Bianca Sterie ∙ February 25, 2020 ∙ 6 min read

Pe Iulia Ionescu o urmăresc pentru a afla tot ce e nou în materie de tehnologie, social media & digital, o expertiză adunată în ani buni de televiziune, în care a experimentat și explorat cu minuțiozitate diferite procese și subiecte din domeniile respective. Blogul ei, www.iuliaionescu.ro, este o sursă de inspirație pentru cei care vor să afle povești inedite din toate colțurile lumii (Iulia este și un travel enthusiast care oferă de fiecare dată recomandări tare faine), dar și noutăți de lifestyle și tech, care mai de care mai interesante. De contul ei de Instagram (@iulia.ionescu) nici nu mai vorbesc: plin de culoare & good vibes, se numără printre favoritele mele.

Iar asta nu este tot. Iulia Ionescu va prezenta, din 29 februarie (ora 10:00), la PRO TV, emisiunea de tehnologie iLike IT, unde ne va aduce informații proaspete din lumea internetului și a tehnologiei. Așadar, înainte ca agenda ei să devină chiar mai aglomerată decât este acum, am provocat-o pe Iulia să ne povestească un pic despre Instagram și despre secretele din spatele acestei platforme.

Când ți-ai făcut cont de Instagram? Îți mai amintești prima poză postată atunci?

Am contul de Instagram din 2012. Mi-a plăcut de la bun început ideea de “povești prin poze”.  Pe atunci Instagram nu era despre strategii, bani sau followeri și mi-a părut un mediu foarte prietenos. M-a cucerit treptat. Îmi amintesc că, inițial, platforma era gândită doar pentru iOS.

De ce crezi că a prins Instagramul atât de bine și atât de repede?

Cred că Instagram a cucerit, în primul rând, oamenii creativi. Ei sunt cei care au transformat rețeaua socială în ceea ce este acum.  Creativitatea nu are limite pe Instagram. Este o provocare pentru toți cei care vor să facă un business din asta, dar nu cred că a prins chiar atât de repede. O creștere fabuloasă a numărului de utilizatori am văzut la TikTok. Oamenii au fost sceptici în privința Instagramului la început.

Când ai început să îți crești contul și ai văzut că poate fi mai mult decât o platformă pe care îți urci pozele?

Țin foarte mult la calitatea fotografiilor și cred că din momentul în care am început să fiu mai atentă la acest aspect nu a mai fost vorba doar despre o rețea socială, unde postam fotografii din vacanțe. Pentru mine, Instagram este și despre comunitate. Cred că evoluția platformei în țara noastră se datorează și acestui grup foarte mare de instagrammeri. Datorită comunității, a evenimentelor organizate special pentru instgrammeri și a creativității lor. Ne susținem foarte mult unii pe alții.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iulia Ionescu (@iulia.ionescu) on

Ce ar trebui să aibă, din punctul tău de vedere, o fotografie pentru a fi Instagram-worthy?

Culoare, simetrie, personaje și poveste. Nu există, însă, o “rețetă” standard. Este vorba de viziune. Trebuie să le prezinți oamenilor viziunea ta. Cu cât ești mai curajos și original, cu atât mai bine.

Stories sau poze în feed? Unde postezi mai mult și de ce?

Postez mai mult pe stories, pentru că acolo lucrurile se întâmplă în timp real. Îmi place să le arăt oamenilor imagini din culise. Lucruri pe care nu le văd la televizor. Să-i las să mă vadă așa cum sunt eu, de multe ori fără machiaj, mult mai relaxată. Cu fotografiile din feed sunt, însă, mult mai atentă. Sunt conștientă că ar trebui să postez mai des, dar nu sunt dispusă să fac compromisuri atunci când vine vorba de calitatea imaginilor. Muncesc mai mult pentru pozele din feed și fac asta în măsura în care îmi permite timpul.

Ce aplicații de editare foto folosești? Spune-ne un truc care  transformă întotdeauna o poză obișnuită în una foarte tare.

Secretul meu este că nu folosesc filtre. Îmi place să scot culorile în evidență, iar pentru asta mă folosesc de VSCO și Snapseed.

Făceai poze și înainte de Instagram?

Da. Întotdeuna mi-a plăcut să fac poze. Chiar sunt pasionată. Mulți prieteni apelează la mine atunci când au nevoie de un fotograf. Nu am, însă, nicio pregătire. Am învățat totul singură. Sunt un fotograf amator.

Ce nu ai vrea să mai vezi pe Instagram?

Îți spun ce aș vrea să văd mai mult pe Instagram. Mai multă susținere. mai multe like-uri, comentarii, distriburi în stories. Sunt în continuare multe persoane care vor să iasă în evidență pe Instagram, dar nu sunt dispuse să-și arate susținerea față de ceilalți. Nu poți să ai pretenția să ai mii de like-uri și comentarii la fotografii dacă tu nu interacționezi cu nimeni.

În ce direcție crezi că va merge Instagram de acum înainte? Cum se va transforma el?

Instagram va merge în direcția pe care ne-o vom dori noi toți. Platforma trece prin multe schimbări acum și cred că vor fi implementate la nivel global doar schimbările pe care noi le vom accepta. Mi-ar plăcea să rămână un spațiu dedicat creativității și cred că acum își vor face foarte ușor loc cei care vin cu un conținut atipic, dedicat unui public mai restrâns.

Spune-ne 3 conturi pe care le urmărești și ce îți place la ele.

Pentru gadgeturi și noutăți din tehnologie îl urmăresc pe Marques Brownlee, pe care am avut ocazia să-l întâlnesc și anul acesta la CES (CES – The Global Stage for Innovation), în Las Vegas. M-am bucurat mult să-l văd.

Iulia & Marques Brownlee

Nu ratez, însă, nici postările lui Cristian Șimonca (@bloguluotrava) sau ale lui Adrian Dan (@adrian.dan.ro) și mi se pare că Jennifer Aniston (@jenniferaniston) face o treabă foarte bună pe Instagram. Pare foarte naturală, dar e și multă strategie în spate.

Ce faci tu când nu postezi pe Insta?

De cele mai multe ori sunt în redacție sau la filmări, lucrez la materialele pentru emisiunea iLike IT. Uneori sunt atât de prinsă încât uit să postez sau evit să fac asta pentru că nu pot să dau totul din casă :). Până și atunci când sunt în vacanțe mă rup puțin de social media. Postez mai rar, pentru că vreau să mă deconectez și să mă bucur de ce este în jurul meu, dar evit să postez pe Instagram sau Facebook și atunci când sunt foarte obosită sau nu am o stare bună. Se întâmplă și asta. Suntem oameni. 🙂

Foto: PRO TV

 

Related Posts

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…