Monica Cismaru ∙ April 25, 2024 ∙ 2 min read

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI- Artificial Intelligence).

Frumusețile generate de inteligența artificială (AI) intră într-o competiție în care se va alege cea mai atrăgatoare dintre ele, iar premiul întâi e de 13 000 de dolari.

Iată ca inteligența artificială nu ne amenință doar joburile, ci și… frumusețea naturală. Mai multe personaje generate de AI sunt reunite în primul concurus din lume de Miss AI, în urma căruia se va decide zeița digitală. Toate concurentele înscrise ”frizează” perfecțiunea și va fi curios de aflat în urma căror criterii de selecție va fi aleasă cea mai cea dintre ele. Suma totală a premiilor ajunge la 20 000 de dolari, bani care vor merge către creatorii lor, iar Miss AI va fi aleasă în urma analizei frumuseții, a tehnologiei în urma căreia a fost creată și a felului în care se prezintă pe social media.

Concursul Miss AI va demara în cadrul evenimentului World AI Creator Awards (WAICAs) și va avea un juriu format din doi oameni (Andrew Bloch și Sally-Ann Fawcett) și din două personaje AI- Emily Pellegrini, care a generat 10 000 de dolari încă din prima ei săptămână de existența online pentru creatorii ei și din Aitana Lopez – descrisă ca fiind fitness model, de 25 de ani, cu un fan base de 306 000 de followers. Creatorii personajului ei câștigă lunar 11 000 de dolari.

Co-fondatorul platformei Fanvue, sponsorul concursului de Miss AI, Will Monange, spune că speră ca Miss AI să devina acest ”Oscar al creatorilor AI”.

Sally-Ann Fawcett, jurat și specialistă în istoricul concursurilor de frumusețe, spune că e ironic cum, în trecut, concursurile de frumusețe tradiționale, cu oameni, erau considerate artificiale și superficiale, dar acum, totul trece la un nou nivel.

În ciuda îngrijorărilor față de amenințarea pe care o AI o are asupra securității profesiilor artistice, această mișcare de a concepe Miss AI este justificată de organizatori prin faptul că ”Oricum concursurile adevărate de frumusețe erau criticate că dezumanizează femeile, așa că hai să avem concurente care nu sunt oameni, din start!”

Pentru a putea participa la concurs, candidatele trebuie să trimita imagini cu ele, care vor fi analizate prin prisma frumuseții și ținutei lor, criterii clasice de jurizare ale concursurilor tradiționale, dar și să răspundă unei serii de întrebări. Miss AI Top 10 va fi anunțat pe data de 10 mai, cu o ceremonie de acordare a premiilor derulată, cum altfel, online, o lună mai târziu.

Foto: Instagram

Related Posts

Lungmetrajul EXT. MAȘINĂ. NOAPTE, regizat de Andrei Crețulescu, proiecție specială în avanpremieră mondială la TIFF

Regizorul Andrei Crețulescu și actorii Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu revin la Cluj cu…

VACANȚĂ WELLNESS la Alma Health & Spa Retreat

Ce zici de o vacanță wellness, chiar aici, în România? Avem mai multe argumente: un sejur wellness &…

Horoscopul lunii iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul lunii iunie 2024. Iată ce le așteaptă pe zodii în prima luna…

Ce filme și seriale vedem în iunie pe platformele de streaming

Seriale noi din serialele tale preferate, povești intrigante, miniserii biografice: iată titlurile de neratat în luna iunie.  House…

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Fundația Renașterea a dat START înscrierilor la cursa caritabilă – Race for the Cure Romania – ediția a 10-a, din 8 iunie

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie ediția aniversară a 10-a a Race for the Cure Romania- Cursa de…

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…

Prințesa de Monaco, surpriza tradiționalului Bal de la Rose

Sâmbată trecută, cu strălucirea unui glob disco conceput pentru această a 68-a ediție de Christian Louboutin,  Prințesa Charlène…

Trei evenimente despre artă și frumos care ne-au atras atenția

În această săptămână, avem o expoziție în premieră, o lansare de carte și un mare artist premiat. O…