Monica Cismaru ∙ May 7, 2020 ∙ 2 min read

marilyn monroe

Fostul sex-simbol al anilor ‘50-‘60, actrița Marilyn Monroe rămâne și azi un reper in industria artistică. Decedată prematur la doar 36 de ani, în urma unei supradoze de droguri, imaginea și cariera ei au rămas de referință la Hollywood. La aproape 60 de ani de la moartea ei (august 1962), crâmpeie din viața lui Marilyn Monroe sunt readuse în actualitate.

Astfel, Muzeul Makeup-ului din New York găzduiește expoziția Pink Jungle: 1950s Makeup in America, din care fac parte și câteva artefacte care i-au aparținut lui Marilyn Monroe și prin care o putem cunoaște mai bine pe femeia Marylin, dincolo de activitatea ei artistică. Muzeul Makeup-ului a intrat în posesia unui bilet cu indicațiile de îngrijire a pielii transmise lui Marilyn Monroe de către dermatologul ei, Erno Laszlo, cel care și-a înființat și propria lui companie de succes de produse dermatocosmetice.

marilyn monroe

 

Într-un document datat 17 martie 1959 și adresat lui Marilyn Monroe Miller (actrița era căsătorită la acea vreme cu scriitorul Arthur Miller), dermatologul Erno Laszlo îi schița vedetei  rutina de îngrijire a pielii, pas cu pas.

marilyn monroe

Marilyn Monroe, alături de Arthur Miller, în 1957

 

Dimineața, Marilyn trebuia, mai întâi, să-și spele fața și gâtul cu apă călduță și cu săpun Active Phelityl. Apoi, aplica pe ten o cremă Normalizer Shake-It, dupa care ștergea imediat excesul. În zona de sub ochi, aplica doar câteva puncte de cremă Phelitone, pe care trebuia s-o maseze ușor și apoi să șteargă și acest exces. Pentru pasul final, dermatologul o sfătuia pe Marilyn să aplice Duo-Phase Powder pe față și pe gât și să înlăture surplusul cu o pensulă, după un minut.

Seara, vedeta trebuia să repete rutina de dimineață, iar pentru ocaziile speciale, avea o altă procedură de îngrijire și de înfrumusețare.

”Pentru fiecare dintre pacientele lui, dermatologul Erno Laszlo avea câte o rutină personalizată, în funcție de tenul lor. Marilyn avea o piele uscată, așa că se poate observa că produsele indicate de el erau menite să hidrateze”, explică reprezentantul companiei Erno Laszlo, într-un video care însoțește artefactele prezentate la muzeu.

Pe lângă produsele de îngrijire recomandate de dermatolog, Marilyn Monroe mai folosea și multă vaselină și făcea bai lungi, cel puțin asta aflăm în urma destăinurilor făcute de actrița Renée Taylor în toamna anului trecut. ”A venit într-o zi la cursurile de actorie și am întrebat-o ce a făcut de arată atât de bine. Mi-a spus: Îmi aplic vaselină pe tot corpul și fac băi lungi, de câte trei ore, în fiecare dimineață, așa îmi fac pielea să stralucească”, povestea actrița în vârsta de 87 de ani.

 

 

Foto: Hepta

Related Posts

Inamicii tinereții. Cum îi putem combate

Îmbătrânirea este procesul natural, continuu și gradual de schimbare în organism, adică setul de multiple schimbări care apar…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Interviu Hernan Fígoli:  „Eleganță, feminitate și strălucire, elementele-cheie ale parfumului Far Away Beyond the Moon”

Invitată la lansarea parfumului Far Away Beyond The Moon, influencerul Alexia Eram a stat de vorbă cu Hernan…

Jonathan Dufour, tânărul parfumier care a cucerit-o pe Catherine Deneuve, a lansat un parfum în România

Jonathan Dufour a sosit în România pentru lansarea oficială a Spiritum Paris la Beautik Haute Parfumerie. După ce…

Mezoterapia – când este cel mai bun moment să apelezi la această terapie?

Treptat, pielea își pierde din luminozitate și din elasticitate. Procesul natural de îmbătrânire, dar și expunerea la soare…

În ce culori ne vopsim părul toamna aceasta? Cum sună Cowboy Copper sau Cinnamon Cookie Butter?

Sezonul aceasta se poartă în păr nuanțele de roșcat, în diverse tonuri, mai mult sau mai puțin organice,…

BeWellStore, o idee de business cu acoperire în Europa, devine o nouă posibilitate de tip franciză

BewellStore, unul dintre cei mai versatili furnizori de branduri internaționale de produse cosmetice premium de pe piața națională,…

Victoria Beckham, model pentru prima ei gamă de parfumuri, inspirată de povestea ei de dragoste cu David Beckham

Victoria Beckham este un guru de beauty și de fashion și își întărește statutul prin lansarea primei ei…

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…