Monica Cismaru ∙ May 25, 2023 ∙ 3 min read

Sofia Coppola Archive: 1999-2023 este cartea în ediție limitată pe care o lansează regizoarea pentru a-și celebra cariera filmografică de succes. Fiica marelui Francis Ford Coppola și-a autoeditat volumul de 488 de pagini, care e un compendiu personal cu operele sale realizate într-o carieră de peste 20 de ani.

sofia coppola

Sofia Coppola a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun scenariu cu filmul Lost in Translation, din 2003, pentru care a mai primit nominalizări pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Cu același film a câștigat și un Glob de Aur, tot pentru Cel mai bun scenariu, și a câștigat Independent Spirit Awards pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu. La Festivalul de Film de la Cannes, Coppola a câștigat trofeul la categoria Cinema Prize cu al său Marie-Antoinette, în 2006, iar în 2017, a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor pentru The Beguiled. Sofia Coppola are două fiice- Romy (16 ani) și Cosima (13 ani).

sofia coppola
The Beguiled

Cartea va cuprinde fotografii care nu au mai fost publicate până acum și copii ale articolului apărut în Vanity Fair, care a inspirat filmul The Bling-Ring, filmul din 2013 regizat de Sofia Coppola (52 de ani), și până la postere ale premierei filmului The Virgin Suicides de la Sundance din 2000 și chiar un interviu extins cu reputata jurnalistă de film Lynn Hirschberg.

The Virgin Suicides

Sofia Coppola se trage dintr-o familie cu pedigree de la Hollywood și și-a câștigat prin propriul talent locul în elita regizorală cu estetica ei regizorală.

Sofia Coppola are un portofoliu filmografic bogat, de la The Virgin Suicides la Lost in Translation și până la Marie Antoinette și The Beguiled și chiar viitorul film biografic despre Priscilla Presley, iar regizoarea inserează note personale în volum pentru ca cititorii să aibă parte de o experiență în intimitatea artistică a regizoarei.

Marie-Antoinette
Lost in Translation

Într-un interviu acordat recent publicației Vogue, Sofia Coppola a spus că a păstrat mereu amintiri de la fiecare film regizat de ea – de la cutii uitate pline cu extrase din apariții editoriale, fotografii cu probele de costume și schițe de scenarii. Articolele au fost păstrate în casa familiei din Napa până când a venit pandemia, în 2020, perioada în care Sofia a găsit timpul necesar să analizeze obiectele de arhivă, iar nostalgia care a lovit-o brusc i-a declanșat dorința de a-și împărtăși sentimentele cu numeroșii ei fani.

Cartea va fi lansată în ediție limitată în luna septembrie.

Foto: Hepta

Related Posts

Dr Constantin Stan ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică

Dr Constantin Stan, fondatorul grupului de clinici Cronos Med, ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică, ne spune…

Alex Calangiu, actor: ”Îmi luasem cu totul gândul de a mai face vreodată film”

Alex Calangiu interpretează rolul principal în filmul ”Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, și este actor la Teatrul Național…

Bucură-te de experiențe de neprețuit cu Mastercard și BRD

Evenimente culturale unice, comori arhitecturale ascunse, restaurante renumite și destinații inedite de vacanță sunt experiențe de neprețuit care…

Penélope Cruz va fi protagonista noii ecranizări a unui roman semnat de Elena Ferrante- I giorni dell’abbandono

I giorni dell’abbandono – The Days of Abandonment, romanul semnat de Elena Ferrante, este noua carte a celebrei…

Ioana Gorgăneanu (Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard): „Consumatorii sunt mai determinați să trăiască în prezent”

În calitate de lider de echipă, Ioana Gorgăneanu, Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard, are…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Visezi la un somn perfect? Iată cum ar trebui să arate rutina de seară și de odihnă

La fel de important ca rutina de seară e patul în care ne odihnim noaptea. O rutină de…

Kylie Minogue, despre statutul de femeie singură și despre ce înseamnă să fii sexy la 50+ ani

Kylie Minogue, vedeta australiană în vârstă de 55 de ani, spune că s-a săturat ca lumea s-o chestioneze…

Descoperă eleganța diamantelor din colecția Pure Diamonds by TEILOR, iar Mastercard îți răsplătește alegerile premium!

Povestea TEILOR a început în urmă cu 25 de ani, pe strada cu același nume. Astăzi, bijuteriile TEILOR…

Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…