Christian Dior: Designer of Dreams

Săptămâna Modei de la New York a început în forță, iar glamour-ul couture și-a reintrat în drepturi. Una dintre cele mai mari atracții ale Săptămânii Modei de la New York este expoziția ”Christian Dior: Designer of Dreams”, de la Brooklyn Museum, care face o retrospectivă a creațiilor casei de modă înființată la Paris, de Christian Dior, în 1946.

După Londra, Shanghai și Chengdu, a venit rândul New York-ului să se bucure de unele dintre cele mai frumoase creații Dior, realizate de legendarul designer între 1946 și 1957, anul morții sale, dar și de piese care aparțin creatorilor care i-au urmat – astfel, în cadrul ”Christian Dior: Designer of Dreams”, pot fi admirate o colecție semnată Yves Saint Laurent, considerată îndrăzneață pentru acele vremuri, rochii create cu migală, cu detalii deosebite, create de Gianfranco Ferré, dar și piese din era fantastică a istoriei Dior, reprezentată de geniul lui John Galliano. Expoziția este completată de piesele în stil dramatic ale lui Raf Simmons și de cele create de actualul designer Dior, Maria Grazia Chiuri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooklyn Museum (@brooklynmuseum)

Casa de modă fondată de Christian Dior după anii de război a readus în prim plan feminitatea și fantezia, de care femeile aveau nevoie după perioada de austeritate maximă, cauzată de conflagrația mondială. ”Acest brand a fost creat pentru celebrearea fanteziilor, a visurilor. Christian Dior a vrut să facă femeile să se simtă frumoase din nou”, a declarat Pietro Beccari, CEO Christian Dior, pentru Vogue.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Takashi Matsuzaki (@takashi221)

Dintre vedetele prezente la vernisajul de la Brooklyn Museum au făcut parte Lorde, Kacey Musgraves, Kristin Davis, Olivia Palermo, Anna Sophia Robb sau Yara Shahidi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo)

Co-curatorul colecției care compune expoziția ”Christian Dior: Designer of Dreams” este Florence Müller, istoric de arta și de modă.

Foto: Instagram

Related Posts