Monica Cismaru ∙ May 8, 2023 ∙ 3 min read

Deva Cassel (18 ani), fiica actorilor Monica Belluci și Vincent Cassel, calcă pe urmele părinților ei și se lansează în lumea filmului, după o carieră de succes ca model.

Deva Cassel a fost aleasă să joace în serialul Netflix, ”Ghepardul” (”Il Gattopardo”), inspirat din cartea omonimă a lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, publicată în 1958. Cartea stat deja la baza filmului de lungmetraj omonim, regizat în urmă cu 60 de ani de Luchino Visconti, în care au jucat Claudia Cardinale, Burt Lancaster, Alain Delon sau Terence Hill.

Deva Cassel, Claudia Cardinale

În noua distribuție, alături de Deva Cassel, vor mai apărea actorii Kim Rossi Stuart, Saul Nanni sau Benedetta Porcaroli.

Serialul ”Ghepardul” va beneficia de trei regizori: Thomas Otto Shankland, Giuseppe Capotondi și Laura Luchetti, iar intriga va rămâne fidelă cărții și va prezenta povestea Prințului Fabrizio, un fin observator al aristocrației și al burgheziei aflate în ascensiune în secolul al 19-lea.

ghepardul
Alain Delon și Claudia Cardinale, în Ghepardul (1963)

Pe fundalul expediției celor O Mie – o campanie militară condusă de generalul revoluționar Giuseppe Garibaldi în 1860 și în urma declinului dinastiei de Bourbon, Sicilia, care urma să fie anexată Regatului Sardiniei, se va confrunta cu o nouă structură socială și culturală. În această fază tranzițională, manifestul emis de Tancredi rezonează cu Prințul Fabrizio de Salina: ”Dacă vrem să nu se schimbe nimic, atunci totul trebuie să se schimbe”.

Odată cu această nouă producție realizată de Netflix, una dintre cele mai importante cărți ale secolului 20 revine în atenție și prezintă o poveste epică și o saga intimă, plasate în opulenta și frumoasa Sicilie din a doua jumătate a secolului al 19-lea, în plaate baroce și pe fundalul unor peisaje idilice.

deva cassel
Deva Cassel

Noua echipă care face parte din proiectul ”Ghepardul”, de la regizori, la actori etc are de onorat o moștenire importantă lăsată de Luchino Visconti: Kim Rossi Stuart va prelua rolul lui Don Fabrizio Corbera, Prinț de Salina (interpretat de Burt Lancaster inițial), Saul Nanni va fi șarmantul Tancredi (Alain Delon), Deva Cassel va fi Angelica (rol interpretat inițial de Claudia Cardinale), iar Benedetta Porcaroli va fi Concetta.

Serialul ”Ghepardul” va avea șase episoade care vor fi filmate, bineînțeles, în Sicilia – mai Exact în Trapani, iar producătorii vor să respecte în amănunt plasarea istorică a acțiunii și firul poveștii din carte și au angajat în acest sens consultanți pe teme religioase, istorice și literari, cinci costumieri vor recrea costumele originale, iar echipa numără în total 250 de oameni.

Foto: Hepta

Related Posts

Milla Jovovich a dat școala copiilor pe Veneția

Celebrul model și actriță Milla Jovovich a înlocuit prima zi de școală a copiilor cu o vacanță la…

Filme și seriale noi de neratat în octombrie pe platformele de streaming

Un documentar despre David Beckham, sezoane noi din serialele tale preferate și multe alte titluri numai bune de…

Filmul lui Beyoncé: 6-7 milioane de dolari, doar în prima zi de presales

Filmul turneului Renaissance, susținut de Beyoncé, are deja estimări pentru presales care depășesc 6 milioane de dolari. Iar…

Dramatica poveste de viață a lui Michele Morrone, vedeta din 365 Days

Michele Morrone, actorul care a frânt inimile celor care au urmărit drama erotică 365 Days de pe Netflix,…

Doctorul din Social Media

La 36 de ani, Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist român din social media. Clipurile video…

Actrița Anya Taylor-Joy, mireasă la Veneția

Actrița Anya Taylor-Joy (27 de ani) s-a căsătorit zilele acestea la Veneția cu logodnicul ei, muzicianul Malcolm MacRae…

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…