Monica Cismaru ∙ June 27, 2022 ∙ 4 min read

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind o carte relaxantă, sub umbrelă, la plajă, sau într-un hamac, într-o grădină răcoroasă. Ce citim în vacanță? Iată câteva idei oferite de vedetele de la Hollywood, care împărtășesc lista lor de lectură pentru zilele toride de vară.

Reese Witherspoon

reese witherspoon

Reese Witherspoon este o cititoare avidă și are unul dintre cele mai populare cluburi de carte. Vedeta ecranizează adesea cărțile ei preferate, iar cea mai recentă producție de acest fel este Where the Crawdads Sing (Acolo unde cântă racii), de Delia Owens, care se va lansa luna aceasta pe platformele de streaming. Cartea este una dintre cele mai de succes ale tuturor timpurilor, cu 12 miioane de copii vândute.

Povestea cărții urmărește două direcții. Primul fir prezintă viața și aventurile unei fete pe nume Kya, dintr-o zona izolată din North Carolina, între 1952 și 1969. Al doilea fir prezintă investigarea crimei lui Chase Andrews, o vedetă locală din Barkley Cove, o regiune fictivă din zona de coastă din North Carolina.

Pe lista lui Reese Witherspoon se mai numără volume de ficțiune și de nonficțiune și memorii: The Story of a New Name, de Elena Ferrante, The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry, de Jon Ronson, The Testament of Mary, de Colm Tobin, So You’ve been Perfectly Shamed. de Jon Ronson și  Why Not Me, de Mindy Kaling.

Lena Dunham

lena dunham

Actrița și producătoarea de filme, cunoscută mai ale datorită serialului Girls, este, de asemenea, pasionată de citit și recomandă: The Innocents and Others, de Dana Spiotta și memoriile lui Hilary Mantel – Giving Up the Ghost. De asemenea, Lena Dunham este fanul cărților scrise de Nora Ephron, una dintre cele mai apreciate regizoare: I Remember Nothing, I Feel Bad About My Neck: And Other Thoughts on Being a Woman sau romanul autobiografic Heartburn.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar a început să-și împărtășească, la rândul ei, lista de lecturi favorite și chiar ia parte la diverse maratoane de citit. Dintre favoritele ei fac parte cărțile Eligible, de Curtis Sittenfeld, Orphan Train, de Christian Baker Kline și Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, de J.K. Rowling, pe care a citit-o alături de fiica ei.

Sarah Jessica Parker

sarah jessica parker

”Pentru mine, o lectură grozavă de vară trebuie să mă poarte pe tărâmul unor culturi și zone nefamiliare, lecturi care îți distrag atenția de la problemele de zi cu zi și care îți prezintă noi autori, noi voci și care te conectează cu alți cititori prin împărtășirea aceluiași entuziasm. Cărțile sunt cel mai bun companion când călătorești!, spune Sarah Jessica Parker.

Iată lista de cărți propusă de Sarah Jessica Parker:

Dawn: Stories, de Selahattin Demirtaş, The Old Drift, de Namwali Serpell și Say Nothing: A True Story of Murder and Memory in Northern Ireland, de Patrick Radden Keefe.

Emma Roberts

emma roberts

Emma Roberts este o cititoare pasionată, iar pe lista ei de must-read se află următoarele volume: The Social Contract, de Jean Jacques Rousseau, A Little Life, de Hanya Yanagirhara,  Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage, de Haruki Murakami, Play It As It Lays, de Joan Didion, Mitul lui Sisif, de Albert Camus, Franny and Zooey, de J. D. Salinger, Sticletele, de Donna Tartt, În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust, The Sport of Kings, de C.E. Morgan, The Atomic Weight of Love, de Elizabeth J. Church și What I Talk About When I Talk About Running, de Haruki Murakami.

Foto: Hepta

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…