Monica Cismaru ∙ January 25, 2022 ∙ 2 min read

Thierry Mugler, creatorul de modă francez care a redefinit moda, a decedat la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, anunță reprezentanții săi. Printre vedetele care i-au purtat adesea creațiile se numără Sharon Stone, David Bowie, Lady Gaga, Rihanna, Naomi Campbell sau Beyonce.

thierry mugler

Designerul s-a stins duminică, 23 ianuarie, iar anunțul a fost postat pe contul de Instagram al casei sale de modă, fără alte amănunte despre nefericitul eveniment. ”Anunțăm cu părere de rău trecerea în neființă a lui Manfred Thierry Mugler, în data de 23 ianuarie 2022. Odinească-se în pace”.

Thierry Mugler s-a născut în 1948 în Strasbourg, Franța, și a activat mai întâi ca balerin, acrobat și model și chiar a făcut parte din trupa Ballet du Rhin. Acesta s-a reorientat apoi către modă și și-a deschis propriul său atelier în anii  ’70, la Paris. Acesta a cunoscut o ascensiune rapidă în lumea modei datorită talentului său artistic ieșit din comun și a devenit cunoscut datorită croielilor sale teatrale, care subliniau silueta feminină, inspirate din moda anilor  ’40- ’50.

thierry mugler

”Nu știam sigur ce voiam să fac, dar lucrurile au luat amploare în ceea ce mă privește imediat ce am creat primele schițe”, a povestit designerul într-un interviu despre începuturile sale în modă.

thierry mugler

Mai apoi, Mugler a devenit un nume și în industria parfumurilor, după ce brandul său a fost asimilat în 1997 de Clarins, alături de care a lansat parfumurile Angel și Aline, primul fiind unul dintre cele mai populare din lume chiar și la ora actuală.

Designerul se retrăse din prima linie a fashion-ului la începutul anilor 2000 și n-a mai lansat colecții de modă; acesta a preferat să se concentreze pe colaborarea directă cu cele mai mari vedete, cărora le crea ținute de scenă, cum a fost și cazul lui Lady Gaga sau Beyonce, cu care a colaborat ca și fashion-advisor pentru turneul ei din 2010,  I Am… Sasha Fierce.

Agentul de presă al lui Thierry Mugler a mai declarat că designerul avea în plan să anunțe săptămâna aceasta o nouă colaborare de marcă.

Foto: Hepta

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …