Monica Cismaru ∙ April 26, 2023 ∙ 4 min read

Sharon Stone (65 de ani) s-a hotărât să-și exploateze unul dintre multiplele ei talente, lăsate într-o stare latentă, și s-a apucat de pictură. Surprinzător, cea care a jucat indirect un rol decisiv în manifestarea artistică a lui Sharon Stone este însăși Anastasia Soare, Regina Sprâncenelor de la Hollywood.

Actrița laureată cu Oscar povestește cum a pornit pe drumul artei din nou după ce a fost invitată la ziua Anastasiei Soare, în luna ianuarie, alături de alte câteva vedete de primă mână, și i-a oferit atunci sărbătoritei un tablou pictat de ea. Invitatele la eveniment au apreciat imediat lucrarea lui Sharon Stone, iar vedeta s-a apucat imediat de pictură la modul serios, a realizat câteva lucrări și acum le expune la Galeria Alccouche, din Los Angeles. Prima ei expoziție este intitulată Shedding și conține lucrări care redau peisaje sau pictură abstractă.

sharon stone expozitie

”Am început să pictez în copilărie, datorită mătușii mele, Vonne. Ea avea o diplomă în pictură și în limba engleză și chiar și-a pictat pereții casei cu diverse peisaje. Am întrerupt pictura deoarece a intervenit actoria, între timp, și nu mai aveam timp și de asta. Când a venit pandemia, am reînceput să pictez. Am început cu lucrări rudimentare, cu ghidaj numerotat, ca să-mi fac mâna și apoi am lucrat zilnic la tablourile mele și încă o fac. De obicei, pictez între patru și 17 ore pe zi și pictez de drag. I-am dăruit unul dintre tablouri prietenei mele, Anastasia Soare, de ziua ei. Aniversarea a avut loc la ea acasă, iar ceilalți invitați au vrut și ei lucrări de-ale mele. Nici n-am putut să fac față tuturor solicitărilor, am plecat acasă, iar zece zile mai târziu am primit un telefon de la o galerie”, povestește actrița.

Prima expoziție de artă semnată Sharon Stone se intitulează Shedding (în traducere, to shed înseamnă a năpârli, în engleză), cu referire la schimbările pe care omul le suferă de-a lungul vieții: ”Obișnuim să scăpăm de fațetele noastre false, de oameni, de lacrimi și de viața pe care o aveam înainte de pandemie. Ne aflăm într-o nouă etapă, în care ne transformăm complet”, explică Sharon Stone, care continuă:

”Procesul de creație a fost vindecător și calmant, m-a făcut să mă întorc în adâncul sufletului meu și să-mi regăsesc căldura și bunătatea, m-a făcut să mă reîntorc în acel spațiu de liniște, de regăsire. M-a făcut să mă simt eu însămi, fără nimic altceva, într-o încăpere plină de artă, care a fost suficientă pentru mine, a avut efect de regenerare, mi-a încărcat bateriile, deoarece faima este ca un vampir”, povestește Sharon Stone pentru publicația L’Officiel.

Voi continua să pictez, indiferent de ce se întâmplă, fac asta pentru mine. Culoarea este adevăratul meu talent, culorile îmi vorbesc și am decorat casele apropiaților mei și chiar le-am ales tonurile de vopsea folosite. Le aleg materialele pentru draperii și covoarele, fac tot ceea ce face un designer”.

Întrebată de semnificația faptului că s-a apucat de pictură în cea de-a șasea decadă a vieții, Sharon Stone spune că e posibil să fie vorba de o criză existențială la mijloc. ”Cred, totodată, că e nevoie ca fiecare dintre noi să parcurgă un drum și fiecare avem de ales câtă integritate includem în el. Adică e vorba despre destinul nostru. Acum este timpul meu”, conchide vedeta.

Foto: Eric Michael Roy/ www.lofficielusa.com

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

Vara asta ADDA simte valuri de iubire. Cum sună noua ei piesă

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” –…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…