Monica Cismaru ∙ February 21, 2022 ∙ 4 min read

Vârsta nu mai e decât un număr, iar aceste muze ale fashion-ului au trecut de prima tinerețe, dar acest lucru nu le-a răpit farmecul, din contră. Iată cateva exemple de vedete care fac față cu brio ”concurenței” care aparține valului tânăr și care își păstrează farmecul, sex-appeal-ul și eleganța și la 50+ ani și care continuă sa inspire generații întregi.

Chiar dacă scena modei este luată cu asalt de modele tinere, precum surorile Hadid (25 și 26 de ani), Kaia Gerber sau Lila Grace, fiica lui Kate Moss, publicul va aprecia întotdeauna farmecul clasic, fără vârstă, al vedetelor trecute de prima tinerețe, care încă își păstrează relevanța în sfera artistică și a modei. Iar cele mai bune exemple sunt constituite de personalități precum Isabelle Hupert (68 de ani), Philippine Leroy-Beaulieu (58 de ani), Béatrice Dalle (57 de ani), Farida Khelfa (61 de ani) sau Isabelle Adjani (66 de ani).

Actrița franceză Isabelle Hupert a devenit muza casei Balenciaga la 69 de ani, iar spectrul ei clasic, care întruchipează eleganța franțuzească, continuă să inspire și să fascineze.

isabelle hupert
Isabelle Hupert

Philippine Leroy-Beaulieu (58 de ani), vedeta din serialul Emily in Paris, le face pe colegele ei mai tinere din film să pălească și reușește să seducă prin încrederea și pragmatismul ei, cum a făcut recent la prezentarea casei de modă Ami de la Paris, unde a apărut într-o rochie transparentă, care lăsa să i se întrevadă formele. Philippine Leroy-Beaulieu este dovada vie că sex-appealul nu expiră, ci se transformă și capătă noi valențe odata cu trecerea timpului, care nu lucrează întotdeauna în defavoarea femeilor.

Philippine Leroy-Beaulieu
Philippine Leroy-Beaulieu

În cadrul prezentarii Ami de la Paris a defilat însăși Isabelle Adjani, vedeta care atrage, ca de fiecare dată, nenumărate aprecieri pentru eleganța ei atemporală, chiar și la 66 de ani.

isabelle adjani
Isabelle Adjani

Actrița și regizoarea de origine franco-algeriană  Farida Khelfa  face parte din galeria muzelor de 60+, care e nelipsită din primul rând de la prezentările marilor case de modă și al cărei stil este apreciat de fiecare dată, cum s-a întâmplat și la prezentarea casei Jean Paul Gaultier, unde a apărut într-o ținută clasică, cu elemente avangardiste, sau când a defilat pe covorul roșu într-un costum de trei piese de o eleganță desăvârșită.

Farida Khelfa 
 Farida Khelfa

Béatrice  Dalle este supranumită copilul rebel al cinematografiei franceze. Actrța are 57 de ani și un stil unic, caracterizat de elemente punk, prin care își creează un propriu univers stilistic, ce nu poate fi egalat de nicio IT Girl ce aparține generației de Millenials.

Muzele modei și cinematografiei franceze de 50+ ani conduc întotdeauna în topul atractivității datorită lipsei lor de complexe legate de vârstă sau de forma corpului. În maniera binecunoscută franțuzească, se remarcă tocmai prin faptul cănu iau în serios hainele, ceea ce le oferă o atitudine și un stil niciodată excesive sau prea studiate și știu să-și asume riscuri.

Ele definesc bunul-gust mai ales prin personalitatea lor și nu se îmbracă conform vârstei lor, ci pentru ele însele, iar acesta e secretul prin care ele fac moda și nu invers, notează publicația Vogue Paris.

Foto: Hepta, Instagram, PR

Related Posts

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…

Paris Hilton, un an de căsnicie fericită

Paris Hilton (41 de ani) a sărbătorit un an de căsătorie cu soțul ei, Carter Reum (41 de…