Monica Cismaru ∙ September 29, 2022 ∙ 4 min read

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu.

Alina Vîlcu, arhitect, locuiește într-o casă spațioasă și confortabilă, amplasată într-o zonă limitrofă a Bucureștiului, lângă un lac. Casa se bucură de liniște datorită depărtării de agitația orașului, lucru ce o încântă pe proprietară, care apreciază sentimentul de deconectare pe care îl resimte odată ajunsă acasă, unde o așteaptă mereu cățelul familiei, Muffin, un caniche cafeniu, care ne-a însoțit permanent în vizită.

Alina Vîlcu a dechis pentru prima dată ușa casei sale pentru Storia.ro. Alina locuiește aici de 16 ani, de când s-a mutat dintr-un apartament de la bloc, unde nu beneficia de un lift. Când a venit pe lume fiul ei, a decis că are nevoie de confortul unei case pe pământ pentru formula extinsă. Cel mai mult a fost atrasă prima dată de comunitatea din cartierul în care se află casa, ideală pentru creșterea în siguranță a unui copil, iar apoi de arealul natural în care se află clădirea. ”Cel mai mult mă încântă că, dimineața, când mă trezesc, văd lacul”, spune Alina. Casa a suferit mici modificări când familia s-a mutat aici: spre exemplu, garajul a fost desființat, iar spațiul a fost transformat într-un loc de luat masa, cu ieșire directă spre terasă și curte.

alina vilcu storia

Dispunerea camerelor în casă este una clasică, cu livingul, bucătăria, spațiul de luat masa și o baie la parter, iar la etaj, cu dormitoarele, baia și camera de relaxare a Alinei.

”Spațiul tău trebuie să spună povestea ta, nu o poveste pe care ai văzut-o într-o revistă de amenajări interioare sau la un hotel, în vacanță. Trebuie să fie exact ca o haină care îți vine foarte bine, pentru că e croită pe corpul tău”, își împărtășește Alina Vîlcu filosofia de locuit.

”Sunt genul de persoană care, odată la câteva săptămâni sau luni, face tot felul de schimbări minore în casă. Foarte rar cumpăr obiecte noi și pun în poziții diferite mobilierul și obiectele de decor deja existente, le mut prin casă…”

Alina este și adeptă a principiilor sustenabile de locuit: încearcă să consume cât mai puține ambalaje de plastic, nu face achiziții inutile, refolosește bunurile de care dispune cât mai mult timp și nu și-a montat aparate de aer condiționat în casă, pe care o ventilează natural, cu excepția camerei copilului, care se află la mansardă.

Spațiul preferat din casă al Alinei este camera ei de meditație și de yoga, unde se retrage ori de câte ori simte nevoia și unde își încarcă bateriile. Camera fost ocupată inițial de fiul ei, când acesta era mic, apoi a devenit propriul ei spațiu de relaxare și de regenerare – ”Este o cameră cu o încărcătură emoțională mare pentru mine”, spune Alina.

În ceea ce privește sfaturile de amenajare a unei casei, pentru cei care se pregătesc de asemenea schimbări, Alina Vîlcu recomandă punerea accentului pe felul în care e iluminat un spațiu. În mod natural sau artificial, cu ajutorul draperiilor sau al becurilor cu lumină caldă și al diverselor sisteme mici, amplasate ”strategic”, care pot oferi un plus de farmec, la fel ca și jocul cu decorațiunile.

Intră și tu în lumea Storia.ro  și hai să descoperim împreună noul episod Story of a Home. 

Vezi și casele celorlalte vedete pe care le-am vizitat: le găsești aici.

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…