Monica Cismaru ∙ May 25, 2023 ∙ 3 min read

Sofia Coppola Archive: 1999-2023 este cartea în ediție limitată pe care o lansează regizoarea pentru a-și celebra cariera filmografică de succes. Fiica marelui Francis Ford Coppola și-a autoeditat volumul de 488 de pagini, care e un compendiu personal cu operele sale realizate într-o carieră de peste 20 de ani.

sofia coppola

Sofia Coppola a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun scenariu cu filmul Lost in Translation, din 2003, pentru care a mai primit nominalizări pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Cu același film a câștigat și un Glob de Aur, tot pentru Cel mai bun scenariu, și a câștigat Independent Spirit Awards pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu. La Festivalul de Film de la Cannes, Coppola a câștigat trofeul la categoria Cinema Prize cu al său Marie-Antoinette, în 2006, iar în 2017, a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor pentru The Beguiled. Sofia Coppola are două fiice- Romy (16 ani) și Cosima (13 ani).

sofia coppola
The Beguiled

Cartea va cuprinde fotografii care nu au mai fost publicate până acum și copii ale articolului apărut în Vanity Fair, care a inspirat filmul The Bling-Ring, filmul din 2013 regizat de Sofia Coppola (52 de ani), și până la postere ale premierei filmului The Virgin Suicides de la Sundance din 2000 și chiar un interviu extins cu reputata jurnalistă de film Lynn Hirschberg.

The Virgin Suicides

Sofia Coppola se trage dintr-o familie cu pedigree de la Hollywood și și-a câștigat prin propriul talent locul în elita regizorală cu estetica ei regizorală.

Sofia Coppola are un portofoliu filmografic bogat, de la The Virgin Suicides la Lost in Translation și până la Marie Antoinette și The Beguiled și chiar viitorul film biografic despre Priscilla Presley, iar regizoarea inserează note personale în volum pentru ca cititorii să aibă parte de o experiență în intimitatea artistică a regizoarei.

Marie-Antoinette
Lost in Translation

Într-un interviu acordat recent publicației Vogue, Sofia Coppola a spus că a păstrat mereu amintiri de la fiecare film regizat de ea – de la cutii uitate pline cu extrase din apariții editoriale, fotografii cu probele de costume și schițe de scenarii. Articolele au fost păstrate în casa familiei din Napa până când a venit pandemia, în 2020, perioada în care Sofia a găsit timpul necesar să analizeze obiectele de arhivă, iar nostalgia care a lovit-o brusc i-a declanșat dorința de a-și împărtăși sentimentele cu numeroșii ei fani.

Cartea va fi lansată în ediție limitată în luna septembrie.

Foto: Hepta

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…