Alina Aliman ∙ January 31, 2023 ∙ 9 min read

https://www.youtube.com/watch?v=tjt8z9ajWYs

Să fii vlogger nu e un lucru simplu. Iar, uneori, sfaturile profesioniștilor ajută, mai ales atunci când vorbim despre vloggurile care ne arată cum putem avea un ten frumos și sănătos, ce ar trebui să evităm și ce trucuri să aplicăm sau cum putem, în cinci minute, să fim gata pentru ședința de pe Zoom. 

Așadar, astăzi stăm de vorbă cu Alina Tonca, marea câștigătoare a L’Oréal Beauty Vlogging School 2022Citiți ce o pasionează și ce o inspiră și apoi vizionați și video-ul de mai sus, în care ea vă dă câteva sfaturi utile ce trebuie să faci pentru a avea un ten frumos și sănătos. 

Ești câștigătoarea L’Oréal Beauty Vlogging School 2022. Cum a fost? Ce-ai învățat? De ce anume… te-a dezvățat această experiență?

Când mă gândesc că frica de eșec m-a ținut pe gânduri dacă să îmi ascult sau nu instinctul și să mă înscriu (și am făcut-o doar în ultima zi), îmi dau seama că, de fapt, am făcut cea mai bună alegere din anul 2022. De asemenea îmi dau seama că mi-am depășit frici, limite și mi-am ieșit din zona de confort, m-am depășit pe mine. Au fost momente în care răbdarea și oboseala mă îndemnau să aleg cea mai simplă variantă, și anume să renunț la școală, însă exact acele momente în care am continuat mi-au oferit cea mai mare satisfacție.

Mi-am dorit mult să evoluez, așa că permanent mă gândeam cum să fac fiecare temă să fie cea mai bună postare a mea. Nici nu-ți dai seama cum trece acest timp în școală, te trezești după 45 zile cu un conținut mai bun, cunoștințe mai multe, prieteni minunați și o satisfacție și împlinire pe care nu le pot descrie în cuvinte. Fiecare curs, fiecare profesionist întâlnit datorită școlii L’Oréal și fiecare zi muncită mi-au adus acest rezultat.

Nici acum nu îmi vine să cred că am câștigat, sunt foarte recunoscătoare și fericită. Mi-am pus trofeul la vedere în casă, astfel zâmbesc de fiecare dată când îl văd.

Care a fost cea mai provocatoare temă pe care a trebuit să o faci? De ce?

Cea mai provocatoare temă a fost ultima, și anume să creăm o campanie prin care să susținem un ONG, să susținem o cauză. A fost tema la care am muncit cel mai mult, am pus cel mai mult suflet și cred eu, mi-a adus acest prim loc. Am făcut o campanie pentru asociația O Masă Caldă, aici se gătesc zilnic peste 300 de porții de mâncare pentru oameni fără adăpost sau pentru cei cu dificultăți financiare. Totul este posibil cu ajutorul donațiilor și a voluntarilor. Am făcut mult conținut pe această temă, am contactat zeci de firme pentru donații sau sponsorizare, am invitat bloggeri din Cluj să mă ajute să fac vizibil acest ONG și am făcut voluntariat, am gătit împreună cu alți voluntari. Cu doar 20 de lei ei hrănesc un om timp de o săptămână… când poate unii dintre noi cu 20 lei ne cumpărăm o cafea în oraș. Aceasta a fost cea mai provocatoare temă, dar și cea mai satisfăcătoare. Chiar și în ziua de azi merg la voluntariat la ei și fac conținut pentru a îndemna lumea să facă o faptă bună, oricât de mică ar fi ea. Mi-a fost puțin teamă la început că nu se va implica lumea, însă mare mi-a fost uimirea când am văzut câți oameni au dorit să sprijine această cauză.

Ce înseamnă pentru tine vlogging? Când te-ai apucat de el? Cât de des interacționezi cu comunitatea ta, cât de mult contează feedback-ul lor?

Totul a început din pasiunea pentru skincare – din cauza unor probleme pe care le-am avut cu tenul meu și anume acnee adultă. Acele probleme m-au afectat foarte mult fizic, psihic și emoțional. De multe ori îmi era rușine să merg la evenimente sau îmi aranjam părul să vină pe față ca să nu mi se vadă coșurile…

Așa că am început să caut soluții în toate părțile. Am ajuns să citesc foarte mult despre îngrijirea tenului, probleme ale tenului, produse și ingredientele lor. Am fost la dermatolog, cosmeticiană și am urmat câteva cursuri despre skincare. Astfel, în pandemie am început această călătorie în mediul online. Am început cu TikTok, unde am văzut că e nevoie de video-uri educaționale, după care am trecut pe Instagram. Acum activez pe ambele platforme.

Feedback-ul comunității este extrem de important pentru mine, răspund la majoritatea mesajelor și comentariilor. De asemenea, de multe ori provoc oamenii din comunitate cu întrebări, sondaje, curiozități. Cel mai frumos și satisfăcător este când primesc mesaje prin care oamenii îmi spun că au reușit să își îmbunătățească starea tenului și cu ajutorul conținutului meu.

Care a fost cel mai comentat vlog de-al tău / video, reel? Ce temă avea?

Este un video pe TikTok în care recomand să nu aplici anumite produse pe ten, cum ar fi pasta de dinți, bicarbonat, spirt, ulei de măsline, etc.. în general produse din bucătărie. Din păcate există încă foarte multe persoane care folosesc aceste produse pentru îngrijirea tenului, lucru total greșit; majoritatea dintre produsele enumere mai sus înrăutățesc aspectul și sănătatea pielii. La acest video am avut sute de reacții și de comentarii.

