Monica Cismaru ∙ September 27, 2021 ∙ 4 min read

ioana dumitrache foto cosmin gogu

Transform YOUR LIFE! În ultimii doi ani, am devenit tot mai atenți la corpul și la sănătatea noastră, la cine suntem cu adevărat și la ce ne dorim. Ne-am regândit prioritățile și ne-am transformat viețile. Și nu suntem singurii: la nivel mondial, un studiu făcut recent de către Fitbit (14.000 de oameni în 12 țări) arată că 42% dintre cei chestionați au răspuns că au devenit tot mai atenți la sănătatea lor în acești ani pandemici, comparativ cu anul 2019, când doar 22% dintre respondenți spuneau că pun sănătatea chiar în topul priorităților. Iar tehnologia a fost acolo să îi ajute să se schimbe, să se transforme. Aceasta a fost și povestea protagonistelor proiectului nostru, A List Magazine X Fitbit.

Fotografii: COSMIN GOGU; Stilist: ROVENA ANDREI

fit bit

Astfel, citiți mai departe patru povești despre transformări existențiale, patru experiențe inspiraționale, patru viziuni personale. Ioana Dumitrache, Giulia, Anca Surdu și Ioana Chicet Macoveiciuc (Prințesa Urbană) evocă felul în care micile decizii aduc mari schimbări și dovedesc că ambiția, acceptarea de sine necondiționată, încrederea și perseverența, ajutate de un aport tehnologic inteligent, pot remodela destine.

 

Ioana Dumitrache

Mă văd puternică și capabilă”

Ioana Dumitrache poate spune că s-a născut a doua oară în urmă cu șase ani, când a început demersul #MyBodyJourney, o călătorie de redescoperire de sine, care a devenit noul ei „normal” și prin care își dorește să inspire cât mai multă lume.

Ioana, în urmă cu câțiva ani ai făcut o schimbare radicală în stilul tău de viață, când sportul și alimentația sănătoasă au intrat în rutina ta. Dacă ar fi să tragi azi o concluzie în urma acestei schimbări, cum ai descrie această perioadă și cum te vezi tu, azi?

#MyBodyJourney a început în 2015 și, scriind asta, conștientizez că am intuit bine încă de la început: este o călătorie în care eu am pornit și care de fapt nu are un final clar. Credeam că e un heirup pe care îl fac o perioadă și că apoi totul va reveni la normal. Dar acesta a devenit noul meu normal și trebuie să recunosc că îmi place mai mult. Asta și pentru că m-a ajutat să îmi placă mai mult de mine.

Care au fost momentele-cheie în acest parcurs? Cu ce a fost presărat drumul transformării tale?

Momentele-cheie cred că au fost și cele mai dureroase sau mai solicitante: criza de spate, primele antrenamente, primele restricții alimentare, dar și cele frumoase precum primii kilometri alergați, primele flotări, prima măsură scăzută la haine sau primele mesaje prin care oameni din comunitatea mea îmi spuneau că i-am inspirat să facă schimbări bune în viețile lor.

Care sunt gadgeturile preferate pentru sesiunile de sport?

Am un singur gadget preferat de care nu mă despart nici când dorm: smartwatch-ul meu Fitbit. Aici e o poveste drăguță pentru că, în 2015, un prieten drag, văzând voința și dorința mea de schimbare, mi-a dărut o brățară de fitness Fitbit Charge care să îmi monitorizeze activitatea fizică și progresul. Nici nu își imaginează cât bine mi-a făcut! Am botezat brățara Marcela pentru că era noua mea prietenă care îmi arăta cum îmi depășesc propriile recorduri, mă motiva să am rezultate din ce în ce mai bune. Șase ani mai târziu, Marcela este alături de mine în continuare sub forma noilor ceasuri Versa 3 cu care îmi place să alerg sau să fac snowboarding și Luxe, care se integrează mai bine în stilul meu vestimentar stylish-elegant.

Cum arată o zi obișnuită din viața acum? Ce nu lipsește dintr-o zi reușită?

O zi reușită începe din seara de dinainte, când reușesc să fiu în pat înainte de ora 22:30. Asta înseamnă că mă pot trezi odihnită înainte de ora 7 și că am timp să citesc. Îmi place să fac puțină mișcare pe stomacul gol, iar apoi să iau un mic dejun energizant. Nu-mi iese în fiecare zi, dar fac ce pot. De obicei mă împart între atelier, birou și clientele @idufashion. Lucrez zilnic 10-12 ore și de aceea pun accent pe somn. Am scor 80 în aplicația Fitbit.

Cum te vezi tu pe tine însăți azi? Cum vrei să te vadă lumea?

Mă văd puternică și capabilă de tot ce nu mă credeam capabilă înainte. Și îmi doresc ca oamenii să vadă asta în mine, ba chiar să le inspir și lor încrederea în propria persoană.

Ești mândră de…

Că reușesc să-m transform visele în realitate.

Ce ți-ai spune ție însăți, cea din urmă cu 10 ani?

O să fie bine, ai încredere!

 

Hairstyle: Ionuț Roșu / Endorphin Lab; Make-up: Ioana Dumitrache; Vestimentație: rochie din gaderoba proprie.

 

 

Related Posts

rareș: „Piața muzicală din România este dinamică și în continuă evoluție, iar artiștii trebuie să fie flexibili‟

Are sute de mii de fani și un timbru vocal inconfundabil. Ne impresionează de fiecare dată prin modul…

Gina Pistol, prezentator MasterChef România, sezonul 9 (PRO TV): ”Mi-a lipsit adrenalina, mi-au lipsit colegii!”

Filmările pentru sezonul 9 MasterChef România au început deja la PRO TV. Formula consacrată de chefi revine la…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. Atât de simplu!

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…