30 Avenue Montaigne din Paris este adresa sinonimă cu stilul și cu moda franceză, deoarece este locul în care, timp de 75 de ani, a funcționat casa Dior. După doi ani de renovări, fostul atelier Dior și-a redeschis porțile pe celebra Avenue Montaigne, locul în care elementele iconice Dior pot fi admirate, atinse și chiar… gustate.

În cel mai nou și atractiv obiectiv parizian pot fi admirate colecțiile emblematice Dior create de-a lungul timpului în galeria dedicată, din boutique pot fi cumpărate hainele unice și tot aici s-a deschis și un restaurant, care poartă amprenta Dior, sub conducerea celebrului chef Jean Imbert, care a conceput restaurantul Monsieur Dior – Garden of Eden, scrie Vogue Paris.

Templul dedicat Casei Dior, pe al cărui stil și-au pus amprenta, de-a lungul vremii, nume precum Yves Saint Laurent și, cel mai recent, Maria Grazia Chiuri, pune la dispoziție pentru iubitorii de frumos un tur scenografic unic, care constă din 13 camere care prezintă istoria casei, conceput de scenografa Nathalie Crinière.

”Datorită Galeriei Dior, vizitatorii pot înțelege mai bine istoria casei de modă și felul în care a evoluat spiritul Dior de-a lungul anilor, datorită arhivei sale, un instrument prețios prin care se poate înțelege mai bine ceea ce a însemnat Casa Dior pe de-a-ntregul”, a decarat scenografa Nathalie Crinière pentru Town&Country.

Printre cele mai interesante puncte ale Galeriei Dior se numără reproducerea fidelă a biroului lui Christian Dior, schițe iconice și artefacte inestimabile, cum ar fi sticluța de parfum Miss Dior în forma lui Bobby, cățelusul rasa bichon Maltez, care i-a aparținut celebrului creator de modă. Sticluța a fost creată special pentru colecția de Crăciun din 1952. Tot aici pot fi admirate și rochia creată special pentru Prințesa Diana, o ținută bleumarin, purtată la Met Gala în 1996, cu un an înainte de moartea ei sau camera dedicată rochiilor de bal, care sunt puse în evidență de un sistem de iluminare deosebit, cu efect feeric. La sfârșitul turului, oaspeții pot savura o băutură în cafeneaua Dior, pentru a reveni ușor, ușor cu picioarele pământ după călătoria magică în lumea modei.

Cât privește noul restaurant Monsieur Dior by Jean Imbert, acesta este un alt punct de atracție amplasat în galeria Dior de pe Avenue Montaigne. Aici, celebrul chef a recreat preparate clasice, c precum New Look, croque cu trufe, ouă fierte moi Christian Dior, așezate pe pat de caviar și smântână, un aluat Granville ascuns într-un avocado și garnisit cu grepfrut, ravioli cu ardei gras dulceag și o suită de deserturi franțuzești delicioase: tartă de ciocolată, cremă-caramel cu vanilie etc. Toate aceste delicatese sunt disponibile și la patiseria Dior, amplasată la parterul clădirii, lângă o mică grădină interioară. Iar vizitatorii galeriei se pot bucura de un bufet special conceput pentru ei de cheful de origine bretonă Jean Imbert.

Foto: Vogue, Charles Negre, Kristen Pelou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts