Monica Cismaru ∙ June 27, 2022 ∙ 4 min read

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind o carte relaxantă, sub umbrelă, la plajă, sau într-un hamac, într-o grădină răcoroasă. Ce citim în vacanță? Iată câteva idei oferite de vedetele de la Hollywood, care împărtășesc lista lor de lectură pentru zilele toride de vară.

Reese Witherspoon

reese witherspoon

Reese Witherspoon este o cititoare avidă și are unul dintre cele mai populare cluburi de carte. Vedeta ecranizează adesea cărțile ei preferate, iar cea mai recentă producție de acest fel este Where the Crawdads Sing (Acolo unde cântă racii), de Delia Owens, care se va lansa luna aceasta pe platformele de streaming. Cartea este una dintre cele mai de succes ale tuturor timpurilor, cu 12 miioane de copii vândute.

Povestea cărții urmărește două direcții. Primul fir prezintă viața și aventurile unei fete pe nume Kya, dintr-o zona izolată din North Carolina, între 1952 și 1969. Al doilea fir prezintă investigarea crimei lui Chase Andrews, o vedetă locală din Barkley Cove, o regiune fictivă din zona de coastă din North Carolina.

Pe lista lui Reese Witherspoon se mai numără volume de ficțiune și de nonficțiune și memorii: The Story of a New Name, de Elena Ferrante, The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry, de Jon Ronson, The Testament of Mary, de Colm Tobin, So You’ve been Perfectly Shamed. de Jon Ronson și  Why Not Me, de Mindy Kaling.

Lena Dunham

lena dunham

Actrița și producătoarea de filme, cunoscută mai ale datorită serialului Girls, este, de asemenea, pasionată de citit și recomandă: The Innocents and Others, de Dana Spiotta și memoriile lui Hilary Mantel – Giving Up the Ghost. De asemenea, Lena Dunham este fanul cărților scrise de Nora Ephron, una dintre cele mai apreciate regizoare: I Remember Nothing, I Feel Bad About My Neck: And Other Thoughts on Being a Woman sau romanul autobiografic Heartburn.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar a început să-și împărtășească, la rândul ei, lista de lecturi favorite și chiar ia parte la diverse maratoane de citit. Dintre favoritele ei fac parte cărțile Eligible, de Curtis Sittenfeld, Orphan Train, de Christian Baker Kline și Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, de J.K. Rowling, pe care a citit-o alături de fiica ei.

Sarah Jessica Parker

sarah jessica parker

”Pentru mine, o lectură grozavă de vară trebuie să mă poarte pe tărâmul unor culturi și zone nefamiliare, lecturi care îți distrag atenția de la problemele de zi cu zi și care îți prezintă noi autori, noi voci și care te conectează cu alți cititori prin împărtășirea aceluiași entuziasm. Cărțile sunt cel mai bun companion când călătorești!, spune Sarah Jessica Parker.

Iată lista de cărți propusă de Sarah Jessica Parker:

Dawn: Stories, de Selahattin Demirtaş, The Old Drift, de Namwali Serpell și Say Nothing: A True Story of Murder and Memory in Northern Ireland, de Patrick Radden Keefe.

Emma Roberts

emma roberts

Emma Roberts este o cititoare pasionată, iar pe lista ei de must-read se află următoarele volume: The Social Contract, de Jean Jacques Rousseau, A Little Life, de Hanya Yanagirhara,  Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage, de Haruki Murakami, Play It As It Lays, de Joan Didion, Mitul lui Sisif, de Albert Camus, Franny and Zooey, de J. D. Salinger, Sticletele, de Donna Tartt, În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust, The Sport of Kings, de C.E. Morgan, The Atomic Weight of Love, de Elizabeth J. Church și What I Talk About When I Talk About Running, de Haruki Murakami.

Foto: Hepta

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…