Diana Lupu ∙ April 28, 2021 ∙ 3 min read

Atunci când alegi un stil de viață, alegi o poveste. Iar asta include multe aspecte ale vieții. În ultima perioadă felul în care privim ideea de acasă a primit o perspectivă mult mai complexă, care să aducă în această poveste conectare, stare de bine generală și flexibilitate.

Liziera de Lac

Prin urmare, dacă până acum pentru mulți dintre noi un mod de viață agitat și dinamic în sufletul orașului  se potrivea cu stilul de viață și valorile personale, în ultima perioadă multe dintre aceste valori s-au reorganizat. Astfel și în spațiul de acasă au apărut alte tipuri de nevoi ce țin de ritualuri, obiceiuri și atitudini. Pentru a înțelege toate acesta cred că este importat să vorbim despre beneficiile unui stil de viață departe de agitația orașului, care să ajute la îndeplinirea acestor nevoi.

  1. Sănătatea mintală

Mediul din viața urbană supra-stimulează  creierul, în special zonele care reglează emoționa și  anxietatea. Oamenii de știință cred că acesta este motivul pentru care observă rate mai mari de probleme sănătate mintală la locuitorii din orașe comparativ cu cei din zone non-urbane, unde creierul este mai puțin expus la această supra-stimulare. Beneficiile? Un risc mai mic de a trăi stări puternice de anxietate și stres sau tulburări de dispoziție, iar asta presupune o creștere a calității vieții.

  1. Conectarea cu natura

Aerul proaspăt, zonele verzi sau lumina naturală sunt elemente strâns legate de calitatea vieții departe de agitația orașului. Alegerea unui mediu natural este benefic pentru îmbunătățirea memoriei, scăderea tensiunii arteriale, scade riscul depresiei și ne ajută să fim mai creativi.

A petrece mai mult timp în natură și în spații verzi este un mod excelent de a îmbunătăți sănătatea fizică, iar atunci când locuința ta îi îndeplinește aceste nevoi naturale, nu trebuie să mergi prea departe pentru a te bucura de acestea. Paradisul natural poate fi găsit chiar în fața ușii sau în grădina din spate în loc de o mașină sau un autobuz.

  1. Comunitatea

Mulțimea de oameni de pe trotuar, din trafic sau din mijloacele de transport nu se traduce neapărat în mai multe conexiuni cu comunitatea. Chiar dacă orașele pot fi energizante din punct de vedere social, pot trece ani fără să vă cunoașteți vreodată vecinii. Departe de agitația orașului comunitatea  și accesul la relații semnificative funcționează într-un mod diferit. Un ritm mai calm și mai prezent al vieții ne ajută să observăm mai atent oamenii din jurul nostru și ne crește nevoia de conectare într-un mod mai autentic.

Cred că acest beneficiu este unul dintre cele mai importante, pentru că nevoia noastră de a trăi în comunitate a călătorit cu noi de la o generație la alta. Comunitatea este un context de învățate pentru fiecare dintre noi, iar când spun asta vorbesc despre exersarea empatiei, îmbunătățirea felului în care comunicăm și cred că cel mai dificil de descris în cuvinte e sentimentul de apartenență.

Prin urmare, toate aceste beneficii sunt, de fapt, nevoi naturale ale oamenilor și sunt sigură că fiecare dintre voi poate găsi, în funcție de valorile personale și alte astfel de motivații.

Liziera de Lac este un complex rezidențial care încurajează un stil de viață sănătos în armonie cu natura. Proiectul beneficiază de o dezvoltare sustenabilă cu soluții și facilități prietenoase cu mediul și prioritate pentru spațiile verzi care reprezintă 52% din complex.

Facilitățile disponibile includ un community hub cu cafenea, restaurant și farmacie, grădiniță, piscină în aer liber, terenuri de tenis, de baschet, piste de bicicletă, alei de promenadă, într-un peisaj unic, între lac si pădure.Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny și zona comercială Pallady, complexul rezidențial va dispune de toate facilitățile urbane avangardiste. (P)

 

Related Posts

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…