Monica Cismaru ∙ June 27, 2022 ∙ 4 min read

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind o carte relaxantă, sub umbrelă, la plajă, sau într-un hamac, într-o grădină răcoroasă. Ce citim în vacanță? Iată câteva idei oferite de vedetele de la Hollywood, care împărtășesc lista lor de lectură pentru zilele toride de vară.

Reese Witherspoon

reese witherspoon

Reese Witherspoon este o cititoare avidă și are unul dintre cele mai populare cluburi de carte. Vedeta ecranizează adesea cărțile ei preferate, iar cea mai recentă producție de acest fel este Where the Crawdads Sing (Acolo unde cântă racii), de Delia Owens, care se va lansa luna aceasta pe platformele de streaming. Cartea este una dintre cele mai de succes ale tuturor timpurilor, cu 12 miioane de copii vândute.

Povestea cărții urmărește două direcții. Primul fir prezintă viața și aventurile unei fete pe nume Kya, dintr-o zona izolată din North Carolina, între 1952 și 1969. Al doilea fir prezintă investigarea crimei lui Chase Andrews, o vedetă locală din Barkley Cove, o regiune fictivă din zona de coastă din North Carolina.

Pe lista lui Reese Witherspoon se mai numără volume de ficțiune și de nonficțiune și memorii: The Story of a New Name, de Elena Ferrante, The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry, de Jon Ronson, The Testament of Mary, de Colm Tobin, So You’ve been Perfectly Shamed. de Jon Ronson și  Why Not Me, de Mindy Kaling.

Lena Dunham

lena dunham

Actrița și producătoarea de filme, cunoscută mai ale datorită serialului Girls, este, de asemenea, pasionată de citit și recomandă: The Innocents and Others, de Dana Spiotta și memoriile lui Hilary Mantel – Giving Up the Ghost. De asemenea, Lena Dunham este fanul cărților scrise de Nora Ephron, una dintre cele mai apreciate regizoare: I Remember Nothing, I Feel Bad About My Neck: And Other Thoughts on Being a Woman sau romanul autobiografic Heartburn.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar a început să-și împărtășească, la rândul ei, lista de lecturi favorite și chiar ia parte la diverse maratoane de citit. Dintre favoritele ei fac parte cărțile Eligible, de Curtis Sittenfeld, Orphan Train, de Christian Baker Kline și Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, de J.K. Rowling, pe care a citit-o alături de fiica ei.

Sarah Jessica Parker

sarah jessica parker

”Pentru mine, o lectură grozavă de vară trebuie să mă poarte pe tărâmul unor culturi și zone nefamiliare, lecturi care îți distrag atenția de la problemele de zi cu zi și care îți prezintă noi autori, noi voci și care te conectează cu alți cititori prin împărtășirea aceluiași entuziasm. Cărțile sunt cel mai bun companion când călătorești!, spune Sarah Jessica Parker.

Iată lista de cărți propusă de Sarah Jessica Parker:

Dawn: Stories, de Selahattin Demirtaş, The Old Drift, de Namwali Serpell și Say Nothing: A True Story of Murder and Memory in Northern Ireland, de Patrick Radden Keefe.

Emma Roberts

emma roberts

Emma Roberts este o cititoare pasionată, iar pe lista ei de must-read se află următoarele volume: The Social Contract, de Jean Jacques Rousseau, A Little Life, de Hanya Yanagirhara,  Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage, de Haruki Murakami, Play It As It Lays, de Joan Didion, Mitul lui Sisif, de Albert Camus, Franny and Zooey, de J. D. Salinger, Sticletele, de Donna Tartt, În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust, The Sport of Kings, de C.E. Morgan, The Atomic Weight of Love, de Elizabeth J. Church și What I Talk About When I Talk About Running, de Haruki Murakami.

Foto: Hepta

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…