Dior Haute Couture SS21: O colecție cât 78 de povești

Dior Haute Couture SS21 înseamnă reinterpretarea unei colecții de cărți de Tarot medievale, pe care Maria Grazia Chiuri a început să le colecționeze. 

Nevoia de evadare din prezent, a trimis-o pe Maria Grazia Chiuri spre universul mistic medieval. A început să colecționeze cărți vechi de Tarot, așa că până la a le reinterpreta într-o colecție, nu a fost nevoie decât de un sezon. Fascinată de întreaga simbolistică a uneia dintre cele mai complexe arte ale lumii magice, Chiuri a recreat siluete de inspirație medievală, din vremea lui Francesco Sfortza, Ducele de Milan, având permanent în față tarotul Visconti-Sfortza, creat special pentru acesta. Cele 78 de cărți care se aflau în pachetul inițial, revin astăzi la viață printr-o colecție brodată în aur și magie.

Iar dacă abundența detaliilor, a materialelor prețioase și a liniilor extrem de bogate, nu era suficientă, colecția a fost prezentată prin intermediul unui film artistic regizat de Matteo Garrone, în care fiecare dintre noi poate păși, preț de 15 minute, într-o călătorie spirituală a Italiei renascentiste. 

Nevoia personală de a se reculege și de a încerca să înțeleagă prezentul prin metodele trecutului, nu au fost singurele motive pentru care directorul de creație s-a îndreptat către cărți. La 70 de ani de la lansarea primei colecții Haute Couture sub numele marelui Christian Dior, ne reamintim că talismanul creatorului era chiar o carte de tarot din pachetul italienesc, pe care Monsieur Dior o găsise din greșeală în 1946. Acest mic eveniment a fost imboldul lansării liniilor Haute Couture, dar și faptul că, începând cu acel moment, Dior nu a mai prezentat nicio colecție fără ca înainte să consulte un cititor în cărți. Chiuri este extrem de atentă la tot ce înseamnă istoria personalului a celui pe care îl reprezintă astăzi prin creațiile sale, astfel încât, la tot pasul, are grijă să presare puțin din vraja din Maestrului. 

Foto: hepta.ro
Video: Youtube/Dior