Monica Cismaru ∙ July 2, 2020 ∙ 3 min read

elle macpherson the body

Unul dintre cele mai de succes modele ale anilor ’80-’90, australianca Elle MacPherson, supranumită și The Body datorită formelor ei perfecte, își amintește despre vremurile de început într-ale modellingului, când ținea diete ”demoralizatoare”, dormea puțin și ducea, în general, o viață dezordonată. Acum, fostul model e împăcat cu trecerea timpului și vorbește despre frumusețea vârstei de 56 de ani. 

Elle MacPherson, supermodelul care încă se poate mândri cu un corp perfect la 56 de ani, spune că a descoperit traiul cu adevărat sănătos când s-a apropiat de vârsta de 50 de ani. Dacă până atunci ducea o viață dezordonată, cu diete restrictive, program haotic și alimentație asemenea, modelul spune că și-a dat seama că nu se poate baza la nesfărșit pe genetică pentru o sănătate bună și un aspect armonios și că trebuie să aibă grijă de persoana ei, atât pe interior, cât și la exterior.

elle macpherson the body

Genetica te ajută doar până la un punct. Când atingi vârsta de 50 de ani, îți dai seama că e foarte important să ai grijă de corpul tău, să-ți monitorizezi nivelul de vitalitate pentru a putea face tot ce-ți dorești. Am încercat la viața mea tot felul de diete și de exerciții fizice, dar acum, multe dintre lucrurile pe care le făceam la 30 sau la 40 de ani nu mai funcționează pentru mine. Credeam că e în regulă să dorm doar câte trei ore pe noapte și să supraviețuiesc doar cu cafea.

elle macpherson the body

”În ochii celorlalți, bănuiesc că arătam bine, dar eu nu mă simțeam bine. Era un lucru demoralizator pentru mine, nu aveam vitalitate, nu mă simțeam eu însămi, mă simțeam… cumva ruptă în bucăți. Nu cred că eram foarte atentă cu mine însămi când eram mai tânără, mai ales când venea vorba despre unicitatea mea. Din punct de vedere fizic, aveam umerii lați, eram atletică, aveam o structură care nu prea era la modă în acele vremuri. Mi-au trebuit câțiva ani să-mi accept individualitatea pînă la urmă, să fiu mai permisivă cu mine însămi și să iau în propriile mele mâini afacerile și demersul meu într-ale fitnessului. Și încă lucrez la asta!”, se destăinuie Elle MacPherson în paginile publicației Red Magazine, unde a mai adăugat: ”Trecerea timpului înseamnă că sunt acum mama a doi bărbați adulți și e minunat! Nu sunt îngrijorată de faptul că îmbătrânesc.”

Elle MacPherson, alături de primul ei soț, Arpad Busson 

 

elle macpherson the body

 

Elle MacPherson, alături de fiul ei, Arpad Flynn

 

Elle McPherson are doi fii, Arpad Flynn, de 22 de ani, și Aurelius Cy, de 17 ani, al caror tată este finanțatorul francez Arpad Busson, de care fostul model s-a despărțit în 2005.

În urmă cu doi ani, Elle MacPherson a divorțat și de cel de-al doilea soț, miliardarul Jeffrey Soffer și a fost implicată apoi într-o relație cu un medic controversat, Andrew Wakefield, căruia i s-a retras dreptul de a profesa în sistemul medical.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…