Alina Aliman ∙ January 20, 2022 ∙ 7 min read

Să fii vlogger nu e un lucru simplu. Iar, uneori, sfaturile profesioniștilor ajută, mai ales atunci când vorbim despre vloggurile care ne arată cum ne putem machia, ce produse de skincare să folosim sau cum putem, în cinci minute, să fim gata pentru acea ședință pe Zoom. 

Așadar, astăzi stăm de vorbă cu Amada Murariu, marea câștigătoare a L’Oréal Beauty Vlogging School 2021. Citiți ce o pasionează și ce o inspiră și apoi vizionați și video-ul de mai jos, în care ea vă dă câteva trucuri utile despre cum poți să aplici, rapid și ușor, 3 tendințe în machiaj care vor fi hot, hot, hot în 2022. Încearcă-le! 

Buna, Amada. Ești marea câștigătoare a L’Oréal Beauty Vlogging School 2021. Cum a fost școala? Ce-ai învățat? De ce anume… te-a dezvățat? 

Nici acum nu îmi vine să cred în adevăratul sens al cuvântului că sunt câștigătoare. A fost o experiență inedită, din care am avut șansa să învăț de la cei mai buni oameni din domeniu sfaturi, tips-uri și inside-uri de care mă simt tare onorată să le dețin în acest moment. Social media făceam dintr-o joacă și pură plăcere și, de asemenea, pentru a-mi promova serviciile de make-up pe care le ofer. Consider că orice mic business sau orice persoană care prestează servicii poate să crească enorm prin social media, dacă reușește să-și găsească atu-ul pe care să-l arate lumii. Eu chiar am avut de câștigat, deoarece am reușit să-mi creez o clientelă destul de mare într-un timp relativ scurt. 
E destul de mult de povestit despre ce am învățat în această școală pentru că au fost extrem de multe informații și toate foarte importante, dar pot să spun de ce m-a dezvățat. M-a dezvățat, sau m-a ajutat să încep un proces de dezvățare, de fapt, de a-mi mai fi frică. Frica de ce spune lumea, frica de eșec, chiar și frica de a vorbi în fața camerei e una destul de importantă. 

Care a fost cea mai provocatoare temă de făcut? De ce? 

Pentru mine a fost tema cu numărul doi dată de Khaled Mokhtar deoarece, în afară de video-ul de înscriere în care a trebuit să mă exprim în cuvinte, acesta a fost cel de-al doilea video realizat de către mine pe YouTube, de data aceasta fiind un tutorial de 5 minute de tipul Get Ready With Me și trebuia să-mi depășesc neapărat tracul de a vorbi în fața camerei. A fost o provocare grea, dar care mi-a dat cea mai multă încredere că pot, că am foarte multe de spus și de oferit persoanelor interesate de acest domeniu în care activez. 

Ce înseamnă pentru tine vlogging? Când te-ai apucat de el? Cât de des interacționezi cu comunitatea ta, cât de mult contează feedback-ul lor? 

Sunt mic învățăcel în ale vlogging-ului, dar extrem de pasionată de asta. Făceam scurte tutoriale, reels-uri, tiktok-uri, dar nu acele tutoriale profi, în care explici și exemplifici și pe care le admiram mereu pe YouTube. YouTube-ul mi se părea „next level” și de aceea sunt foarte recunoscătoare pentru participarea mea în cadrul acestei școli pentru că, datorită ei, acum chiar am trecut pe bune la „the next level”. Ceea ce mi se părea atât de greu de atins am reușit să o fac. Comunitatea pe care o am acum este micuță și o consider în mare parte ca fiind formată din mulți prieteni, persoane care mă susțin, îmi dau sfaturi și mă încurajează. Contează foarte mult orice feedback primit de la ei. Le iau mereu ca fiind constructive. 

Care a fost cel mai comentat vlog de-al tău / video, reel? Ce temă avea? 

Cu siguranță ar fi primul „tutorial” mai serios pe care l-am făcut după ce am investit în aparatură ceva mai performantă. Este vorba despre un tutorial scurt cu un make-up simplu, pe repede-înainte, dar fiind prima dată când apăream pe video pe social media, lumea a reacționat foarte bine și am rămas plăcut surprinsă. Chiar m-au încurajat reacțiile lor extrem de mult. 

Care sunt, pentru tine, cele mai importante trenduri în beauty ale anului 2022? Cum putem să le aplicăm, în machiajul zilnic, repede și ușor? 

