Monica Cismaru ∙ March 18, 2024 ∙ 3 min read

Julia Roberts se aventurează și domeniul bijuteriilor, după parfumuri (Lancôme) și haine (Jacquemus). Celebra și apreciata actriță a realizat o colecție de bijuterii alături de Chopard.

Colaborarea dintre Julia Roberts și brandul de bijuterii din Place Vendôme datează din 2021, de când Julia Roberts a devenit imaginea colecțiilor Happy Sport și Happy Diamonds, după ce devenise muza designerului casei, Caroline Scheufele, care este și co-președinte. Intre cele două s-a legat o frumoasă prietenie, bazată și pe pasiunea ambelor pentru piese deosebite și pietre prețioase.

julia roberts

Caroline Scheufele este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de bijuterii din lume, cea care a realizat un set unic de piese dintr-un smarald neșlefuit de 6 225 de carate, care provenea dintr-o mină din Zambia- Kagem. Inspirată de eleganța și rafinamentul Juliei Roberts, Scheufele a realizat un set compus dintr-un inel, un colier și o pereche de cercei.

”Când Caroline mi-a spus povestea extraordinarului smarald pe nume Insofu, mi-a captat pe loc atenția. Mai târziu, când m-a rugat s-o sprijin în crearea setului de bijuterii, am acceptat pe loc provocarea. Am petrecut o perioadă minunată împreună creând bijuteriile din set, care combină farmecul clasic al pietrelor prețioase cu o altă piatra pe care o ador, turcoazul”, povestește Julia Roberts. Casa Chopard s-a ocupat și de partea de sustenabilitate a extracției de pietre prețioase și a inițiat proiectul Sustainable Luxury” în 2013. Fiecare piesă din setul Juliei Roberts este un manifest al proiectului, pietrele fiind montate în aur roz extras din mine etice.

julia roberts
Caroline Scheufele și Julia Roberts

Caroline Scheufele a mai colaborat pe parcursul carierei și cu alte vedete de primă mână de la Hollywood, printre care Julianne Moore, Marion Cotillard, Rihanna și Mariah Carey, alături de care a creat diverse colecții, pe care fiecare celebritate și-a pus amprenta. Întotdeauna creez bijuteriile eu însămi, eu le desenez, dar e și mai plăcut când lucrez alături de cineva care nu face parte din lumea mea. E foarte interesant să vezi ce le place vedetelor. ”În cazul lui Mariah Carey, au fost fluturii. Rihanna a venit cu un pantof drept inspirație și și-a dorit aceleași culori de pe pantof și pe un colier. În cazul Juliei, ei îi plac bijuteriile etnice, inedite, cu un aer vintage. Și îi place turcoazul foarte mult”, explică Scheufele. Proiectul alături de Julia Roberts a început în urmă cu opt luni. ”E grozav faptul că Julia este exact ca în filme. E spontană și minunată. Cine va intra în posesia acestui set unic, va avea parte de ceva special toată viața”, adaugă creatoarea de bijuterii.

”Nu am multă experiență în creația de bijuterii sau cu pietrele prețioase, dar mi-am dorit foarte mult să folosesc turcoazul în set. Este cu adevărat unic, iar culoarea aceasta minunată are o mulțime de variațiuni. Consider că arată extraordinar alături de celelalte pietre prețioase”, spune Julia Roberts.

Foto: Chopard

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…