Bianca Sterie ∙ July 5, 2022 ∙ 5 min read

Încă nu ți-ai pregătit bagajul pentru vacanță? Numai bine, pentru că mai avem noi ceva de pus în el. Mai exact, mai avem de adăugat câteva lecturi numai bune de citit la plajă, la piscină, în avion sau în orice alt loc sau mijloc de transport în care te va purta luna această. 

Iată care sunt noutățile care ne-au atras atenția. 

Anaïs Nin, Spioană în casa dragostei, editura Humanitas Fiction

Noul roman semnat de Anaïs Nin aduce în prim-plan dilemele unei femei care se luptă cu propriile dorințe contradictorii, dar și cu limitele impuse de societate. Deși își iubește soțul, Sabina, eroina romanului, se simte atrasă de alți bărbați, cu care își consumă fanteziile, adoptând o succesiune de roluri și schimbând tot atâtea măști. Cu opriri în Parisul nocturn dintre războaie, în barurile întunecoase dintr-un New York electrizat de dorință sau pe plajele încinse din Long Island, Spioană în casa dragostei explorează nevoia de libertate și împlinire interioară, într-un raport mereu tensionat cu așteptările celorlalți.

Taylor Jenkins Reid, Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, Audio Tribe

Bestseller New York Times, audiobookul Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo (de Taylor Jenkins Reid), în lectura Danei Săvuică și a Anei Maria Oglindă, spune povestea povestea unei legendare actrițe de film, care amintește pe alocuri de Marilyn Monroe și Elizabeth Taylor. Evelyn Hugo este în sfârșit gata să spună adevărul despre strălucitoarea și scandaloasa ei viață. Aceasta alege să își spună aventura în fața lui Monique Grant, o jurnalistă cvasinecunoscută, care nu traversează chiar cea mai fericită perioadă. Soțul a părăsit-o, iar viața ei profesională bate pasul pe loc. Însă, indiferent de motivul pentru care Evelyn a ales-o, tânăra este hotărâtă să profite de această ocazie nesperată pentru a-și transforma cariera. Chemată în luxosul apartament al lui Evelyn, Monique ascultă fascinată în timp ce actrița își deapănă povestea. Audiobookul poate fi ascultat gratuit în primele 30 de zile pe audiotribe.ro sau în aplicația AudioTribe. 

Dinah Jefferies, Fiicele Războiului, editura Nemira

Acțiunea romanului are loc în Franța anului 1944, în valea râului Dordogne, într-o casă de la marginea unui sătuc pitoresc, unde trei surori așteaptă cu nerăbdare ca războiul să se sfârșească. Hélène cea matură face tot ce-i stă în puteri pentru ca familia să-i fie în siguranță, chiar în timp ce ocupația nazistă devine tot mai amenințătoare. Élise cea rebelă a hotărât să-i ajute cu orice preț pe luptătorii din Rezistența Franceză. Iar Florence cea visătoare nu își dorește decât să trăiască într-o lume liberă. Într-o noapte, un soldat aliat ajunge la ușa lor și le cere ajutorul. Iar Hélène înțelege că trebuie să intre în luptă.

Janice Y. K. Lee, Profesoara de pian, editura Humanitas Fiction

Bestseller New York Times, Profesoara de pian este este deopotrivă roman istoric și de dragoste, de război și de atmosferă. În 1941, Will Truesdale, un englez proaspăt sosit la Hong Kong, începe o relație pasională cu o eurasiană frumoasă și dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneză are consecințe tragice atât asupra celor doi îndrăgostiți, cât și asupra membrilor comunității anglo-americane, care vor experimenta, în zilele negre ale războiului, trădarea, delațiunea, lașitatea. Unsprezece ani mai târziu, Clare Pendleton, o tânără englezoaică provincială, de-abia căsătorită, ajunge la Hong Kong și, sedusă de farmecul înaltei societăți, se hotărăște să dea lecții de pian fiicei unor chinezi bogați, Melodie și Victor Chen. Claire se îndrăgostește de un englez dezabuzat, angajat, în mod ciudat, ca șofer al familiei Chen. În curând, va constata că enigmaticul comportament al lui Will ascunde secrete și traume în care sunt implicate mai multe personaje.

Joanna Goodman, Căminul fetelor orfane, editura Litera

În Quebecul anilor 1950, francezii și englezii se tolerează reciproc cu o politețe precară – la fel ca părinții lui Maggie Hughes. Tatăl anglofon al lui Maggie are ambiții pentru fiica sa, care nu includ căsătoria cu un tânăr francez sărac de la ferma vecină. Dar inima lui Maggie este cucerită de Gabriel Phénix. Când rămâne însărcinată la cincisprezece ani, părinții ei o forțează să o dea pe Elodie spre adopție și să își reia viața „pe calea cea bună“. Elodie este crescută în sistemul de orfelinate pentru săraci din Quebec. Este o existență destul de precară, care ia o turnură tragică atunci când, împreună cu alte mii de orfani din Quebec, Elodie este declarată bolnavă mintal ca urmare a unei noi legi care oferă mai multe fonduri pentru spitalele de psihiatrie decât pentru orfelinate. Inteligentă și hotărâtă, Elodie rezistă tratamentului îngrozitor al călugărițelor, câștigându-și în cele din urmă libertatea la șaptesprezece ani, când este aruncată într-o lume străină.

Foto: Unsplash.com

Related Posts

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…