Monica Cismaru ∙ January 26, 2023 ∙ 5 min read

Să fie vanilia, santalul sau trandafirul?

Care sunt cele mai afrodisiace arome, potrivit specialiștilor? Aceștia au măsurat puterea de seducție a celor mai folosite ingrediente de parfumuri și stabilesc ierarhia aromelor care ne iau mințile cu totul, care accelerează circulația și lasă imaginația să zboare.

Experții de la OnBuy Women’s Perfume au stabilit care sunt cele mai afrodisiace note olfactive, iar prima pe listă poate lua prin surprindere pe toată lumea.

Dovleacul

Primul pe lista, surprinzător, dovleacul, cu accentele sale dulcege care evocă confortul oferit de deserturi, este nota olfactivă favorită a bărbaților. Combinată cu lavanda, poate crește circulația sângelui cu 40%. În parfumul Fabulous Me, de Paco Rabanne, dovleacul se împletește cu santalul și cu vanilia (alte două ingrediente din lista noastră) și rezultă fațete senzuale surprinzătoare.

Scorțișoara

parfumuri afrodisiace

Misterioasă și condimentată, scorțișoara este o caracteristică a parfumurilor orientale, probabil una dintre cele mai fermecătoare. Parfumul Opium, de la Yves Saint Laurent, pe cât de controversat pe atât de apreciat, îmbracă cel mai bine proprietățile scorțișoarei, amestecată cu trandafir, iasomie și vanilie.

Magnolia champaca

parfumuri afrodisiace

Notele dulci ale magnoliei champaca oferă parfumurilor acel touch de lux și de exotism. În J’adore by Dior, radiază magnolia champaca alături de un buchet opulent de alte flori: ylang-ylang, iasomie și trandafir.

Vanilia

Vanilia evocă dulceața deserturilor și este unul dintre cele mai carnale ingrediente din parfumerie. Folosită cu generozitate până la supradoză în Shalimar, dulceața ei cremoasă face din acest parfum una dintre cele senzuale arome din lume. Să porți Shalimar înseamnă să-ți lași simțurile să preia puterea, spunea Jaques Guerlain.

Lavanda

parfumuri afrodisiace

Sinonimă cu prospețimea, lavanda denotă noțiunea de puritate, de șic natural și de curat. Toate aceste caracteristici se regăsesc în Lavender Extreme al lui Tom Ford, o interpretare aproape pură.

Bergamota

Bergamota este un fruct citric de mărimea unei portocale, iar parfumul ei te duce cu gândul la vacanță, la raze de soare, la plajă. Este energia verii într-o sticluță. Bergamotto di Calabria by Acqua Di Parma condensează toate aceste emoții.

Tuberoza

Tuberoza e cea mai carnală floare din parfumerie, cu un miros puternic, fragrant. Cel mai bine regăsim mirosul de tuberoze în Carnal Flower by Frederic Malle, asociat cu notele pure de mosc alb.


Santalul

Santalul este cel mai mistic parfum, prin excelență. Captivant și super șic, îl identificăm în best-sellerul Le Labo: Santal 33, un amestec elegant ce evocă aroma de desert, adoptat de toate new-yorkezele încă de la lansare.

Iasomia

Iasomia, cu declinările ei de miere sau de ceai, este un ingredient iconic în parfumerie. In Jasmin Fauve de la Ex Nihilo, iasomia devine animalică, cu ajutorul mirosului de floare de portocal. Indiscutabil, unul dintre cele mai afrodisiace ingrediente din listă.

Trandafirul

Trandafirul este simbolul delicateții și al feminității și cunoaște multe interpretări. Una dintre cele mai moderne este realizată de Louis Vuitton, în parfumul Rose des Vents, în care fațetele senzuale ale reginei florilor sunt date de trandafirul de mai și de cel turcesc.

Foto: Unsplash

Related Posts

Cât de des ar trebui să folosești măștile faciale pentru o piele sănătoasă

Vrei ca tenul tău să benficieze de toți nutrienții furnizați de produsele de îngrijire folosite regulat? În acest…

Vedete care regretă anumite proceduri estetice și care au renunțat la fillere și la implanturi

E drept, auzim de cele mai multe ori despre proceduri de înfrumusețare cu fillere și cu implanturi cu…

Cum să ai o rutină corectă de îngrijire a părului primăvara?

Îngrijirea părului primăvara este esențială pentru a avea mereu un aspect perfect, cu fiecare ocazie. Schimbarea sezonului, de…

Luxury Is a Beauty Game

Transformă ritualul tău de îngrijire și înfrumusețare într-un răsfăț suprem al simțurilor, cu ajutorul produselor din magazinele Obsentum….

Skinificarea și alte tendințe în îngrijirea părului

După ce, o vreme, saloanele de îngrijire a părului au fost un răsfăț interzis sau limitat, acum revenim…

Selena Gomez doboară recorduri pe Instagram

Selena Gomez (30 de ani) este regina neîncoronată a Instagramului și depășeșete fabulosul număr de 400 de milioane…

Adriana Stara: „Sunt un inovator”

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul…

Imbatabilele 5 tipuri de Vitamina C

Știai că poți avea un ten strălucitor și tânăr pe tot parcursul anului cu ajutorul unui ingredient minune?…

5 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai…

Machiajul vedetelor la Premiile Oscar

Chiar dacă ne dorim să vedem cele mai noi tendințe în machiaj și coafură, alegerile celebrităților pentru covorul…