claudia schiffer

Captivate! se intitulează prima expoziție de fotografie de modă curatoriată de Claudia Schiffer, cu instantanee din colecția ei personală. 

Chiar dacă nu mai este activă în industria modellingului- ca manechin de podium, Claudia Schiffer nu stă degeaba. Unul dintre modelele iconice ale anilor ’90 a inițiat un proiect inedit – organizarea unei expoziții cu cele mai apreciate fotografii de modă din anii ’90, pe care le expune la Kunstpalast din Düsseldorf. Expoziția intitulată Caprivate!, curatoriată de Claudia Schiffer, conține instantanee în diverse formate, care redau arta și atmosfera industriei de fashion a anilor ’90, de la fotografii Polaroid la imagini de mare rezoluție.

claudia schiffer captivate

Schiffer își aduce aportul în proiectul Captivate! ca fost model, colecționar, producător de film și, nu în ultimul rând, ca iubitoare de modă. Proiectul mai conține, pe lângă expoziția din Düsseldorf, și un album foto omonim.

Cindy Crawford și Claudia Schiffer
Cindy Crawford și Claudia Schiffer

Expoziția Captivate! are loc până pe data de 9 ianuarie 2022, la Kunstpalast, Düsseldorf. 

claudia schiffer captivate

captivate

Este pentru prima dată când mă aflu în ipostaza de curator, acest proiect este un început pentru mine. Am avut atâtea amintiri pe care să le readuc la viață. Am colaborat cu echipa curaorială de la Kunstpalast și am accesat numeroase arhive pentru a realiza această expoziție care seamănă cu un puzzle gigantic. Anii 90 au transformat fotografia de modă și, implicit, fotografii într-o adevărată forță a culturii vizuale. Fotografia de modă are o sferă de influență vastă datorită felului în care circulă –de la bannere, la platforme digitale, ambalaje, reviste etc. Anii ’90 sunt, de asemenea, o decadă care m-a format. De când am intrat în modelling, la sfârșitul anilor ’80, am început să colecționez fotografii de modă, am lucrat și am învățat cu și de la cei mai mari maeștri – Helmut Newton, Richard Avedon, Peter Lindbergh, Herb Ritts, Ellen von Unwerth etc, iar această expoziție este bazată în mare parte pe colecția mea personală. Acesta a fost punctul meu de plecare. Am vrut să cuprind viziunea unei generații asupra modei. Prin Captivate! am vrut să captez experiența și libertatea de expresie – de la romantismul epic în alb și negru al lui Lindbergh, la libertatea cu accente sexy a lui Von Unwerth, la realismul ”murdar” al lui David Sims, Corinne Day, Juergen Teller și al lui Mario Sorrenti, care au ridicat imperfecțiunea la rang de artă”, a povestit Claudia Schiffer pentru Vogue.

 

Foto: Hepta

Related Posts