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …