Monica Cismaru ∙ May 27, 2021 ∙ 2 min read

jfk gunilla von post

O casă de licitații din Boston a scos la iveală trei scrisori de dragoste pe care John F Kennedy, fostul președinte american, i le-a trimis amantei lui, suedeza aristocrat Gunilla von Post, cu care a avut o aventură în timp ce era logodit cu Jacqueline Bouvier, viitoarea lui soție.

JFK a cunoscut-o pe Gunilla von Post în vara lui 1953, pe Riviera Franceză, și au început o idilă, cu câteva săptămâni înainte de nunta lui cu Jaqueline Bouvier. Președintele, pe atunci senator de Massachussetts, a nutrit timp de mai mulți ani o afecțiune pentru suedeză. Înscrisurile scoase la licitație constau dintr-o scrisoare și încă două bilete, care însumează în total opt pagini, în care JFK scria: ”M-am simțit minunat cu tine în acea vară. Amintirea este încă vie în memoria mea. Ești minunată și mi-e dor de tine.”

scrisori john f kennedy

scrisori john f kennedy

Aventura lor a fost înnăbușită de tatăl lui John F Kennedy, din cauză ca aceasta îi amenința fiului său ambițiile politice; legătura a fost întreruptă și din cauza pierderii unei sarcini de către Jackie Kennedy în 1955 și a noii ei sarcini din 1956. ”Îți poți da seama de caracterul unei persoane din biografii, dar aceste scrisori îți arată exact ce era în mintea persoanei în cauză”, spune Bobby Livingston, președintele casei de licitații care a obținut scrisorile.

Biletele de dragoste dintre amanți s-au aflat în posesia Gunillei von Post, care s-a mutat la un moment dat în Florida, unde a și murit, în 2011. În 1997, aceasta a scris o carte de memorii în care a detaliat aventura ei cu viitorul, pe atunci, președinte american. von Post a afirmat că relația lor n-a avut niciun viitor, în ciuda eforturilor lui JFK de a pune capăt mariajului său și de o aduce pe Gunilla în Statele Unite. Suedeza s-a căsătorit apoi cu un fermier, care a decedat în 1960, în urma prăbușirii avionului în care se afla, iar JFK a fost asasinat trei ani mai târziu, la vârsta de 46 de ani.

love jack

După ce aventura lor a luat sfarșit, Gunilla von Post si JFK s-au mai întălnit o singură dată, în 1958, din întâmplare, la o gală de la Waldorf Astoria, iar pe atunci von Post era însărcinată cu primul ei copil.

În cartea ei de memorii, ”Love, Jack”, von Post povestește cum s-a recăsătorit și cum s-a mutat în Palm Beach Florida, unde a trait până la sfârșitul vieții.

 

Foto: Hepta, RR Auction

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…