Monica Cismaru ∙ September 20, 2021 ∙ 2 min read

claudia schiffer

Captivate! se intitulează prima expoziție de fotografie de modă curatoriată de Claudia Schiffer, cu instantanee din colecția ei personală. 

Chiar dacă nu mai este activă în industria modellingului- ca manechin de podium, Claudia Schiffer nu stă degeaba. Unul dintre modelele iconice ale anilor ’90 a inițiat un proiect inedit – organizarea unei expoziții cu cele mai apreciate fotografii de modă din anii ’90, pe care le expune la Kunstpalast din Düsseldorf. Expoziția intitulată Caprivate!, curatoriată de Claudia Schiffer, conține instantanee în diverse formate, care redau arta și atmosfera industriei de fashion a anilor ’90, de la fotografii Polaroid la imagini de mare rezoluție.

claudia schiffer captivate

Schiffer își aduce aportul în proiectul Captivate! ca fost model, colecționar, producător de film și, nu în ultimul rând, ca iubitoare de modă. Proiectul mai conține, pe lângă expoziția din Düsseldorf, și un album foto omonim.

Cindy Crawford și Claudia Schiffer

Cindy Crawford și Claudia Schiffer

Expoziția Captivate! are loc până pe data de 9 ianuarie 2022, la Kunstpalast, Düsseldorf. 

claudia schiffer captivate

captivate

Este pentru prima dată când mă aflu în ipostaza de curator, acest proiect este un început pentru mine. Am avut atâtea amintiri pe care să le readuc la viață. Am colaborat cu echipa curaorială de la Kunstpalast și am accesat numeroase arhive pentru a realiza această expoziție care seamănă cu un puzzle gigantic. Anii 90 au transformat fotografia de modă și, implicit, fotografii într-o adevărată forță a culturii vizuale. Fotografia de modă are o sferă de influență vastă datorită felului în care circulă –de la bannere, la platforme digitale, ambalaje, reviste etc. Anii ’90 sunt, de asemenea, o decadă care m-a format. De când am intrat în modelling, la sfârșitul anilor ’80, am început să colecționez fotografii de modă, am lucrat și am învățat cu și de la cei mai mari maeștri – Helmut Newton, Richard Avedon, Peter Lindbergh, Herb Ritts, Ellen von Unwerth etc, iar această expoziție este bazată în mare parte pe colecția mea personală. Acesta a fost punctul meu de plecare. Am vrut să cuprind viziunea unei generații asupra modei. Prin Captivate! am vrut să captez experiența și libertatea de expresie – de la romantismul epic în alb și negru al lui Lindbergh, la libertatea cu accente sexy a lui Von Unwerth, la realismul ”murdar” al lui David Sims, Corinne Day, Juergen Teller și al lui Mario Sorrenti, care au ridicat imperfecțiunea la rang de artă”, a povestit Claudia Schiffer pentru Vogue.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…