A List Magazine ∙ May 25, 2021 ∙ 4 min read

 

„Zahărul este peste tot! Te obișnuiești cu el și, cu cât consumi mai mult, cu atât va începe să îți placă mai mult. Oamenii ajung să nu aibî destulă voință pentru a renunța la gustări dulci, biscuiți sau prăjituri, pentru că au dezvoltat o dependență fizică de zahăr”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Dependența, cel mai grav efect negativ al zahărului asupra sănătății 

„Cel mai grav efect negativ al consumului de zahăr este dependența. Poate fi cumva comparată cu sclavia. Dacă te naști și trăiești în sclavie, crezi că asta este normalitatea. Dacă te naști și trăiești într-o familie în care se consumă zahăr, din nou, crezi că asta e normalitatea. Trebuie să îți dai seama că, de fapt, nu asta e normalitatea și atunci ai șansa de a schimba ceva în bine în viața ta. Aveți grijă și reflectați la acest lucru! Noi am cercetat ani de zile și am reușit să producem alimente fără zahăr, care te ajută să combați dependența de acest ingredient. Produsele din Dieta Tisanoreica sunt îmbogățite cu o serie de plante ce combat dependența de zahăr, una dintre aceste plante fiind Griffonia”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Dieta ketogenică, de folos în lupta cu dependența de zahăr

“Dieta ketogenică poate fi de folos atunci când vrei să scapi de dependeța de zahăr. Îți ajută pancreasul să se odihnească pentru că nu mai consumi zahăr. S-a dovedit prin studii științifice faptul că dieta mea luptă împotriva rezistenței la insulină”, adaugă nutriționistul.

Diabetul și infertilitatea, cauzate de rezistența la insulină

„Ești obișnuit încă din copilărie să consumi mult zahăr, astfel că pancreasul tău produce continuu insulină pentru a balansa nivelul de zahăr din sânge. Încetul cu încetul, corpul se obișnuiește cu insulina și trebuie să producă din ce în ce mai multă, devenind într-un final rezistent la insulină. Așa apare diabetul de tip 2. Alt efect negativ al rezistenței la insulină este sindromul de ovare polichistice, prima cauză a infertilității în cazul femeilor. S-a făcut recent un studiu care a dovedit că dieta mea combate acest sindrom al ovarelor polichistice. Am avut rezultate extraordinare”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Noi produse Glicemic Friendly în Dieta Tisanoreica

Nutriționistul italian Gianluca Mech a lansat linia de produse „Glicemic Friendly” ce face parte din gama Dietei Tisanoreica. Acestea sunt gustări și dulciuri delicioase special concepute pentru cei care vor să slăbească ori să își mențină silueta, pentru diabetici sau pentru cei ce țin o dietă ketogenică. Produsele sunt disponibile și în România pe www.gianlucamech.com.ro.

Cornuri și biscuiți Glicemic Friendly

„Am aplicat rețeta Glicemic Friendly pentru multe tipuri de alimente care, îmi mod normal, ar fi pline de zahăr și nu ar fi indicte celor cu diabet sau care vor să slăbească. Așadar, avem cornuri, biscuiți cu diferite arome, brioșe, praline, mini fursecuri, alune învelite în ciocolată, și multe altele, fără conservanți sau înlocuitori novici ai zahărului”, explică Gianluca Mech.

Cui se adresează produsele Glicemic Friendly?

„Produsele Tisanoreica Glicemic Friendly pot fi consumate de persoanele supraponderale sau cele care își doresc să își mențină greutatea în anumite limite. De asemenea, de persoanele care doresc să urmeze o dietă cu indice glicemic scăzut, de cei care respectă un protocol dietetic (chiar și în fază ketogenică). Ele se adresează până la urmă oricui dorește o gustare care să fie delicioasă și sănătoasă în același timp”, spune nutriționistul.

Ce este Dieta Tisanoreica?

Dieta Tisanoreica reprezintă un program de nutriție fito-ketogenic bazat pe alimente concepute din ingrediente 100% naturale. Are la bază ingrediente cu un conținut redus de carbohidrați, iar alimentele sunt gândite pentru a imita cât mai bine aspectul și gustul celor obișnuite, bogate în carbohidrați. Include supe, omlete, pâine, pizza, ciocolată, biscuiți, criossant, brioșe, băuturi calde sau băuturi proaspete din fructe.

 

 

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…