Care sunt, pentru tine, cele mai importante trenduri în beauty ale anului 2023? Ce-ți place, ce nu-ți place din ele?

Pentru mine contează sănătatea și aspectul tenului înainte de trenduri. Cred că orice machiaj arată mult mai bine pe un ten sănătos, frumos și luminos decât pe un ten cu probleme. De aceea sunt mult mai pasionată de skincare înainte de make-up.

Vloggerii / bloggerii români pe care îi urmărești sunt…

Urmăresc foarte mulți vloggeri din diferite domenii precum beauty, skincare, fashion, travel, design etc. Nu am neapărat favoriți, în schimb aproape la fiecare vlogger pe care îl urmăresc găsesc ceva frumos și văd idei absolut minunate care mă inspiră. De curând mă gândeam că mereu distribuim diverse fotografii și videouri ale creatorilor de conținut din străinătate, pe când aici acasă, în România, avem extrem de mulți oameni talentați, experimentați și muncitori. Așa că eu admir, încurajez și susțin cât pot de mult micro și nano influencerii români. Acum distribui mult mai mult și mai des conținut al bloggerilor din România și mai puțin al bloggerilor din străinătate. We need to support each other.

Vloggerii / bloggerii  străini pe care îi ai în favourites sunt…

Pe partea de skincare mă inspiră, mai ales pe TikTok, următorii creatorii de conținut: Dermdoctor, Dermguru, Hyram, Ben Neiley, Victoria Lyn.

De ce ai recomanda unui tânăr care vrea să se apuce de vlogging acest curs, L’Oréal Beauty Vlogging School?

Acest curs este, de fapt, un adevărat proces de formare în ale vloggingului, este plin de lecții, învățături, teme, adrenalină, satisfacții, profesioniști, prieteni noi, entertainment, fun și evoluție. Cu ajutorul acestei școli evoluezi într-o lună și jumătate cât ai evolua într-un an și jumătate (sau poate chiar mai mult) fără școală, pe cont propiu. Nu sta pe gânduri, înscrie-te la școală și do your best în fiecare zi. Trăiește prezentul, fă tot ceea ce îți stă în putință să fii cea mai bună versiune a ta și mereu ascultă-ți instinctul.

TikTok, YouTube, Instagram sau Facebook? Care ți se pare cel mai ofertant în materie de beauty și de ce?

Sunt platforme extrem de diferite, depinde unde rezonezi mai bine, însă conținutul este extrem de diferit pe fiecare din aceste platforme. Conținut educațional și recreativ găsim foarte mult și valoros peste tot, însă de noi depinde să știm să facem diferența dintre ceea ce ne folosește și ceea ce ne dăunează. E important să folosim aceste platforme în folosul nostru, nu împotriva noastră.

Ce trebuie să știm (în plus) despre Alina Tonca?

Ceea ce nu știe multă lume este faptul că sunt o persoană foarte sensibilă și extrem de empatică și încerc să văd părțile bune din fiecare om care îmi iese în cale. Astfel, de multe ori empatizez cu oamenii pe care îi întâlnesc și asta îmi consumă foarte multe resurse. Însă nu cred că aș fi eu fără aceste două abilitați; cred că acestea mă caracterizează și, deși uneori par foarte fragilă, tocmai aceste lucruri mă ajută să mă dezvolt și să devin mai puternică. Mi-ar plăcea ca pe viitor să îmi expun și această latură, astfel să normalizez faptul că vulnerabilitatea este parte din noi și este în regulă și normal să fim vulnerabili, asta înseamnă să fii uman. Atât pe TikTok cât si pe Instagram mă găsiți cu următorul username: alina.tonca.

Related Posts

Cum prevenim și oprim căderea părului? De vorbă cu Roxana Ștefan, Ambasador Kérastase

Cu toții ne dorim o podoabă capilară bogată, strălucitoare și deasă. Pentru a obține aceste rezultate, părul are…

Scoate aceste apucături din rutina ta! 10 obiceiuri care îți distrug părul

Vrei un păr sănătos și strălucitor? Ține minte aceste zece obiceiuri nesănătoase, dar destul de comune, pe care…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

X-MAS IS HERE: 15 ediții speciale și cadouri de neuitat

Retrăiește bucuria cu un machiaj luminos, plin de culoare și învăluie-ți corpul în esențele parfumate din seturile în…

7 supermodele care au lansat propriile linii de cosmetice

Să fii imaginea unui produs cosmetic a rivalizat la un moment dat cu să ai propria linie de…

Dăruiește încredere cu fiecare cadou AVON: produse de skincare, parfumuri și make-up în seturi exclusive

Bucuria de a oferi și de a primi cadouri este întotdeauna specială, iar când vine vorba de a…

FRANCIZA THAIco SPA – un business de succes

THAIco SPA, lider al pieței serviciilor SPA de lux din România revoluționează prin intermediul programului Wellbeing at Work,…

Tried & tested: epilarea definitivă la Beauty Connection

Fie că ai încercat deja diverse metode de epilare, fie că ești abia la început de drum, ce…

Lecție de automachiaj cu Tania Cozma, la A List

Azi a fost zi de răsfăț la A List și asta pentru că ne-am bucurat de o sesiune…

Vin Sărbătorile! Ce manichiură alegem?

Manichiurile creative vor aduce întotdeauna un plus de bucurie, mai ales în sezonul rece. Ești cu gândul la…