Monica Cismaru ∙ July 24, 2020 ∙ 2 min read

sofia coppola chanel

Sofia Coppola (49 de ani) este regizoarea aleasă de Casa Chanel pentru a ilustra cinematografic spiritul brandului definitoriu pentru rafinamentul în modă.

 

Colecția Métiers d’Art, care întruchipează eleganța infinită a Casei Chanel, va fi redată într-un film din trei părți, realizat de regizoarea care este și o apropiată a casei de modă. Colecția semnată de Virginie Viard, urmașa lui Karl Legrfeld la conducerea casei Chanel, cuprinde codurile vestimentare simbol în modă instituite de Chanel încă de acum mai bine de sută de ani. Colecția cuprinde rochii în alb și negru, jachete din tweed cu accesorii prețioase, fuste și costume. Apartamentul care i-a aparținut lui Coco Chanel, de pe Rue Cambon 31, a servit drept sursă de inspirație atât pentru colecția în sine, cât și pentru defilarea care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, la Grand Palais, în Paris.

chanel

 

chanel

 

Coppola și Viard au decorat cu mâna lor ”platoul de filmare” de la Grand Palais și au adus obiecte iconice Chanel la fața locului. Modelele au defilat pe o reproducere a scării cu oglinzi Art Deco din apartamentul de pe Rue Cambon, locul din care Coco Chanel urmărea prezentările de modă, ascunsă de ochii publicului.

 

sofia coppola

Sofia Coppola

Potrivit Sofiei Coppola, aranjamentul prezentării de modă exprimă originile brandului parizian. ”Am avut în minte spectacolele de modă de odinioară de pe Rue Cambon, cand aproape puteai atinge modelele care defilau pe lângă invitați”, spune Coppola.

prezentare chanel

Marion Cotillard, Penelope Cruz, Anna Wintour 

După prezentarea colecției Métiers d’Art 2020, din decembrie 2019, a avut loc o petrecere la La Coupole, unul dintre cluburile de noapte preferate ale lui Karl Lagerfeld. Printre invitați s-au numărat Gigi Hadid, Vittoria Ceretti sau Mona Tougaard, dar și ambasadoarele al brandului – Lily-Rose Depp, Kristen Stewart și Margaret Qualley. Momente-cheie ale petrecerii au fost surprinse pe cameră de Sofia Coppola și de fratele ei, Roman, iar imaginile fac parte dintr-un video ”behind-the scenes”.

kristen stewart lily rose depp

Kristen Stewart, Lily-Rose Depp 

Filmul Sofiei Coppola dedicat Chanel mai cuprinde și reflecții asupra perioadei de peste un secol de existență a Casei Chanel și a moștenirii lăsate de aceasta -concepte de creație și de inovație. Regizoarea a făcut colaje cu imagini de arhivă, dar și cu fotografii moderne, cu tot ceea ce e înconjurat-o pe Coco Chanel – studioul, atelierul, spațiul de locuit, aflate în perfectă stare și astazi. Hadid, Ceretti și Tougaard sunt surprinse coborând pe celebra scară de oglinzi, lucru care ne trimite cu gândul la modernitatea brandului. Filmul se încheie cu o parte dedicată unei perechi de pantofi clasici Chanel, purtați de diverse personaje, pentru a le sublinia versatilitatea. De la Rue Cambon și până la La Coupole, pantofii sunt purtați prin Paris de elegantele lor posesoare.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…