Alina Burlacu ∙ November 17, 2023 ∙ 5 min read

Nuanțele de roșu ale coafurii au devenit și mai populare în acest an și par să fie vedeta sezonului rece, în materie de culoare.

Adăugate colecțiilor pregătite cu mult timp în avans și la limita îndelungatei perioade de stat în casă, nuanțele îndrăznețe erau următorul pas logic în completarea look-ului de toamnă.

The Blonds și Victoria Tomas, toamnă 2023

De la nuanțele de scorțișoară, la nuanțele de căpșune sau cireașă coaptă, roșul nu mai este exclusiv destinat podoabei capilare feminine, ci devine o nuanță incluzivă, pentru orice gen, așa cum am descoperit în show-ul Hed Mayner.

Hed Mayner, toamnă 2023

Cum să îți protejezi părul de deteriorarea creată de decolorare?

Dacă îți dorești o nuanță de roșu mult mai deschisă decât nuanța ta naturală sau dacă vrei o culoare ca la salon, atunci va trebui să treci printr-un proces de decolorare.

Vivienne Westwood și Gucci, toamnă 2023

Pregătește-te pentru o astfel de procedură și cu aceste sfaturi pe care să le urmezi înaintea programării la salon. Întrebă stilistul de primerul care îți va proteja pielea capului.

Scalpul sensibil se poate irita din cauza decolorării la rădăcină; prin urmare, dacă urmează să treci printr-o astfel de procedură, roagă stilistul să îți aplice mai întâi pe scalp un strat protector de primer pentru protecția scalpului. Există produse ca Marula Oil care îngrijesc pielea în mod delicat fără să influențeze formula de culoare.

După decolorare, nu uita că îngrijirea părului este la fel de importantă.

Folosește șampoane blânde.

Cele mai bune produse pentru un păr degradat de la deteriorarea creată de decolorare sau vopsit sunt cele care combină hrănirea părului și menținerea culorii, adică cele de tip Color Protection Shampoo.

Folosește întotdeauna un conditioner.

„Nu o să vrei să speli un păr deteriorat fără să aplici un conditioner. Nu doar că îți va hidrata podoaba capilară, dar îți va și descurca părul și îl va face mai ușor de manevrat.”, recomandă Ionela Chiriac, stilist Wella Professionals.

Givenchy și Paul Costelloe, toamnă 2023

Aplică frecvent masca de păr.

Măștile săptămânale sunt esențiale în refacerea părului degradat; prin urmare, asigură-te că folosești una bogată în ingrediente reparatoare, cu aminoacizi. După ce îți șamponezi părul, elimină delicat excesul de apă pentru a nu diminua efectul măștii sau al conditionerului. Folosește un prosop din bumbac. Acest lucru va ajuta masca sau conditionerul să pătrundă mai ușor în păr, prin urmare, vei beneficia de și mai mulți nutrienți. Clătește după 10 minute.

Folosește un conditioner leave-in.

„Când părul a fost degradat prin decolorare, are tendința să devină foarte poros, ceea ce înseamnă că hidratarea pe care o aplici scapă ușor prin golurile și găurile din firul de păr. Din acest motiv, pentru a menține hidratarea, îți recomandăm să folosești un conditioner leave-in care să permită ingredientelor hrănitoare să aibă un efect prelungit. Aplică produsele de la jumătatea părului până la vârfuri pentru o hidratare îndelungată.”, adaugă stilistul Wella Professionals.

Descurcă părul cu grijă.

Părul tău este mai dispus la rupere când este ud. Începe perierea prin descurcarea vârfurilor, apoi urcă mai sus pe lungimi, spre rădăcină.

Protejează părul de căldură.

Orice tip de păr necesită protecție când vine vorba de căldură, fie că vorbim de cea solară sau de cea generată de foehn.

Poartă doar elastice moi de păr.

Părul deteriorat trebuie purtat cât mai lejer posibil. Însă, atunci când ai nevoie să îl prinzi, optează pentru elastice mătăsoase, care să nu rupă sau să îl agreseze în vreun fel. Totodată ar trebui să optezi pentru coafuri care vor dăuna mai puțin scalpului precum coada de cal sau cocul chignon.

Ce zici de asta? Dacă schimbarea culorii părului nu este pentru tine și nu iei în calcul nici măcar un șampon sau un spray nuanțator, ce zici de un detaliu cu adevărat extravagant, precum genele roșii, ca în show-ul Undercover?

Undercover, fall 2023

Foto: Hepta

Related Posts

Cele mai frumoase insule în care nu e permis accesul mașinilor

Probabil că te întrebi cum te poți deplasa într-un loc în care nu e permis accesul mașinilor, iar…

ANUL NOU CARE N-A FOST, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mureșanu, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția

ANUL NOU CARE N-A FOST/ THE NEW YEAR THAT NEVER CAME, primul lungmetraj de ficțiune scris și regizat…

Vara Copiilor Fericiți la FC Nana Juniors – Tabăra Urbană 2024

În această vară, Asociația Sportivă FC Nana Juniors își deschide porțile pentru o experiență de neuitat dedicată celor…

Lungmetrajul EXT. MAȘINĂ. NOAPTE, regizat de Andrei Crețulescu, proiecție specială în avanpremieră mondială la TIFF

Regizorul Andrei Crețulescu și actorii Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu revin la Cluj cu…

VACANȚĂ WELLNESS la Alma Health & Spa Retreat

Ce zici de o vacanță wellness, chiar aici, în România? Avem mai multe argumente: un sejur wellness &…

Horoscopul lunii iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul lunii iunie 2024. Iată ce le așteaptă pe zodii în prima luna…

Ce filme și seriale vedem în iunie pe platformele de streaming

Seriale noi din serialele tale preferate, povești intrigante, miniserii biografice: iată titlurile de neratat în luna iunie.  House…

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Primul concurs de frumusețe dedicat femeilor generate de inteligența artificială

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI-…