Monica Cismaru ∙ October 8, 2021 ∙ 4 min read

helen mirren

La 76 de ani, Helen Mirren nu dă semne că ar vrea să încetinească ritmul cu care își trăiește viața, din contră. Actrița care are o carieră de peste 40 de ani în industria artistică povestește care este filosofia ei de viață, cum se menține tânără chiar și la vârsta septuagenară și care e rutina care îi păstrează tonusul la cote înalte.

 

Recent, actrița brtitanică a luat prin surprindere pe toata lumea când a defilat la show-ul L’Oréal de la Paris Fashion Week într-o ținută modernă, cu un machiaj îndrăzneț. Helen Mirren a defilat în fața Turnului Eiffel într-un costum negru cu accente albe, cu platforme înalte și cu un machiaj avangardist, cu ochii accentuați cu negru. ”Am jucat în multe de piese de teatru la viața mea, așa că ideea de a a defila într-un show e în ADN-ul meu. Ceea ce iubesc mai mult la show-urile de fashion sunt ”haosul” și spontaneitatea, spre deosebire de piesele de teatru, unde totul este repetat și regizat până la cel mai mic detaliu. Iar modelele sunt foarte drăguțe, sunt relaxate pentru că sunt obișnuite cu ceea ce fac, cu acest haos. Eu nu pot decât să mă uit și să admir cum se leagă totul la final. Totul arată perfect, iar toată lumea știe ce face, ceea ce eu nu prea înțeleg. Dar e foarte distractiv”, a povestit Dame Helen Mirren despre prezentarea de la Paris.

helen mirren

helen mirren

Despre felul în care abordează make-up-ul

Îmi place să fac diverse combinații și să am o abordare diferită de fiecare dată. Aleg machiajul în funcție de cum mă simt. De obicei, aleg ce am la îndemână în sertarul cu cosmetice. Aleg ce-mi pică în mână – poate să fie un eyeliner argintiu sau un creion negru, mă joc cu ele și văd ce iese. Ador machiajul și produsele cosmetice, în general, ador textura și mirosul lor. Când lucrez cu un make-up artist și sunt întrebată ce-mi doresc, răspund că fața mea e ca un șevalet gol și să facă ce cred ei de cuviință. Întotdeauna găsesc inspirație în felul în care mă văd ceilalți, deoarece, de obicei, ne blocam în niște rutine, mai ales în privința machiajului, e bine să mai schimbi lucrurile.

helen mirren

Despre o viață bine trăită

Nu te lăsa doborât de propriile nesiguranțe și fii îndrăzneț, nu te mai scuza pentru orice. Adică, eu sper că sunt o persoană politicoasă, detest proasta creștere, dar trebuie să fim mai îndrăzneți, mai încrezători. Fii deschis către oportunități. Vorbește cu oamenii și fii cât poți de deschis. Câteodată, e bine să privești mediul în care trăiești ca și cum ai fi un copil sau un străin, să-ți imaginezi că-l observi pentru prima dată și experimentează această magie. Nu e nevoie decât să privești câteodată lumea cu alți ochi.

helen mirren

Despre cum se pregătește pentru un eveniment important

De obicei, dacă merg la un eveniment sau dacă am de acordat un interviu, îmi aleg hainele cu o seară înainte. Îmi aliniez hainele, pantofii, accesoriile, ca să am totul pregătit. Dacă ma panichez dimineața pentru că sunt în întârziere, ca de obicei, nu-mi mai fac griji legate de haine. Ăsta e secretul meu.

Despre cum a ajuns să se simtă încrezătoare în propria ei piele

Pur și simplu înveți să faci asta, fără discuție. Îmi aduc aminte de momentul în care am învățat să zâmbesc. Întotdeauna am avut fața mai plină, așa că-mi sugeam obrajii în poze, dar nu poți face asta și să și zâmbești în același timp. E imposibil! Așa că nu mai zâmbeam. Apoi am descoperit că e minunat să zâmbești din toată inima și să nu afișezi o grimasă. Aproape în toate fotografiile zâmbesc. Nu fac ca Victoria Beckham – pe care o ador, de altfel, e unul dintre oamenii mei preferați, dar ea întotdeauna e serioasă în poze. Eu nu mai reușesc să fac asta!

helen mirren

Despre trecerea timpului

Îmbătrânirea trebuie acceptată, dar trebuie să ne pregătim pentru această etapă, mai ales de la interior către exterior. În primul rând, trebuie să avem o dietă corespunzătoare. Eu ador cartofii și peștele prăjit, dar ești ceea ce mănânci, așa că am grijă. Apoi, trebuie să faci mișcare, dar nu neapărat la sală. Eu sunt adepta unei rutine de 12 minute, practicată de femeile din forțele aeriene canadiene. Această rutină începe de la un nivel ușor și avansează spre greu. N-am trecut niciodată de cel de-al doilea nivel, dar e un program eficient. Nu e nimic extrem, dar trebuie făcut zilnic. Eu sunt incredibil de leneșă și mereu mă gândesc să sar o zi de exerciții fizice, dar trag de mine să le execut, deoarece știu că sunt benefice.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…