Monica Cismaru ∙ August 19, 2022 ∙ 5 min read

Celebritățile din industria divertismentului au dovedit că au ceva de spus și în domeniul literaturii, nu numai al actoriei, al modellingului sau al televiziunii. Iată câteva volume care se remarcă datorită semnăturii lor – autobiografii captivante, sincere ale celor mai vogă vedete la oră actuală.

I’m Glad My Mom Died, de Jennette McCurdy

carti vedete

Jennette McCurdy (30 de ani) este actriță, cântăreață, regizor, scriitoare și realizator de podcasturi. S-a afirmat în entretainment încă din copilărie, perioadă pe care o surprinde și în memoriile ei, cu un titlul cel putin îndrăzneț –  I’m Glad My Mom Died (Mă bucur că mama a murit). Actrița cunoscută mai ales datorită serialelor  iCarly și Sam & Cat face dezvăluiri uimitoare în cartea ei, în care povestește cum mama ei folosea tactici abuzive asupra ei, cum o persoană căreia nu-i dă numele a forțat-o să bea alcool în perioada în care era vedetă Nickelodeon și avea doar 18 ani și despre cum a început s-o antipatizeze pe colega ei din Sam&Cat, Ariana Grande. McCurdy mai relatează cum i s-au oferit sume de bani că să tacă și cum a refuzat.

My Body, de Emily Ratajkowski

carti vedete

My Body este o colecție de povestiri despre sexualitate, feminitate, vulnerabilitate, durere și putere. După ce a scris un eseu în 2020, devenit viral, intitulat “Buying Myself Back” (Felul în care m-am rascumpărat) modelul, actrița și activista Emily Ratajkowski a anunțat că lansează un volum complet de eseuri în care detaliază cele mai intime momente din viața ei. Modelul amintește despre video-ul lui Robin Thicke, Blurred Lines, cel care a făcut-o celebră, despre avansurile sexuale ale fotografilor de-a lungul timpului și despre felul în care încearcă să supraviețuiască ca femeie independentă într-o lume capitalistă. My Body îndeamnă la reflecție asupra condiției femeii și a felului în care trupul femeiesc este perceput de bărbati, dar și despre consimțământul din toate aspectele vieții.

This Will Only Hurt a Little, de Busy Philipps

carti vedete

Busy Philipps este o apreciată actriță de la Hollywood. A jucat în Freaks and Geeks, Dawson’s Creek și în Cougar Town, dar memoriile ei relevă o altă latură de-ale ei. Amuzantă și emoțională, Philipps povestește despre experiențele pe care le-a avut ca actriță în copilărie, despre avortul pe care l-a făcut în adolescență și despre interacțiunea neplăcută cu colegul ei de platouri, James Franco. Busy povestește de asemenea, cum s-a creat legătura strânsă dintre ea și actrița Michelle Williams și despre cum a ajuns să nască pe cale naturală. Rareori se întâmplă ca celebritățile să fie atât de transparente cu viața lor, cu bune și cu rele, dar lui Busy Philipps îi reușește.

I Would Leave Me If I Could, de Halsey

Una dintre cele mai de succes cântărețe și compozitoare la ora actuală, Halsey, artistă nominalizată la Premiile Grammy, a devenit cunoscută datorită sensibilității versurilor melodiilor ei, iar volumul ei de poezii se remarcă imediat printre cărțile cu autori celebri. În cartea ei de poezii de debut, Halsey descrie complexitatea tulburării bipolare, suișurile și coborâșurile relațiilor ei sentimentale și, nu în ultimul rând, sexualitatea ei. Unele dintre poezii sunt cuprinse în cântecele ei, iar forța lor este simțită acut.

What Falls Away, de Mia Farrow

Actrița Mia Farrow nu iartă nimic în aceste memorii dureroase, dar puternice, în același timp, în timp ce detaliaza relația ei cu Woody Allen, regizorul care s-a însurat cu fiica lor adoptivă, Soon-Yi Previn. Farrow se simte vinovată că a stat lângă un individ care a putut să facă un asemenea gest și că și-a expus copiii unui mediu nesigur. ”Furia și durerea m-au însoțit, dar disperarea a fost lovitura de grație”, scrie Mia Farrow. Perspectiva actriței este inestimabilă pentru cei interesați de multiplele controverse care l-au urmarit pe Woody Allen de-a lungul timpului.

This Will All Be Over Soon, de Cecily Strong

carti vedete

Vedeta din Saturday Night Live, Cecily Strong, nu lasă nimic neatins în aceste memorii pe cât de amuzante, pe atât de triste. Când actrița și comedianta și-a pierdut vărul, Owen, din cauza cancerului la creier, în 2020, i-a fost foate greu să accepte și să trăiască cu această durere. La scurt timp de la moartea lui Owen, pandemia a lovit New York City, iar Cecily Strong s-a mutat într-o casa în mijlocul naturii, în afara New York-ului, unde a început să scrie această carte, ce s-a născut din dragoste, durere și din pierdere.This Will All Be Over Soon sună ca un jurnal și, cu fiecare capitol, strong descrie felul in care frumusețea vieții apare și dispare și despre felul în care fiecare zi pe acest pământ trebuie traită la maximum.

Foto: Hepta

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…