Thierry Mugler, creatorul de modă francez care a redefinit moda, a decedat la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, anunță reprezentanții săi. Printre vedetele care i-au purtat adesea creațiile se numără Sharon Stone, David Bowie, Lady Gaga, Rihanna, Naomi Campbell sau Beyonce.

thierry mugler

Designerul s-a stins duminică, 23 ianuarie, iar anunțul a fost postat pe contul de Instagram al casei sale de modă, fără alte amănunte despre nefericitul eveniment. ”Anunțăm cu părere de rău trecerea în neființă a lui Manfred Thierry Mugler, în data de 23 ianuarie 2022. Odinească-se în pace”.

Thierry Mugler s-a născut în 1948 în Strasbourg, Franța, și a activat mai întâi ca balerin, acrobat și model și chiar a făcut parte din trupa Ballet du Rhin. Acesta s-a reorientat apoi către modă și și-a deschis propriul său atelier în anii  ’70, la Paris. Acesta a cunoscut o ascensiune rapidă în lumea modei datorită talentului său artistic ieșit din comun și a devenit cunoscut datorită croielilor sale teatrale, care subliniau silueta feminină, inspirate din moda anilor  ’40- ’50.

thierry mugler

”Nu știam sigur ce voiam să fac, dar lucrurile au luat amploare în ceea ce mă privește imediat ce am creat primele schițe”, a povestit designerul într-un interviu despre începuturile sale în modă.

thierry mugler

Mai apoi, Mugler a devenit un nume și în industria parfumurilor, după ce brandul său a fost asimilat în 1997 de Clarins, alături de care a lansat parfumurile Angel și Aline, primul fiind unul dintre cele mai populare din lume chiar și la ora actuală.

Designerul se retrăse din prima linie a fashion-ului la începutul anilor 2000 și n-a mai lansat colecții de modă; acesta a preferat să se concentreze pe colaborarea directă cu cele mai mari vedete, cărora le crea ținute de scenă, cum a fost și cazul lui Lady Gaga sau Beyonce, cu care a colaborat ca și fashion-advisor pentru turneul ei din 2010,  I Am… Sasha Fierce.

Agentul de presă al lui Thierry Mugler a mai declarat că designerul avea în plan să anunțe săptămâna aceasta o nouă colaborare de marcă.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts