Bianca Sterie ∙ May 23, 2022 ∙ 6 min read

Vara este la doi pași, planurile de vacanță au început deja să se contureze, iar noi deja ne gândim cum vom organiza toate lucrurile în bagaj. Bagaj din care nu lipsește niciodată o carte bună. Sau două, trei, patru, câte ne inspiră în acel moment. În aeroport, în avion, La plajă, în tren… o carte este întotdeauna o alegere extraordinară! Iar noi ți-am pregătit câteva titluri numai bune de pus în bagaj.

Dolly Alderton, Fantome, editura Curtea Veche

La cei treizeci și doi de ani ai săi, Nina se consideră o femeie împlinită: tocmai i-a fost publicată prima carte de bucate și s-a mutat singură în propriul apartament. La o privire mai atentă însă, viața ei e complicată: prietenele, acum căsătorite, o evită, s-a despărțit de iubit, iar tatăl ei are Alzheimer. Ca și cum nu ar fi de ajuns, un vecin, misteriosul Angelo, îi face zile fripte. Apoi, bărbatul „perfect“ pe care l-a cunoscut recent pe internet încetează să îi mai răspundă la mesaje – un fenomen denumit ghosting, de unde și titlul original al romanului: Ghosts.

Rebecca Serle, O vară italiană, editura Nemira

După moartea mamei sale, viața lui Katy este cu totul dată peste cap. Carol i-a fost și cea mai bună prietenă, prima pe care o suna când avea o problemă, femeia care avea toate răspunsurile. De ani buni, cele două plănuiau să plece într-o călătorie unică: la Positano, orașul magic vizitat de Carol înainte de a-l cunoaște pe tatăl lui Katy. Acum, însă, tânăra trebuie să trăiască singură aventura italiană. Odată ce sosește pe Coasta Amalfi, Katy este fermecată de plaje, de culoarea mării, de mâncare, de localnici. Într-o zi, un lucru incredibil se întâmplă pe neașteptate: Katy o vede pe Carol – frumoasă, bronzată și mai tânără cu 30 de ani. Astfel, în decursul unei incredibile veri italiene, ea ajunge să o cunoască pe femeia care avea să-i devină mamă și despre care credea că știa totul.

Renée Rosen, O vară la New York, editura Litera

Suntem în anul 1965 și noul redactor-șef al revistei Cosmopolitan, Helen Gurley Brown, șochează America și salvează o publicație aflată pe moarte, îndrăznind să le vorbească femeilor despre toate lucrurile interzise. New York-ul este plin de oportunități pentru fetele singure, cum ar fi Alice Weiss, care își părăsește micul oraș din Midwest pentru a-și urmări visul. Cu puțin ajutor, ea ajunge asistenta personală a lui Helen Gurley Brown. Pentru Alice, care vrea să devină fotografă, pare mutarea perfectă, dar lumea în care intră se dovedește a fi mult mai intensă decât își imagina. Editorii și scriitorii demisionează pe loc, refuzând să lucreze pentru femeia care a scris bestsellerul scandalos Sex and the Single Girl, iar notele confidențiale, ideile de articole și modelele de copertă continuă să genereze controverse. Când cineva încearcă să o atragă pe Alice într-un plan pentru a-și sabota șefa, ea este mai hotărâtă ca niciodată să o ajute pe Helen să reușească.

Lia Louis, Dragă Emmie Blue, editura Litera

Când avea șaisprezece ani, Emmie Blue s-a dus pe terenul de sport al școlii unde învăța și a dat drumul unui balon roșu. De sfoara lui era agățat un bilet pe care scria numele ei, o adresă de e-mail și un secret pe care voia cu disperare să-l împărtășească. După câteva săptămâni, pe o plajă din Franța, Lucas Moreau a descoperit balonul și i-a trimis imediat un mesaj fetei, astfel luând naștere o prietenie profundă între cei doi adolescenți. Au trecut paisprezece ani de atunci, iar Emmie ascunde faptul că este îndrăgostită lulea de Lucas. Și-a pus toate speranțele în el și așteaptă, răbdătoare, ca și el să-și dea seama că sunt făcuți unul pentru celălalt. Prin urmare, atunci când Lucas îi spune că trebuie să-i pună o întrebare importantă, Emmie este convinsă că băiatul își va dezvălui sentimentele. 

Catherine Steadman, Dispariția, editura Nemira

Autoarea bestsellerului Ceva în apă, Catherine Steadman, ne propune un nou roman plin de suspans și un caz misterios de dispariție. Mia Eliot, o actriță britanică, speră să dea lovitura în Statele Unite, așa că pleacă în Los Angeles, pentru a participa la competiția feroce din sezonul de filmare a episoadelor-pilot, când toate rețelele de televiziune și toate studiourile de producție sunt în căutarea unui serial de succes. E perioada în care, la Hollywood, sosesc tineri dornici să se remarce, oameni gata să facă orice pentru a reuși în carieră. Mia descoperă foarte repede latura sinistră a strălucitorului oraș când, după un casting, dispare Emily, o actriță cu care făcuse cunoștință de puțin timp. Mia înțelege că nimic nu e ce pare a fi și că, în orașul unde toate visurile se pot împlini, bântuie și cele mai înfiorătoare coșmaruri.

Polly Samson, Un teatru pentru visători, editura Humanitas Fiction

Acțiunea romanului lui Polly Samson are loc în 1960, în Grecia, pe insula Hydra, unde mai mulți poeți, pictori și muzicieni trăiesc după propriile reguli, într-o lume aflată în pragul revoluției. Gravitând cu toții în jurul scriitorilor Charmian Clift și George Johnston, regina boemă și regele anxios al acestui grup pestriț, aceștia se iubesc, se ceartă, se tachinează sau se detestă, fără ca universul lor să se descentreze. Triunghiul amoros care este liantul lor, cel dintre scriitorul Axel Jensen, soția lui, Marianne Ihlen, și tânărul poet canadian Leonard Cohen, îi ține pe toți ca pe ace. Ajungând în portul din Hydra cu trei caiete goale și cu visul de a deveni scriitoare, ca majoritatea celor care au fost purtați într-acolo, tânăra Erica se va așeza la periferia acestui grup și îl va observa, lăsându-se purtată de strălucirea lui.

Foto: Unsplash.com

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…