Trei rochii purtate de Marilyn Monroe în filme iconice, vândute la licitație pentru aproape un milion de dolari

marilyn monroe rochii

Câteva rochii emblematice din filmele în care a jucat sex-simbolul Marilyn Monroe s-au vândut recent la o licitație în Beverly Hills cu apoximativ 700 000 de dolari.

Una dintre rochiile vândute la sume exorbitante a fost purtată de Marilyn Monroe un filmul ”There’s No Business Like Show Business” (1954), în care actrița a interpretat rolul Victoria Hoffman. Ținuta s-a vândut pentru 280 000 de dolari.

marilyn monroe rochii

marilyn monroe rochii

O rochie lungă, roșie, cu paiete, putată în 1953, în comedia ”Domnii preferă blondele” a fost vândută pentru 250 000 de dolari, iar o altă ținută – o rochie galbenă, lungă, purtată în ultima secvență din drama din 1954 ”River Of No Return”, a fost vândută pentru suma de 175 000 de dolari.

marilyn monroe rochii

marilyn monroe rochii

O rochie neagră, de cocktail, din crêpe, despre care se crede că Marilyn a purtat-o la o conferință de presă în iulie 1958, pentru promovarea filmului ”Unora le place jazz-ul” (”Some Like It Hot”) a fost licitată până la 100 000 de dolari.

marilyn monroe rochii

marilyn monroe rochii

marilyn monroe rochii

La licitația organizată de casa Julien’s Auctions au fost prezentate 115 de obiecte care i-au aparținut actriței decedate în urma unei supradoze de droguri în 1962, în casa ei din Beverly Hills, la vârsta de doar 36 de ani. Toate obiectele scoase la licitație s-au vândut imediat, printre acestea numărându-se și un scaun sculptat, pe care vedeta l-a folosit la o ședință foto în 1962, care s-a vândut pentru 80 000 de dolari, o canapea olive, cu dungi, care a făcut parte din mobilierul din cabinetul psihiatrului pe care îl vizita Marilyn, iar piesa s-a vândut pentru 11 250 de dolari.

Totuși, obiectul care i-a aparținut lui Marilyn Monroe și s-a vândut pentru o sumă record în 2016 – 4,8 milioane de dolari – a fost celebra rochie pe care actrița a purtat-o când i-a cântat ”La mulți ani” președintelui John F Kennedy.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle