Monica Cismaru ∙ August 10, 2023 ∙ 4 min read

Un nou vlăstar de celebrități își face loc încet și sigur pe firmament. Este vorba de West Duchovny, fiica celebrilor actori David Duchovny (X Files, Californication) și Téa Leoni (The Naked Truth, Madam Secretary, Spanglish etc).

West Duchovny are 24 de ani și își face debutul în forță, într-o nouă producție Netflix, intitulată ”Painkiller”. West urmează modelul altor fiice de celebrități care calcă pe urmele părinților – amintim doar de Lily Rose Depp (The Idol), Deva Cassel (”Il Gattopardo” – fiica Moncăi Bellucci și a lui Vicent Cassel) sau Eve Hewson (Behind Her Eyes – fiica lui Bono-U2) – toate s-au lansat în industria cinematografică și în cea modei, cu un succes răsunător.

West Duchovny

West Duchovny povestește într-un interviu cât de neîncrezătoare a fost în forțele proprii încă de la început, de când a aflat că va da audiție pentru rolul din ”Painkiller”. ”Am plâns la audiția pentru rolul Shannon. Mi-am dat seama că e rolul perfect pentru mine și că nu mai simțisem niciodată așa ceva față de un personaj; m-am temut că n-o să iau audiția. Da, cam așa funcționează creierul meu”, povestește West.

Serialul ”Painkiller”, lansat de Netflix pe 10 august, spune povestea crizei opioidelor OxyContin pe teritoriul Statele Unite – medicament care a generat o criză pe piața farma, după ce s-a dovedit că acționa ca un drog și amenința sănătatea și viața celor care îl luau și a scos la iveală conflictul dintre bani, interese ascunse și bunăstera cetățenilor.

Serialul este inspirat de articolul publicat de New York Times despre subiect – ”The Family That Built an Empire of Pain”, scris de Patrick Radden Keefe și de cartea lui Barry Meier- “Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic” ; ambii autori au fost angajați pe post de consultanți pentru producție.

În serial mai joacă Matthew Broderick, în rolul lui Arthur Sackler, psihiatrul din New York de la care pornește tot dezastrul OxyContin și Uzo Aduba, în rolul de procuror care investighează criza opioidelor. West Duchovny o va interpreta pe Shannon, o tânără care își caută un loc de muncă și care devine reprezentant de vânzări pentru noul medicament OxyContin, pe care șefii ei îl propovăduiau ca fiind noul leac-minune.

”Cred că ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la acest personaj e faptul că parcursul ei seamănă cu al meu. Shannon e nou-venită în domeniul farmaceutic, iar eu intru în primul meu proiect de o asemenea anvergură. Ne leagă acel sindrom al impostorului și teama de nou, dar și dorința de a reuși, de a da tot ceea ce ai mai bun în tine”, spune West Duchovny.

David Duchovny și Tea Leoni, părinții lui West Duchovny

West Duchovny a crescut alături de familia ei în California până la vârsta de 10 ani, când s-au mutat cu toții la New York. ”Mutarea m-a supărat foarte tare atunci, acum le sunt recunoscătoare părinților mei pentru această schimbare.” În ciuda faptului că are doi părinți celebri, West a crescut cu gândul ca nu va putea să calce pe urmele lor.

”Aproape că nici nu mi-a păsat de o carieră în showbiz. Era vorba de domeniul în care lucrau părinții mei. Lumea mă întreba des despre intențiile mele, dar eu nu înțelegeam curiozitatea lor, nu era aceea viața pe care mi-o doream”.

Fiica cuplului Duchovny-Leoni a urmat la colegiu studii de medicină și era pregătită să urmeze o carieră în domeniu, dar, odată intrată în primul an de facultate, a decis să joace doar de amuzament. Atunci și-a dat seama că nu mai simțise acel sentiment pe care îl trăia pe scenă. ”Niciodată nu mi-a plăcut ceva mai mult, oricât m-am împotrivit. Simțeam că mă forțez să-mi placă școala, dar actoria a fost cu adevărat acel lucru care mi-a trezit interesul și dorința de a urma această cale”, își amintește West Duchovny.

”Painkiller” va avea șase episoade și va fi regizat de Pete Berg.

Foto: Netflix, Hepta

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…