Alina Burlacu ∙ June 7, 2024 ∙ 5 min read

Ce zici de o vacanță wellness, chiar aici, în România? Avem mai multe argumente: un sejur wellness & Spa ajută la reducerea stresului și prevenirea diferitelor afecțiuni generate de acesta, susține terapia somnului, determină detensionarea musculară, redă fermitatea și strălucirea pielii.

La Alma Health & Spa Retreat, apa hipersalină și nămolul sapropelic din Lacul Sărat de lângă Brăila sunt folosite în terapii ce mențin frumusețea și strălucirea pielii, alături de altă resursă naturală valoroasă, algele marine culese manual.

Beneficiile apei sărate și ale nămolului pentru frumusețea pielii

Ne-am obișnuit să considerăm terapiile Spa un răsfăț, însă dincolo de asta avem beneficii pentru sănătatea fizică, emoțională și mentală, dar și pentru frumusețe. Nămolul sapropelic este cunoscut din Antichitate, atât ca terapie împotriva unor afecțiuni ale pielii și articulațiilor, cât și ca adjuvant pentru frumusețe, fiind folosit chiar de regina Cleopatra.

Există și la noi în țară lacuri terapeutice cu nămol sapropelic de bună calitate, cum ar fi Lacul Sărat de lângă Brăila. Aici salinitatea apei și calitatea nămolului au fost testate și certificate încă din 1890 de Laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris, care a înregistrat că „gradul de concentrațiune a apei variază între 26-45%, întrecând pe a tuturor celor alte ape minerale din lacuri analoage din Europa”.

Apa salină a Lacului Sărat are un conținut bogat în săruri minerale (sodiu, calciu, iod, magneziu și potasiu) cu proprietăți benefice pentru piele.

Apa sărată ajută la curățarea pielii, la hidratare și la catifelare.

Amestecurile exfoliante de la Alma Health & Spa folosesc săruri minerale și uleiuri naturale pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a stimula detoxifierea și regenerarea celulară. Despre nămolul sapropelic din Lacul Sărat se spune că este „elixirul negru al sănătății” datorită conținutului ridicat de substanțe organice, folosite cu succes în terapiile pentru ameliorarea afecțiunilor reumatismale.

Dar nămolul sapropelic este și un excelent produs cosmetic natural, folosit pentru masaje, împachetări și oncțiuni. Substanțele organice care compun nămolul din Lacul Sărat au nutrienți esențiali pentru hrănirea și revitalizarea pielii, contribuind la hidratare. Pielea devine mai hidratată și mai catifelată.

Oncțiunile cu nămol și masajele ușoare îmbunătățesc circulația sângelui, aduc oxigen și nutrienți către celulele pielii și susțin procesul de regenerare. Nămolul absoarbe toxinele și impuritățile din piele, contribuind la detoxifierea și purificarea acesteia și la reducerea stresului.

Hidroterapii spa cu apă sărată și nămol

La Alma Health & Spa Retreat ai access la facilitățile wellness din hotel, inclusiv la piscina interioară cu apă sărată captată din Lacul Sărat și încălzită la 32 de grade. Aici poți participa la ședințe terapeutice de aqua gym, de 20 de minute, sub îndrumarea unui kinetoterapeut. În centrul balneo & Spa ultramodern, vei găsi cabinete individuale de hidroterapie, pentru băi de nămol, băi de plante cu apă sărată, căzi cu hidromasaj și cromoterapie, duș Vichy, duș subacval, cabinete pentru împachetări și masaje cu nămol pe patul Dry Floating. Pe perioada verii ai acces și la piscina exterioară cu apă sărată, dar și direct la Lacul Sărat pentru oncțiuni cu nămol, care, sub acțiunea directă a soarelui, potențează efectele benefice pentru piele ale nămolului sapropelic, activând circulația sângelui.

Împachetarea cu nămol pe patul de relaxare

Dry Floating este o terapie semnătură a resortului, ce reunește beneficiile vindecătoare ale nămolului cu relaxarea profundă. Doar 20 de minute de plutire pe patul Dry Floating echivalează cu două ore de somn. Prin aplicarea unui strat încălzit de nămol pe întreg corpul sau pe zone selectate, se activează circulația sanguină, se ameliorează durerile, se relaxează musculatura, se hidratează și se remineralizează pielea. Combinația benefică dintre proprietățile nămolului cald și masajul terapeutic detoxifiază pielea, topește contracturile musculare, hidratează, catifelează și dă strălucire pielii.

Terapii spa premium cu alge marine culese manual

Pentru a completa meniul Spa al terapiilor naturiste, terapeuții folosesc, în premieră pentru România, cosmeticele VOYA – prima gamă certificată de îngrijire a pielii, pe bază de alge marine organice, din lume. Algele marine îmbunătățesc semnificativ producția de colagen de tip 1 în piele, cel mai important tip de colagen din corpul uman, dar și cel al cărui procent scade odată cu înaintarea în vârstă cu până la 80%. Aceste alge hidratează pielea cu până la 700%, sunt excelente antioxidante, protejează tenul și pielea împotriva mediului poluant, au un puternic efect anti-îmbătrânire și îmbunătățesc circulația sangvină. Un exemplu de terapie pe care o vei găsi doar la Alma Health & Spa Retreat este VOYA Restorative Facial Anti-ageing, potrivită pentru toate tipurile de ten. Tratamentul este conceput folosind cele mai bune ingrediente organice VOYA combinate cu complexe de alge antioxidante și un amestec puternic regenerant de uleiuri esențiale, ajutând la stimularea producției de colagen și la reducerea aspectului liniilor fine și profunde.

Află mai multe despre pachetele spa & balneo de la Alma Health & Spa Retreat pe www.almaretreat.ro.

Foto: arhiva Alma Health & Spa Retreat.

Related Posts

ANUL NOU CARE N-A FOST, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mureșanu, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția

ANUL NOU CARE N-A FOST/ THE NEW YEAR THAT NEVER CAME, primul lungmetraj de ficțiune scris și regizat…

Vara Copiilor Fericiți la FC Nana Juniors – Tabăra Urbană 2024

În această vară, Asociația Sportivă FC Nana Juniors își deschide porțile pentru o experiență de neuitat dedicată celor…

Lungmetrajul EXT. MAȘINĂ. NOAPTE, regizat de Andrei Crețulescu, proiecție specială în avanpremieră mondială la TIFF

Regizorul Andrei Crețulescu și actorii Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu revin la Cluj cu…

Horoscopul lunii iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul lunii iunie 2024. Iată ce le așteaptă pe zodii în prima luna…

Ce filme și seriale vedem în iunie pe platformele de streaming

Seriale noi din serialele tale preferate, povești intrigante, miniserii biografice: iată titlurile de neratat în luna iunie.  House…

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Primul concurs de frumusețe dedicat femeilor generate de inteligența artificială

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI-…

Fundația Renașterea a dat START înscrierilor la cursa caritabilă – Race for the Cure Romania – ediția a 10-a, din 8 iunie

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie ediția aniversară a 10-a a Race for the Cure Romania- Cursa de…

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…