Monica Cismaru ∙ January 3, 2022 ∙ 4 min read

Iată câteva dintre trendurile în materie de make-up pe care le vom vedea foarte des în 2022. Pe lângă stilul clasic, care nu se demodează niciodată, enumerăm câteva elemente ce vor domina tehnicile de make-up pentru anul care tocmai a început. Culorile vibrante revin în trend, iar imaginația nu are limite când vine vorba de aplicarea acestora.

Make-up ”prețios”

trend make-up 2022

Odată cu difuzarea serialului Euphoria, make-up-ul intens și îndrăzneț, plin de culoare și de accesorii a cucerit publicul și vom vedea în continuare cum acest trend va câștiga din ce în ce mai multe adepte. Cererea pentru accesorii strălucitoare care se pot aplica pe față a crescut considerabil și ne pregătim să vedem din ce în ce mai mult sclipici, paiete, perle, pietre prețioase integrate în make-up în 2022.

Buze strălucitoare

trend make-up 2022

Lipgloss-ul revine în atenție după mai mulți ani în care a stat pe locul doi, în urma rujului mat, rezistent la transfer. Lipgloss-ul e jucăuș și dă dimensiune buzelor. Singurul impediment rămâne purtarea măștii, care nu se ”pupă” deloc cu gloss-ul.

Soft Sculpting

Contouringul are rolul lui, dar dispar liniile severe și contrastele puternice. Se poartă look-ul natural, effortless, cu texturi care se adaptează tenului mai bine.

Ochi de pisică

Se poartă ochii conturați, dar nu cu linii atât de evidente și de prelungite, ci mai estompate. Conturul în stil ochi de pisică al ochilor dă un aspect tineresc și i se potrivește oricui, dacă nu vorbim de linii pronunțate. Linia trasată cu creionul va fi difuzată cu puțin fard de pleoape, pentru un aspect mai natural.

Rujuri stridente

Pe sub măștile de protecție purtăm rujuri în culori vesele, vibrante. Revin în trend nuanțele aprinse de roz, purpuriu, portocaliu.

Liftingul sprâncenelor

Laminarea sprâncenelor rămâne în trend deoarece oferă un aspect și mai plăcut chipului, dacă tehnica e realizată cum trebuie. Totuși, se poartă sprâncenele laminate soft, cu aspect cât mai apropat de cel natural.

Anii 60

Din cauza purtării măștii, machiajul ochilor a devenit mai pronunțat și amintește de stilul anilor 60. Genele sunt alungite și încărcate de mascara, iar ochii sunt conturați puternic cu eye-liner.

Culori fulorescente la ochi

Pentru make-up-ul ochilor vor intra în trend și culorile vibrante, fluorescente – galben, mov, roz, albastru, verde, culori rareori folosite pe scară largă- acestea devin acum mainstream. Putem ieși din zona de confort oferită de machiajul nude și să adăugam accente de culoare în coltul intern sau în cel extern al ochiului, pentru un look fresh.

Foto: Usplash, Hepta, Instagram

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…