Ce mă bucură este că se pune accentul din ce în ce mai mult pe naturalețe și pe look-uri efortless. Dacă privim din partea aceasta a zonei de beauty, pandemia a avut un impact foarte important. Stând acasă, nemaiavând nevoie de machiaj, lumea s-a axat mai mult pe „skincare”. Ușor, ușor, stabilindu-ne îngrijirea pielii ca fiind un aspect mult mai important în rutina noastră, machiajul a devenit unul mai lejer, mai luminos, mai „îngrijit” să-i spunem. Alte două tendințe care mă bucură că iau amploare sunt machiajele grafice și cele „sclipitoare” cu fel și fel de perle, glitter și ștrasuri aplicate. Poți realiza cu aceste 3 tendințe look-uri simple, rapide, dar foarte de efect. 

Vloggerii / bloggerii români pe care îi urmărești sunt… 

Am mulți preferați și din diverse nișe, dar pe partea aceasta de beauty îi urmăresc și mă inspiră mult Claudia Neacșu, Andreea Ali, Danielle Marcan, Claudiu Burcă, Denisa Sima. 

Vloggerii / bloggerii străini pe care îi ai în favourites sunt… 

It gets even harder, dar voi face și aici un top 5, tot pentru partea aceasta de beauty/makeup. Deci Perkins, Nikki Makup, Patrick Ta, Hung Vanngo, Katie Jane Hughes. 

Dacă ar fi să dai un sfat unui vlogger la primul său video, acesta ar fi… 

Trust your journey! Fiecare dintre noi este unic și diferit and that is the beauty of it! Renunță la frici! Ele nu fac decât să te țină pe loc. 

Ce trebuie să știm despre Amada Murariu? 

Primul instinct ar fi, din timiditate, să spun că „nu multe”, dar dacă stau să mă gândesc puțin mai bine, nu ar fi adevărat. Fiecare din noi avem câte ceva de oferit de valoare. Eu sunt o persoană ce pune pasiune în tot ceea ce face și care luptă each and every day să-și găsească drumul care o face fericită. Poate că este unul foarte lung, dar până atunci îmi doresc să merg cu baby steps și să fac fiecare zi să conteze, să mă autoeduc și să m autodepășesc. Nici această școală nu am vrut să o văd ca pe o competiție cu colegii mei, ci ca pe o „competiție” cu mine însămi! Să evoluez și să fiu puțin mai bună ca ieri. Concluzia? It worked best! 

Te găsim pe … 

… Instagram, Facebook, YouTube și TikTok, pe toate paginile cu numele meu, Amada Murariu sau @amadamurariu. YouTube-ul a devenit noul meu „interes”, și sper că mă veți găsi mult mai des și acolo. 

(L’Oréal România a avut în 2021 a opta ediție a Școlii de Beauty Vlogging, singurul proiect educațional adresat dezvoltării noilor vloggeri pasionați de beauty din România. Prin intermediul proiectului Beauty Vlogging School, L’Oréal România se angajează să susțină dezvoltarea unor surse avizate, care să transmită informații corecte, utile și cu un impact pozitiv în comunitatea din care fac parte.)

Related Posts

Cum prevenim și oprim căderea părului? De vorbă cu Roxana Ștefan, Ambasador Kérastase

Cu toții ne dorim o podoabă capilară bogată, strălucitoare și deasă. Pentru a obține aceste rezultate, părul are…

Scoate aceste apucături din rutina ta! 10 obiceiuri care îți distrug părul

Vrei un păr sănătos și strălucitor? Ține minte aceste zece obiceiuri nesănătoase, dar destul de comune, pe care…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

X-MAS IS HERE: 15 ediții speciale și cadouri de neuitat

Retrăiește bucuria cu un machiaj luminos, plin de culoare și învăluie-ți corpul în esențele parfumate din seturile în…

7 supermodele care au lansat propriile linii de cosmetice

Să fii imaginea unui produs cosmetic a rivalizat la un moment dat cu să ai propria linie de…

Dăruiește încredere cu fiecare cadou AVON: produse de skincare, parfumuri și make-up în seturi exclusive

Bucuria de a oferi și de a primi cadouri este întotdeauna specială, iar când vine vorba de a…

FRANCIZA THAIco SPA – un business de succes

THAIco SPA, lider al pieței serviciilor SPA de lux din România revoluționează prin intermediul programului Wellbeing at Work,…

Tried & tested: epilarea definitivă la Beauty Connection

Fie că ai încercat deja diverse metode de epilare, fie că ești abia la început de drum, ce…

Lecție de automachiaj cu Tania Cozma, la A List

Azi a fost zi de răsfăț la A List și asta pentru că ne-am bucurat de o sesiune…

Vin Sărbătorile! Ce manichiură alegem?

Manichiurile creative vor aduce întotdeauna un plus de bucurie, mai ales în sezonul rece. Ești cu gândul la…