Monica Cismaru ∙ March 28, 2022 ∙ 3 min read
Brandul ucrainean Milla Nova, specializat în crearea de rochii de mireasă, s-a reprofilat de la începerea războiului pe realizarea de uniforme destinate luptătorilor ucraineni.

Ulyana Kyrychuk, CEO-ul brandului ucrainean Milla Nova, cunoscut până de curând datorită creațiilor sale spectaculoase în materie de rochii de mireasă, a luat decizia de a-și reprofila activitatea companiei și a trecut la realizarea de uniforme militare și la echipament medical, scrie Vogue.com.

Imediat ce Rusia a atacat Ucraina, pe 24 februarie, Ulyana Kyrychuk, CEO Milla Nova, a pus în aplicare planul de continuitate al businessului și a relocat 70 de membri din echipa sa, alături de familii și de copii, în Varșovia, Polonia, de unde să deruleze actvitatea companiei. Restul de 400 de angajați lucrează de zor în atelierele din orașul Liov, de la granița de vest a Ucrainei cu Polonia, sub amenințarea bombelor și sub zgomotul a patru-cinci raiduri antiaeriene zilnic. Angajații au trecut de la munca pe țesăturile delicate și accesoriile prețioase la materiale din fleece și stofe camuflaj, din care realizează echipament de armată și medical, destinat soldaților care luptă împotriva rușilor.

Până să înceapă războiul, brandul Milla Nova crea rochii de mireasă care se vindeau în întreaga lume – din Marea Britanie și până în SUA și din Franța până în Italia sau Australia.

milla nova

”Nu știu să folosesc o armă și nu pot oferi ajutor medical așa ca am continuat să fac haine”, spune Ulyana Kyrychuk.

Încă din prima zi de război, obiectivul CO-ului a fost să mute operațiunile afacerii cu rochii de mireasă în Polonia, iar restul să rămână în Liov și să producă echipament pentru soldați.

De asemenea, pe lângă rochiile de mireasă create în Polonia, croitoresele cos, de asemenea, și rochii în galben și albastru, culorile drapelului ucrainean, pentru a le trimite influencerilor, în vederea amplificării impactului pe social media al susținerii țării.

milla nova
Milla Nova

Angajaților care au ales să rămână în Liov, oraș al cărui aeroport, al doilea ca mărime din Ucraina, a fost distrus pe 18 martie – CEO-ul încearcă să le asigure pe cât posibil protecție și acces la infrastructură. ”Ne asigurăm că angajații noștri sunt pregătiți pentru orice, au instrucțiuni clare”, explică Ulyana Kyrychuk. ”Avem sisteme de alarmă, chat intern și zone de siguranță în fabrică”. Brandul își folosește propriile resurse financiare pentru a realiza echipamentul destinat armatei, dar și pentru a-și recupera angajații care locuiau în afara Liovului, relocându-i aici.

Brandul Milla Nova va continua să asigure echipament pentru trupele ucrainene cât timp va fi posibil, iar CEO-ul își păstrează seranța că va putea să creeze din nou rochii de mireasă. ”Sperăm ca donațiile noastre către armată să se transforme în curând în donații către reconstrucția țării”, spune Kyrychuk.

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…