Monica Cismaru ∙ July 14, 2022 ∙ 3 min read

Charlotte Casiraghi, fiica Prințesei Caroline de Hanover (născută Monaco), este o cititoare împătimită și chiar este fondatoarea unui club cultural, înființat alături de Chanel.

Iată ce cărți recomandă Charlotte Casiraghi spre a fi citite vara aceasta. Printre acestea se numără un eseu despre feminism, o autobiografie savuroasă și o odă adusă rezilienței. 4 recomandări de umplut după-amiezele fierbinți de pe plajă, de sub umbrelă.

Witch, the Undefeated Power of Women, de Mona Chollet

O carte care dezbate mitul vrăjitoarelor. Autoarea Mona Chollet explorează într-o manieră profundă presiunea pusă de-a lungul timpului asupra femeilor și analizează identitatea feminină într-o societate patriarhală. Condiția feminină contemporană este punctul central de la care pornește autoarea.

Simple Passion, de Annie Ernaux

charlotte casiraghi carti

O poveste intensă, născută între scriitoare și personajul A., un om de afaceri căsătorit, din estul Europei. În carte există o linie fină între realitate și ficțiune. Povestea de dragoste care durează doi ani este descrisă în amănunt de Anne Ernaux, care pune accent mai ales pe prioadele dintre întâlnirile cu amantul ei și felul în care plăcerea este privită care o viitoare durere.

The Second Wife, de Louise Mey

Unul dintre cele mai aprecite romane ale anului 2020. Un thriller psihologic în care Louise Mey recreează mecanismul diabolic prin care funcționează violența domestică. Sandrine, eroina, este o tânără sensibilă, este acaparată cu totul de un bărbat bântuit de spectrul primei lui soții, și care o face pe Sandrine centrul universului lui.

Story Makers, de Dina Nayeri

Autoarea de origine iraniană care a fugit din țara ei natală la vârsta de 8 ani rememorează, 30 de ani mai târziu, perioada în care a fost refugiat. Acțiunea se petrece între Roma, Dubai și America, locul în care autoarea a absolvit cele mai prestigioase universități. E mai mult decât o autobiografie. În carte, Dina Nayeri redă poveștile și mărturiile refugiaților întâlniți în parcurusul ei încă din 2016 și ne deschide ochii asupra crizei umanitare din Europa. ”Știu de ce sunt aici. Am venit deoarece Europa le închide ușa în nas refugiaților, deoarece America nu mai este America, iar Europa urmează aceeași cale”, scrie autoarea.

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…