Monica Cismaru ∙ May 8, 2023 ∙ 3 min read

Deva Cassel (18 ani), fiica actorilor Monica Belluci și Vincent Cassel, calcă pe urmele părinților ei și se lansează în lumea filmului, după o carieră de succes ca model.

Deva Cassel a fost aleasă să joace în serialul Netflix, ”Ghepardul” (”Il Gattopardo”), inspirat din cartea omonimă a lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, publicată în 1958. Cartea stat deja la baza filmului de lungmetraj omonim, regizat în urmă cu 60 de ani de Luchino Visconti, în care au jucat Claudia Cardinale, Burt Lancaster, Alain Delon sau Terence Hill.

Deva Cassel, Claudia Cardinale

În noua distribuție, alături de Deva Cassel, vor mai apărea actorii Kim Rossi Stuart, Saul Nanni sau Benedetta Porcaroli.

Serialul ”Ghepardul” va beneficia de trei regizori: Thomas Otto Shankland, Giuseppe Capotondi și Laura Luchetti, iar intriga va rămâne fidelă cărții și va prezenta povestea Prințului Fabrizio, un fin observator al aristocrației și al burgheziei aflate în ascensiune în secolul al 19-lea.

ghepardul
Alain Delon și Claudia Cardinale, în Ghepardul (1963)

Pe fundalul expediției celor O Mie – o campanie militară condusă de generalul revoluționar Giuseppe Garibaldi în 1860 și în urma declinului dinastiei de Bourbon, Sicilia, care urma să fie anexată Regatului Sardiniei, se va confrunta cu o nouă structură socială și culturală. În această fază tranzițională, manifestul emis de Tancredi rezonează cu Prințul Fabrizio de Salina: ”Dacă vrem să nu se schimbe nimic, atunci totul trebuie să se schimbe”.

Odată cu această nouă producție realizată de Netflix, una dintre cele mai importante cărți ale secolului 20 revine în atenție și prezintă o poveste epică și o saga intimă, plasate în opulenta și frumoasa Sicilie din a doua jumătate a secolului al 19-lea, în plaate baroce și pe fundalul unor peisaje idilice.

deva cassel
Deva Cassel

Noua echipă care face parte din proiectul ”Ghepardul”, de la regizori, la actori etc are de onorat o moștenire importantă lăsată de Luchino Visconti: Kim Rossi Stuart va prelua rolul lui Don Fabrizio Corbera, Prinț de Salina (interpretat de Burt Lancaster inițial), Saul Nanni va fi șarmantul Tancredi (Alain Delon), Deva Cassel va fi Angelica (rol interpretat inițial de Claudia Cardinale), iar Benedetta Porcaroli va fi Concetta.

Serialul ”Ghepardul” va avea șase episoade care vor fi filmate, bineînțeles, în Sicilia – mai Exact în Trapani, iar producătorii vor să respecte în amănunt plasarea istorică a acțiunii și firul poveștii din carte și au angajat în acest sens consultanți pe teme religioase, istorice și literari, cinci costumieri vor recrea costumele originale, iar echipa numără în total 250 de oameni.

Foto: Hepta

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…