Monica Cismaru ∙ July 24, 2020 ∙ 2 min read

sofia coppola chanel

Sofia Coppola (49 de ani) este regizoarea aleasă de Casa Chanel pentru a ilustra cinematografic spiritul brandului definitoriu pentru rafinamentul în modă.

 

Colecția Métiers d’Art, care întruchipează eleganța infinită a Casei Chanel, va fi redată într-un film din trei părți, realizat de regizoarea care este și o apropiată a casei de modă. Colecția semnată de Virginie Viard, urmașa lui Karl Legrfeld la conducerea casei Chanel, cuprinde codurile vestimentare simbol în modă instituite de Chanel încă de acum mai bine de sută de ani. Colecția cuprinde rochii în alb și negru, jachete din tweed cu accesorii prețioase, fuste și costume. Apartamentul care i-a aparținut lui Coco Chanel, de pe Rue Cambon 31, a servit drept sursă de inspirație atât pentru colecția în sine, cât și pentru defilarea care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, la Grand Palais, în Paris.

chanel

 

chanel

 

Coppola și Viard au decorat cu mâna lor ”platoul de filmare” de la Grand Palais și au adus obiecte iconice Chanel la fața locului. Modelele au defilat pe o reproducere a scării cu oglinzi Art Deco din apartamentul de pe Rue Cambon, locul din care Coco Chanel urmărea prezentările de modă, ascunsă de ochii publicului.

 

sofia coppola

Sofia Coppola

Potrivit Sofiei Coppola, aranjamentul prezentării de modă exprimă originile brandului parizian. ”Am avut în minte spectacolele de modă de odinioară de pe Rue Cambon, cand aproape puteai atinge modelele care defilau pe lângă invitați”, spune Coppola.

prezentare chanel

Marion Cotillard, Penelope Cruz, Anna Wintour 

După prezentarea colecției Métiers d’Art 2020, din decembrie 2019, a avut loc o petrecere la La Coupole, unul dintre cluburile de noapte preferate ale lui Karl Lagerfeld. Printre invitați s-au numărat Gigi Hadid, Vittoria Ceretti sau Mona Tougaard, dar și ambasadoarele al brandului – Lily-Rose Depp, Kristen Stewart și Margaret Qualley. Momente-cheie ale petrecerii au fost surprinse pe cameră de Sofia Coppola și de fratele ei, Roman, iar imaginile fac parte dintr-un video ”behind-the scenes”.

kristen stewart lily rose depp

Kristen Stewart, Lily-Rose Depp 

Filmul Sofiei Coppola dedicat Chanel mai cuprinde și reflecții asupra perioadei de peste un secol de existență a Casei Chanel și a moștenirii lăsate de aceasta -concepte de creație și de inovație. Regizoarea a făcut colaje cu imagini de arhivă, dar și cu fotografii moderne, cu tot ceea ce e înconjurat-o pe Coco Chanel – studioul, atelierul, spațiul de locuit, aflate în perfectă stare și astazi. Hadid, Ceretti și Tougaard sunt surprinse coborând pe celebra scară de oglinzi, lucru care ne trimite cu gândul la modernitatea brandului. Filmul se încheie cu o parte dedicată unei perechi de pantofi clasici Chanel, purtați de diverse personaje, pentru a le sublinia versatilitatea. De la Rue Cambon și până la La Coupole, pantofii sunt purtați prin Paris de elegantele lor posesoare.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…