Monica Cismaru ∙ January 26, 2023 ∙ 5 min read

Să fie vanilia, santalul sau trandafirul?

Care sunt cele mai afrodisiace arome, potrivit specialiștilor? Aceștia au măsurat puterea de seducție a celor mai folosite ingrediente de parfumuri și stabilesc ierarhia aromelor care ne iau mințile cu totul, care accelerează circulația și lasă imaginația să zboare.

Experții de la OnBuy Women’s Perfume au stabilit care sunt cele mai afrodisiace note olfactive, iar prima pe listă poate lua prin surprindere pe toată lumea.

Dovleacul

Primul pe lista, surprinzător, dovleacul, cu accentele sale dulcege care evocă confortul oferit de deserturi, este nota olfactivă favorită a bărbaților. Combinată cu lavanda, poate crește circulația sângelui cu 40%. În parfumul Fabulous Me, de Paco Rabanne, dovleacul se împletește cu santalul și cu vanilia (alte două ingrediente din lista noastră) și rezultă fațete senzuale surprinzătoare.

Scorțișoara

parfumuri afrodisiace

Misterioasă și condimentată, scorțișoara este o caracteristică a parfumurilor orientale, probabil una dintre cele mai fermecătoare. Parfumul Opium, de la Yves Saint Laurent, pe cât de controversat pe atât de apreciat, îmbracă cel mai bine proprietățile scorțișoarei, amestecată cu trandafir, iasomie și vanilie.

Magnolia champaca

parfumuri afrodisiace

Notele dulci ale magnoliei champaca oferă parfumurilor acel touch de lux și de exotism. În J’adore by Dior, radiază magnolia champaca alături de un buchet opulent de alte flori: ylang-ylang, iasomie și trandafir.

Vanilia

Vanilia evocă dulceața deserturilor și este unul dintre cele mai carnale ingrediente din parfumerie. Folosită cu generozitate până la supradoză în Shalimar, dulceața ei cremoasă face din acest parfum una dintre cele senzuale arome din lume. Să porți Shalimar înseamnă să-ți lași simțurile să preia puterea, spunea Jaques Guerlain.

Lavanda

parfumuri afrodisiace

Sinonimă cu prospețimea, lavanda denotă noțiunea de puritate, de șic natural și de curat. Toate aceste caracteristici se regăsesc în Lavender Extreme al lui Tom Ford, o interpretare aproape pură.

Bergamota

Bergamota este un fruct citric de mărimea unei portocale, iar parfumul ei te duce cu gândul la vacanță, la raze de soare, la plajă. Este energia verii într-o sticluță. Bergamotto di Calabria by Acqua Di Parma condensează toate aceste emoții.

Tuberoza

Tuberoza e cea mai carnală floare din parfumerie, cu un miros puternic, fragrant. Cel mai bine regăsim mirosul de tuberoze în Carnal Flower by Frederic Malle, asociat cu notele pure de mosc alb.


Santalul

Santalul este cel mai mistic parfum, prin excelență. Captivant și super șic, îl identificăm în best-sellerul Le Labo: Santal 33, un amestec elegant ce evocă aroma de desert, adoptat de toate new-yorkezele încă de la lansare.

Iasomia

Iasomia, cu declinările ei de miere sau de ceai, este un ingredient iconic în parfumerie. In Jasmin Fauve de la Ex Nihilo, iasomia devine animalică, cu ajutorul mirosului de floare de portocal. Indiscutabil, unul dintre cele mai afrodisiace ingrediente din listă.

Trandafirul

Trandafirul este simbolul delicateții și al feminității și cunoaște multe interpretări. Una dintre cele mai moderne este realizată de Louis Vuitton, în parfumul Rose des Vents, în care fațetele senzuale ale reginei florilor sunt date de trandafirul de mai și de cel turcesc.

Foto: Unsplash

Related Posts

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…

Masajul facial – cea mai bună metodă să încetinești timpul #beauty

Avem 69 de mușchi pe față și pe gât și, se știe deja că, producția de colagen încetinește…

Get the Look: Old Money Hair

Există old money hair? Se pare că da. Am investigat și scris ce înseamnă acest trend, cum îl…