Monica Cismaru ∙ August 19, 2022 ∙ 5 min read

Celebritățile din industria divertismentului au dovedit că au ceva de spus și în domeniul literaturii, nu numai al actoriei, al modellingului sau al televiziunii. Iată câteva volume care se remarcă datorită semnăturii lor – autobiografii captivante, sincere ale celor mai vogă vedete la oră actuală.

I’m Glad My Mom Died, de Jennette McCurdy

carti vedete

Jennette McCurdy (30 de ani) este actriță, cântăreață, regizor, scriitoare și realizator de podcasturi. S-a afirmat în entretainment încă din copilărie, perioadă pe care o surprinde și în memoriile ei, cu un titlul cel putin îndrăzneț –  I’m Glad My Mom Died (Mă bucur că mama a murit). Actrița cunoscută mai ales datorită serialelor  iCarly și Sam & Cat face dezvăluiri uimitoare în cartea ei, în care povestește cum mama ei folosea tactici abuzive asupra ei, cum o persoană căreia nu-i dă numele a forțat-o să bea alcool în perioada în care era vedetă Nickelodeon și avea doar 18 ani și despre cum a început s-o antipatizeze pe colega ei din Sam&Cat, Ariana Grande. McCurdy mai relatează cum i s-au oferit sume de bani că să tacă și cum a refuzat.

My Body, de Emily Ratajkowski

carti vedete

My Body este o colecție de povestiri despre sexualitate, feminitate, vulnerabilitate, durere și putere. După ce a scris un eseu în 2020, devenit viral, intitulat “Buying Myself Back” (Felul în care m-am rascumpărat) modelul, actrița și activista Emily Ratajkowski a anunțat că lansează un volum complet de eseuri în care detaliază cele mai intime momente din viața ei. Modelul amintește despre video-ul lui Robin Thicke, Blurred Lines, cel care a făcut-o celebră, despre avansurile sexuale ale fotografilor de-a lungul timpului și despre felul în care încearcă să supraviețuiască ca femeie independentă într-o lume capitalistă. My Body îndeamnă la reflecție asupra condiției femeii și a felului în care trupul femeiesc este perceput de bărbati, dar și despre consimțământul din toate aspectele vieții.

This Will Only Hurt a Little, de Busy Philipps

carti vedete

Busy Philipps este o apreciată actriță de la Hollywood. A jucat în Freaks and Geeks, Dawson’s Creek și în Cougar Town, dar memoriile ei relevă o altă latură de-ale ei. Amuzantă și emoțională, Philipps povestește despre experiențele pe care le-a avut ca actriță în copilărie, despre avortul pe care l-a făcut în adolescență și despre interacțiunea neplăcută cu colegul ei de platouri, James Franco. Busy povestește de asemenea, cum s-a creat legătura strânsă dintre ea și actrița Michelle Williams și despre cum a ajuns să nască pe cale naturală. Rareori se întâmplă ca celebritățile să fie atât de transparente cu viața lor, cu bune și cu rele, dar lui Busy Philipps îi reușește.

I Would Leave Me If I Could, de Halsey

Una dintre cele mai de succes cântărețe și compozitoare la ora actuală, Halsey, artistă nominalizată la Premiile Grammy, a devenit cunoscută datorită sensibilității versurilor melodiilor ei, iar volumul ei de poezii se remarcă imediat printre cărțile cu autori celebri. În cartea ei de poezii de debut, Halsey descrie complexitatea tulburării bipolare, suișurile și coborâșurile relațiilor ei sentimentale și, nu în ultimul rând, sexualitatea ei. Unele dintre poezii sunt cuprinse în cântecele ei, iar forța lor este simțită acut.

What Falls Away, de Mia Farrow

Actrița Mia Farrow nu iartă nimic în aceste memorii dureroase, dar puternice, în același timp, în timp ce detaliaza relația ei cu Woody Allen, regizorul care s-a însurat cu fiica lor adoptivă, Soon-Yi Previn. Farrow se simte vinovată că a stat lângă un individ care a putut să facă un asemenea gest și că și-a expus copiii unui mediu nesigur. ”Furia și durerea m-au însoțit, dar disperarea a fost lovitura de grație”, scrie Mia Farrow. Perspectiva actriței este inestimabilă pentru cei interesați de multiplele controverse care l-au urmarit pe Woody Allen de-a lungul timpului.

This Will All Be Over Soon, de Cecily Strong

carti vedete

Vedeta din Saturday Night Live, Cecily Strong, nu lasă nimic neatins în aceste memorii pe cât de amuzante, pe atât de triste. Când actrița și comedianta și-a pierdut vărul, Owen, din cauza cancerului la creier, în 2020, i-a fost foate greu să accepte și să trăiască cu această durere. La scurt timp de la moartea lui Owen, pandemia a lovit New York City, iar Cecily Strong s-a mutat într-o casa în mijlocul naturii, în afara New York-ului, unde a început să scrie această carte, ce s-a născut din dragoste, durere și din pierdere.This Will All Be Over Soon sună ca un jurnal și, cu fiecare capitol, strong descrie felul in care frumusețea vieții apare și dispare și despre felul în care fiecare zi pe acest pământ trebuie traită la maximum.

Foto: Hepta

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…