Monica Cismaru ∙ January 25, 2022 ∙ 2 min read

Thierry Mugler, creatorul de modă francez care a redefinit moda, a decedat la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, anunță reprezentanții săi. Printre vedetele care i-au purtat adesea creațiile se numără Sharon Stone, David Bowie, Lady Gaga, Rihanna, Naomi Campbell sau Beyonce.

thierry mugler

Designerul s-a stins duminică, 23 ianuarie, iar anunțul a fost postat pe contul de Instagram al casei sale de modă, fără alte amănunte despre nefericitul eveniment. ”Anunțăm cu părere de rău trecerea în neființă a lui Manfred Thierry Mugler, în data de 23 ianuarie 2022. Odinească-se în pace”.

Thierry Mugler s-a născut în 1948 în Strasbourg, Franța, și a activat mai întâi ca balerin, acrobat și model și chiar a făcut parte din trupa Ballet du Rhin. Acesta s-a reorientat apoi către modă și și-a deschis propriul său atelier în anii  ’70, la Paris. Acesta a cunoscut o ascensiune rapidă în lumea modei datorită talentului său artistic ieșit din comun și a devenit cunoscut datorită croielilor sale teatrale, care subliniau silueta feminină, inspirate din moda anilor  ’40- ’50.

thierry mugler

”Nu știam sigur ce voiam să fac, dar lucrurile au luat amploare în ceea ce mă privește imediat ce am creat primele schițe”, a povestit designerul într-un interviu despre începuturile sale în modă.

thierry mugler

Mai apoi, Mugler a devenit un nume și în industria parfumurilor, după ce brandul său a fost asimilat în 1997 de Clarins, alături de care a lansat parfumurile Angel și Aline, primul fiind unul dintre cele mai populare din lume chiar și la ora actuală.

Designerul se retrăse din prima linie a fashion-ului la începutul anilor 2000 și n-a mai lansat colecții de modă; acesta a preferat să se concentreze pe colaborarea directă cu cele mai mari vedete, cărora le crea ținute de scenă, cum a fost și cazul lui Lady Gaga sau Beyonce, cu care a colaborat ca și fashion-advisor pentru turneul ei din 2010,  I Am… Sasha Fierce.

Agentul de presă al lui Thierry Mugler a mai declarat că designerul avea în plan să anunțe săptămâna aceasta o nouă colaborare de marcă.

Foto: Hepta

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…