Monica Cismaru ∙ May 25, 2023 ∙ 3 min read

Sofia Coppola Archive: 1999-2023 este cartea în ediție limitată pe care o lansează regizoarea pentru a-și celebra cariera filmografică de succes. Fiica marelui Francis Ford Coppola și-a autoeditat volumul de 488 de pagini, care e un compendiu personal cu operele sale realizate într-o carieră de peste 20 de ani.

sofia coppola

Sofia Coppola a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun scenariu cu filmul Lost in Translation, din 2003, pentru care a mai primit nominalizări pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Cu același film a câștigat și un Glob de Aur, tot pentru Cel mai bun scenariu, și a câștigat Independent Spirit Awards pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu. La Festivalul de Film de la Cannes, Coppola a câștigat trofeul la categoria Cinema Prize cu al său Marie-Antoinette, în 2006, iar în 2017, a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor pentru The Beguiled. Sofia Coppola are două fiice- Romy (16 ani) și Cosima (13 ani).

sofia coppola
The Beguiled

Cartea va cuprinde fotografii care nu au mai fost publicate până acum și copii ale articolului apărut în Vanity Fair, care a inspirat filmul The Bling-Ring, filmul din 2013 regizat de Sofia Coppola (52 de ani), și până la postere ale premierei filmului The Virgin Suicides de la Sundance din 2000 și chiar un interviu extins cu reputata jurnalistă de film Lynn Hirschberg.

The Virgin Suicides

Sofia Coppola se trage dintr-o familie cu pedigree de la Hollywood și și-a câștigat prin propriul talent locul în elita regizorală cu estetica ei regizorală.

Sofia Coppola are un portofoliu filmografic bogat, de la The Virgin Suicides la Lost in Translation și până la Marie Antoinette și The Beguiled și chiar viitorul film biografic despre Priscilla Presley, iar regizoarea inserează note personale în volum pentru ca cititorii să aibă parte de o experiență în intimitatea artistică a regizoarei.

Marie-Antoinette
Lost in Translation

Într-un interviu acordat recent publicației Vogue, Sofia Coppola a spus că a păstrat mereu amintiri de la fiecare film regizat de ea – de la cutii uitate pline cu extrase din apariții editoriale, fotografii cu probele de costume și schițe de scenarii. Articolele au fost păstrate în casa familiei din Napa până când a venit pandemia, în 2020, perioada în care Sofia a găsit timpul necesar să analizeze obiectele de arhivă, iar nostalgia care a lovit-o brusc i-a declanșat dorința de a-și împărtăși sentimentele cu numeroșii ei fani.

Cartea va fi lansată în ediție limitată în luna septembrie.

Foto: Hepta

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…