Monica Cismaru ∙ April 11, 2022 ∙ 3 min read
30 Avenue Montaigne din Paris este adresa sinonimă cu stilul și cu moda franceză, deoarece este locul în care, timp de 75 de ani, a funcționat casa Dior. După doi ani de renovări, fostul atelier Dior și-a redeschis porțile pe celebra Avenue Montaigne, locul în care elementele iconice Dior pot fi admirate, atinse și chiar… gustate.

În cel mai nou și atractiv obiectiv parizian pot fi admirate colecțiile emblematice Dior create de-a lungul timpului în galeria dedicată, din boutique pot fi cumpărate hainele unice și tot aici s-a deschis și un restaurant, care poartă amprenta Dior, sub conducerea celebrului chef Jean Imbert, care a conceput restaurantul Monsieur Dior – Garden of Eden, scrie Vogue Paris.

Templul dedicat Casei Dior, pe al cărui stil și-au pus amprenta, de-a lungul vremii, nume precum Yves Saint Laurent și, cel mai recent, Maria Grazia Chiuri, pune la dispoziție pentru iubitorii de frumos un tur scenografic unic, care constă din 13 camere care prezintă istoria casei, conceput de scenografa Nathalie Crinière.

”Datorită Galeriei Dior, vizitatorii pot înțelege mai bine istoria casei de modă și felul în care a evoluat spiritul Dior de-a lungul anilor, datorită arhivei sale, un instrument prețios prin care se poate înțelege mai bine ceea ce a însemnat Casa Dior pe de-a-ntregul”, a decarat scenografa Nathalie Crinière pentru Town&Country.

Printre cele mai interesante puncte ale Galeriei Dior se numără reproducerea fidelă a biroului lui Christian Dior, schițe iconice și artefacte inestimabile, cum ar fi sticluța de parfum Miss Dior în forma lui Bobby, cățelusul rasa bichon Maltez, care i-a aparținut celebrului creator de modă. Sticluța a fost creată special pentru colecția de Crăciun din 1952. Tot aici pot fi admirate și rochia creată special pentru Prințesa Diana, o ținută bleumarin, purtată la Met Gala în 1996, cu un an înainte de moartea ei sau camera dedicată rochiilor de bal, care sunt puse în evidență de un sistem de iluminare deosebit, cu efect feeric. La sfârșitul turului, oaspeții pot savura o băutură în cafeneaua Dior, pentru a reveni ușor, ușor cu picioarele pământ după călătoria magică în lumea modei.

Cât privește noul restaurant Monsieur Dior by Jean Imbert, acesta este un alt punct de atracție amplasat în galeria Dior de pe Avenue Montaigne. Aici, celebrul chef a recreat preparate clasice, c precum New Look, croque cu trufe, ouă fierte moi Christian Dior, așezate pe pat de caviar și smântână, un aluat Granville ascuns într-un avocado și garnisit cu grepfrut, ravioli cu ardei gras dulceag și o suită de deserturi franțuzești delicioase: tartă de ciocolată, cremă-caramel cu vanilie etc. Toate aceste delicatese sunt disponibile și la patiseria Dior, amplasată la parterul clădirii, lângă o mică grădină interioară. Iar vizitatorii galeriei se pot bucura de un bufet special conceput pentru ei de cheful de origine bretonă Jean Imbert.

Foto: Vogue, Charles Negre, Kristen Pelou

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…