A List Magazine ∙ June 13, 2024 ∙ 3 min read

Regizorul Andrei Crețulescu și actorii Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu revin la Cluj cu un nou film: EXT. MAȘINĂ. NOAPTE, proiectat în cadrul Zilelor Filmului Românesc, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Avanpremiera de la TIFF 2024 va avea loc vineri, 21 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 18:00. Filmul se va relua sâmbătă, 22 iunie, la Cinema Victoria, de la 17:30.

Ambele proiecții vor avea loc în prezența actorilor și a echipei și vor fi urmate de sesiuni Q&A.
Biletele sunt deja disponibile online.

EXT. MAȘINĂ. NOAPTE

Un thriller sîngeros (un soi de Cireșarii în Zona Crepusculară) se transformă în propriul său „making of”, unul teribil de vorbit – o conversație despre film, despre frică, despre ficțiune. Genul de film pe care, dacă știi despre ce e vorba, n-are niciun rost să-l mai vezi. Titlul e un nonsens căutat – mai potrivit ar fi fost Secvențe, dar era deja luat.

„EXT. MAȘINĂ. NOAPTE are puține minute (73) și multe personaje (12, mai precis). Este construit din scene foarte lungi, filmate în stiluri și formate diferite, și montate în ordine non-cronologică. Howard Hawks zicea odinioară că un film reușit are nevoie de trei scene bune și de niciuna proastă. EXT. MAȘINĂ. NOAPTE are trei cu totul – deci, da.”, spune regizorul Andrei Crețulescu.

EXT. MAȘINĂ. NOAPTE

Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, decorurile și costumele de Mălina Ionescu. Inginer de sunet este Alexandru Dragomir, iar Marius Leftărache semnează sound design-ul. Codruța Crețulescu, Vlad Rădulescu și Claudiu Mitcu sunt producători.

Andrei Crețulescu a debutat în regie cu scurtmetrajul BAD PENNY, urmat de KOWALSKI și de RAMONA (premiul Canal+ la Semaine de la Critique, Cannes 2015). Lungmetrajul său de debut, CHARLESTON (2017), a avut premiera mondială în Competiția de la Locarno, a fost prezentat în peste 30 de festivaluri internaționale și a fost un succes de public pe ecranele din România.

O coproducție Kinosseur, Avanpost Media, Wearebasca, lungmetrajul EXT. MAȘINĂ. NOAPTE va fi distribuit în cinematografele din România în această toamnă.

EXT. MAȘINĂ NOAPTE a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, cu contribuția Procter&Gamble, Flanco, EssenceMediacom România, Conversion Marketing.

Vă invităm să urmăriți și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/extcarnight

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai mare eveniment cinematografic din România. Ediția 23 se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 14 – 24 iunie 2024.

Related Posts

ANUL NOU CARE N-A FOST, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mureșanu, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția

ANUL NOU CARE N-A FOST/ THE NEW YEAR THAT NEVER CAME, primul lungmetraj de ficțiune scris și regizat…

Vara Copiilor Fericiți la FC Nana Juniors – Tabăra Urbană 2024

În această vară, Asociația Sportivă FC Nana Juniors își deschide porțile pentru o experiență de neuitat dedicată celor…

VACANȚĂ WELLNESS la Alma Health & Spa Retreat

Ce zici de o vacanță wellness, chiar aici, în România? Avem mai multe argumente: un sejur wellness &…

Horoscopul lunii iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul lunii iunie 2024. Iată ce le așteaptă pe zodii în prima luna…

Ce filme și seriale vedem în iunie pe platformele de streaming

Seriale noi din serialele tale preferate, povești intrigante, miniserii biografice: iată titlurile de neratat în luna iunie.  House…

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi în mai pe platformele de streaming

Un nou sezon Bridgerton, o dramă romantică despre o iubire complicată și multe alte povești de neratat: iată…

6 parfumuri care conțin feromoni și care cresc gradul de atractivitate

Feromonii sunt substanțe secretate prin care se transmit mesaje subtile de atracție. Parfumurile cu feromoni intrigă și îi…

Primul concurs de frumusețe dedicat femeilor generate de inteligența artificială

Recent, a fost anunțată desfășurarea primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială (AI-…

Fundația Renașterea a dat START înscrierilor la cursa caritabilă – Race for the Cure Romania – ediția a 10-a, din 8 iunie

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie ediția aniversară a 10-a a Race for the Cure Romania- Cursa de…

Imagini în premieră din sezonul 3 Bridgerton

Așteptarea aproape că a luat sfârșit pentru fanii serialului Bridgerton, care se vor bucura în curând de cel…