Monica Cismaru ∙ September 29, 2022 ∙ 4 min read

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu.

Alina Vîlcu, arhitect, locuiește într-o casă spațioasă și confortabilă, amplasată într-o zonă limitrofă a Bucureștiului, lângă un lac. Casa se bucură de liniște datorită depărtării de agitația orașului, lucru ce o încântă pe proprietară, care apreciază sentimentul de deconectare pe care îl resimte odată ajunsă acasă, unde o așteaptă mereu cățelul familiei, Muffin, un caniche cafeniu, care ne-a însoțit permanent în vizită.

Alina Vîlcu a dechis pentru prima dată ușa casei sale pentru Storia.ro. Alina locuiește aici de 16 ani, de când s-a mutat dintr-un apartament de la bloc, unde nu beneficia de un lift. Când a venit pe lume fiul ei, a decis că are nevoie de confortul unei case pe pământ pentru formula extinsă. Cel mai mult a fost atrasă prima dată de comunitatea din cartierul în care se află casa, ideală pentru creșterea în siguranță a unui copil, iar apoi de arealul natural în care se află clădirea. ”Cel mai mult mă încântă că, dimineața, când mă trezesc, văd lacul”, spune Alina. Casa a suferit mici modificări când familia s-a mutat aici: spre exemplu, garajul a fost desființat, iar spațiul a fost transformat într-un loc de luat masa, cu ieșire directă spre terasă și curte.

alina vilcu storia

Dispunerea camerelor în casă este una clasică, cu livingul, bucătăria, spațiul de luat masa și o baie la parter, iar la etaj, cu dormitoarele, baia și camera de relaxare a Alinei.

”Spațiul tău trebuie să spună povestea ta, nu o poveste pe care ai văzut-o într-o revistă de amenajări interioare sau la un hotel, în vacanță. Trebuie să fie exact ca o haină care îți vine foarte bine, pentru că e croită pe corpul tău”, își împărtășește Alina Vîlcu filosofia de locuit.

”Sunt genul de persoană care, odată la câteva săptămâni sau luni, face tot felul de schimbări minore în casă. Foarte rar cumpăr obiecte noi și pun în poziții diferite mobilierul și obiectele de decor deja existente, le mut prin casă…”

Alina este și adeptă a principiilor sustenabile de locuit: încearcă să consume cât mai puține ambalaje de plastic, nu face achiziții inutile, refolosește bunurile de care dispune cât mai mult timp și nu și-a montat aparate de aer condiționat în casă, pe care o ventilează natural, cu excepția camerei copilului, care se află la mansardă.

Spațiul preferat din casă al Alinei este camera ei de meditație și de yoga, unde se retrage ori de câte ori simte nevoia și unde își încarcă bateriile. Camera fost ocupată inițial de fiul ei, când acesta era mic, apoi a devenit propriul ei spațiu de relaxare și de regenerare – ”Este o cameră cu o încărcătură emoțională mare pentru mine”, spune Alina.

În ceea ce privește sfaturile de amenajare a unei casei, pentru cei care se pregătesc de asemenea schimbări, Alina Vîlcu recomandă punerea accentului pe felul în care e iluminat un spațiu. În mod natural sau artificial, cu ajutorul draperiilor sau al becurilor cu lumină caldă și al diverselor sisteme mici, amplasate ”strategic”, care pot oferi un plus de farmec, la fel ca și jocul cu decorațiunile.

Intră și tu în lumea Storia.ro  și hai să descoperim împreună noul episod Story of a Home. 

Vezi și casele celorlalte vedete pe care le-am vizitat: le găsești aici.

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…