Monica Cismaru ∙ January 3, 2022 ∙ 4 min read

Iată câteva dintre trendurile în materie de make-up pe care le vom vedea foarte des în 2022. Pe lângă stilul clasic, care nu se demodează niciodată, enumerăm câteva elemente ce vor domina tehnicile de make-up pentru anul care tocmai a început. Culorile vibrante revin în trend, iar imaginația nu are limite când vine vorba de aplicarea acestora.

Make-up ”prețios”

trend make-up 2022

Odată cu difuzarea serialului Euphoria, make-up-ul intens și îndrăzneț, plin de culoare și de accesorii a cucerit publicul și vom vedea în continuare cum acest trend va câștiga din ce în ce mai multe adepte. Cererea pentru accesorii strălucitoare care se pot aplica pe față a crescut considerabil și ne pregătim să vedem din ce în ce mai mult sclipici, paiete, perle, pietre prețioase integrate în make-up în 2022.

Buze strălucitoare

trend make-up 2022

Lipgloss-ul revine în atenție după mai mulți ani în care a stat pe locul doi, în urma rujului mat, rezistent la transfer. Lipgloss-ul e jucăuș și dă dimensiune buzelor. Singurul impediment rămâne purtarea măștii, care nu se ”pupă” deloc cu gloss-ul.

Soft Sculpting

Contouringul are rolul lui, dar dispar liniile severe și contrastele puternice. Se poartă look-ul natural, effortless, cu texturi care se adaptează tenului mai bine.

Ochi de pisică

Se poartă ochii conturați, dar nu cu linii atât de evidente și de prelungite, ci mai estompate. Conturul în stil ochi de pisică al ochilor dă un aspect tineresc și i se potrivește oricui, dacă nu vorbim de linii pronunțate. Linia trasată cu creionul va fi difuzată cu puțin fard de pleoape, pentru un aspect mai natural.

Rujuri stridente

Pe sub măștile de protecție purtăm rujuri în culori vesele, vibrante. Revin în trend nuanțele aprinse de roz, purpuriu, portocaliu.

Liftingul sprâncenelor

Laminarea sprâncenelor rămâne în trend deoarece oferă un aspect și mai plăcut chipului, dacă tehnica e realizată cum trebuie. Totuși, se poartă sprâncenele laminate soft, cu aspect cât mai apropat de cel natural.

Anii 60

Din cauza purtării măștii, machiajul ochilor a devenit mai pronunțat și amintește de stilul anilor 60. Genele sunt alungite și încărcate de mascara, iar ochii sunt conturați puternic cu eye-liner.

Culori fulorescente la ochi

Pentru make-up-ul ochilor vor intra în trend și culorile vibrante, fluorescente – galben, mov, roz, albastru, verde, culori rareori folosite pe scară largă- acestea devin acum mainstream. Putem ieși din zona de confort oferită de machiajul nude și să adăugam accente de culoare în coltul intern sau în cel extern al ochiului, pentru un look fresh.

Foto: Usplash, Hepta, Instagram

Related Posts

10 lucruri inedite despre botox. Când a fost descoperit și cum a ajuns cel mai cerut tratament antiaging

Tratamentul cu toxină botulinică (Botox) este, de mai bine de două decenii, cea mai cerută și utilizată metodă…

Altfel de dulciuri: 7 deserturi de nerefuzat

Dacă ar fi să ne luăm după vorba americanului – a moment on the lips, a lifetime on…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…