Vara se aproapie și este înțelept să îți pregătești părul pentru soare și căldură. Iată câteva recomandări pe care ar trebui să le urmezi, dacă vrei să te bucuri de o podoabă capilară de invidiat!

1. Introdu în rutina de îngrijire a părului cu un produs cu factor SPF

Vara, atât tenul, cât și părul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV. Specialiștii recomandă folosirea unor produse de îngrijire (loțiune, spray-uri sau uleiuri) care îți protejează părul împotriva razelor.

2. Ține-te departe de instrumentele de styling

Soarele nu e milos când vine vorba de podoapa ta capilară. Astfel, părul este afectat de expunerea la soare, dar și de transpirația de la nivelul scalpului. Este recomandat să iei o pauză de la coafarea cu styler-ul tău favorit, iar dacă te temi de fire rebele sau electrizate, mizează pe o loțiune sau cremă cu efect de finisare.

3. Distanțează spălările pe cap

”Dacă te speli prea des pe cap, există riscul că părul tău să se usuce foarte mult. Apoi, vara trebuie să fii foarte atentă să nu te speli pe cap înainte de a merge la piscină sau la mare. De ce? Pentru că șamponul înlătură uleiurile naturale ale șuvițelor tale, așa că acesta va fi mai repede afectat de substanțe precum clorul sau sarea din mare”, ne sfătuiește Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts